XE SV PROJECT 8

Najbolj ekstremna zmogljivost vozil Jaguar do zdaj se poda na stezo Nürburgring Nordschleife.

NAJBOLJ EKSTREMNA ZMOGLJIVOST VOZIL JAGUAR DO ZDAJ

Model Project 8 je s svojimi 600 KM in 5,0-litrskim motorjem V8 najmočnejše cestno vozilo družine Jaguar v vsej njeni zgodovini. Celotna proizvodnja bo strogo omejena na 300 avtomobilov po vsem svetu, od katerih bo vsak ročno sestavljen v tehničnem središču za razvoj posebnih vozil v Warwickshireu v Angliji. Izbirate lahko med dvosedežno različico Track Pack in štirisedežno različico – obe sta ekskluzivno na voljo z volanom na levi strani. Prototipe preskušamo na priznanih progah po vsej Evropi, od katerih je gotovo najbolj znana proga Nürburgring Nordschleife. Model Project 8 je na tej progi dosegel najhitrejši krog izmed vseh vozil Jaguar do zdaj in je bil hitrejši od mnogih štirivratnih različic številnih priznanih znamk.

ZMOGLJIVOST IN UČINKOVITOST

ZMOGLJIVOST IN UČINKOVITOST

Model Project 8 je najbolj razburljivo športno salonsko vozilo na svetu, ki smo ga opremili s športnim podvozjem in modificiranim sistemom štirikolesnega pogona, ki bo voznikom omogočal izjemen občutek vožnje in agilnost. Za izboljšanje odziva so nosilci blažilnikov spojeni s krogličnimi ležaji in omogočajo dve višini vožnje – eno za cestno vožnjo in 15 mm nižjo nastavitev za dirkanje po stezi.
TLAČNO POLNJENI MOTOR. ALUMINIJSKA ARHITEKTURA

TLAČNO POLNJENI MOTOR. ALUMINIJSKA ARHITEKTURA

Središče vozila je tlačno polnjeni motor V8 znamke Jaguar. A hitrost in veselje pri vožnji nista le stvar moči motorja. Pionirska lahka aluminijska arhitektura znamke Jaguar v kombinaciji z ogljikovimi vlakni pri modelu Project 8 – na pokrovu motorja, odbijačih, blatnikih, stranskih spojlerjih, sprednjem razdelilniku in zadnjem spojlerju – ohranja kar se da nizko težo.

PREPOZNAVNE LASTNOSTI

ZADNJI SPOJLER

ZADNJI SPOJLER

Karoserija modela Project 8 je preoblikovana tako, da ohranja aerodinamične lastnosti, ki so pomembne za vozilo, ki dosega hitrosti do 320 km/h. To vključuje nastavljiv globok sprednji razdelilnik, zadnji difuzor in velik prilagodljiv zadnji spojler. Kot spojlerja je mogoče prilagoditi tako, da zmanjša upor ali poveča podtlak – ko vozilo doseže 186 km/h, podtlak znaša kar 122 kg.
ZAVORE

ZAVORE

Tlačno polnjeni motor V8 in lahka karoserija zagotavljata presenetljivo zmogljivost. A pri vozilih, ki dosegajo hitrosti do 320 km/h, je pomembna tudi hitrost zaustavljanja. Model Project 8 ima najkakovostnejše in tehnološko najbolj napredne zavore, ki smo jih kdaj koli vgradili v vozila Jaguar. Ogromne 400-milimetrske ogljikove keramične zavorne ploščice s 6-batnimi čeljustmi. Tudi te so izjemno lahke, saj prihranijo kar 18 kg.
RESNIČNA POVEZANOST S PODLAGO

RESNIČNA POVEZANOST S PODLAGO

Pogon na vsa kolesa zagotavlja odlično odzivnost, oprijem in agilnost. V nobenem vozilu Jaguar se ne boste počutili bolj žive. Vozilo ima pogon na zadnji kolesi, tako kot superavtomobili z dvojimi vrati. Inteligentni dinamični pogonski sklop vključuje elektronsko aktivni diferencial, ki je del napredne računalniško vodene nastavitve pogona. Za izjemno zmogljivost edinstveno nastavljena različica prilagodljive dinamike vozila Project 8 vključuje tudi nov način sledenja.
DIRKALNI SEDEŽI

DIRKALNI SEDEŽI

Za tiste, ki si želijo dvosedežno vozilo Project 8, so na voljo dirkalni sedeži iz ogljikovih vlaken. Zadnje sedeže zamenjuje obroč za zadrževanje z več točkami. Različica Project 8, ki je usmerjena na cesto, ima štiri sedeže, obrobljene v usnju barve Ebony s šivi v barvi Oyster, ki nudijo izjemen kontrast. Sprednja sedeža sta izdelana iz posebne lahke magnezijeve plošče za sedeže.
PRILAGOJENO PRAV VAM

PRILAGOJENO PRAV VAM

Vozilo Project 8 je na voljo v treh standardnih barvah in petih izbirnih barvah palete SVO Premium. Če želite, da je vaše vozilo resnično edinstveno, izberite izdajo Bespoke by SVO. To vključuje izbiro 10.000 dodatnih barv za karoserijo in poudarjene barve ter opremljene nalepke z navdihom za dirke, poslikane zavorne čeljusti, zagonsko ploščo in še veliko več.
KOLESA

KOLESA

Posebna lahka kovana aluminijasta platišča so močnejša in lažja od običajne lite zlitine in zagotavljajo odlično vodljivost. Edinstvena zasnova kolesa zmanjša upor za 7 točk, posebej razvite pnevmatike Michelin Sport Cup 2 pa združujejo izjemen oprijem in udobje – zaradi česar so idealne za cesto ali dirkalno stezo.

DO MOČI 600 KM

Vozilo Project 8 je najhitrejše salonsko vozilo znamke Jaguar. Njegov 5,0-litrski motor V8 s tlačnim polnilnikom proizvede 600 KM in 700 Nm navora, kar je najmočnejši motor, ki smo ga kdaj koli namestili v cestno vozilo Jaguar. Dosega hitrosti do 320 km/h, od 0 do 100 km/h pa pospeši v le 3,2 sekunde, njegov 8-stopenjski menjalnik pa prestavi v višjo prestavo v le 0,2 sekunde – hitreje, kot pomežiknemo z očmi.