GLOSAR

Odkrijte več o tehnologijah in funkcijah, ki smo jih namestili v vozila Jaguar.

NAPREDNE FUNKCIJE ZA POMOČ VOZNIKU
Prilagodljivi tempomat s pomočjo pri vožnji v koloni

Prilagodljivi tempomat s pomočjo pri vožnji v koloni uporablja radarsko tehnologijo, da bi vozilo ohranjalo varno razdaljo od vozila pred vami. Če vozilo pred vami upočasni, vozilo zmanjša hitrost in se zadržuje na varni razdalji. Vaše vozilo, takoj ko je cesta pred vami prazna, pospeši na prednastavljeno hitrost. Če se vozilo pred vami popolnoma zaustavi, funkcija pomoči pri vožnji v koloni nežno zaustavi tudi vaše vozilo. Ko se vozilo pred vami spet začne premikati, se le dotaknete stopalke za plin in vaše vozilo bo spet sledilo vozilu pred vami.

Sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih

Ob zaviranju v sili je vaše vozilo vedno pripravljeno. Če vozilo zazna možnost naleta, vas bo opozorilo in vam tako omogočilo, da pravočasno ukrepate. Če se kljub opozorilu ne odzovete, začne sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih zavirati in tako zmanjša možnost oziroma silovitost naleta. Izvedite več o sistemu za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih.

Samodejno prilagajanje dolžine žarometov

Sistem žarometov samodejno preklaplja med dolgimi in kratkimi žarometi, ko je to potrebno, ter pri tem uporablja senzor, nameščen v prednjem delu vzvratnega ogledala.

Nadzor mrtvega kota

Naša tehnologija za nadzor mrtvega kota vas opozarja na vozila, ki se nahajajo v vašem mrtvem kotu ali se mu hitro približujejo. Če sistem zazna vozilo, vas opozorilna lučka v vzvratnem ogledalu opozori na morebitno nevarnost. Če zazna, da se boste usmerili proti oviri, zasveti in vas tako opozori na nevarnost. Izvedite več o nadzoru mrtvega kota.

Nadzor stanja voznika

Naš nadzor nad stanjem voznika ve, da postajate zaspani ali utrujeni, in vas pravi čas opozori, da je čas za odmor.

Pomoč pri parkiranju spredaj in pri vzvratnem parkiranju

Zaradi pomoči pri parkiranju spredaj in pri vzvratnem parkiranju je manevriranje še bolj preprosto in zato je s tem sistemom parkiranje v tesne parkirne prostore še bolj enostavno in varno. Ko izberete vzvratno prestavo ali sistem ročno aktivirate, se aktivirajo tipala v zadnjem odbijaču. Pri parkiranju vam zaslon na dotik in zvočni signal nakazujeta, kako daleč od ovir se nahajate.

Inteligentni omejevalnik hitrosti

Ko je vključen, naš inteligentni omejevalnik hitrosti uporablja informacije o prepoznavanju prometnih znakov, da ustrezno prilagodi hitrost vašega avtomobila.

Opozorilni sistem pri menjavi voznega pasu

Opozorilni sistem pri menjavi voznega pasu poskrbi, da so vsi v vozilu še bolj varni. Sistem zazna, kdaj se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, ter vas na to opozori z vizualnim alarmom in nežnimi vibracijami volana. Izvedite več o opozorilnem sistemu pri menjavi voznega pasu.

Pomoč pri ohranjanju voznega pasu

Zaradi sistema za pomoč pri ohranjanju voznega pasu bodo vaša potovanja veliko bolj varna. Sistem zazna, kdaj se vaše vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in vas nežno usmeri nazaj.

Parkirna asistenca (za bočno parkiranje in izhode)

Naš sistem pomoči pri parkiranju omogoča, da je bočno parkiranje na prostorsko omejena parkirna mesta lažje kot kdaj koli prej, in sicer tako, da vozilo usmeri na ustrezen prostor. Vi le izberete primerno prestavo ter nadzorujete hitrost. Sistem za pomoč pri parkiranju vam pomaga, tudi ko parkirni prostor zapuščate. Pri manevriranju so vam v pomoč grafike in opozorila.

Parkirna asistenca (za bočno in pravokotno parkiranje ter izhode)

Naš sistem pomoči pri parkiranju omogoča, da je bočno parkiranje na prostorsko omejena parkirna mesta lažje kot kdaj koli prej, in sicer tako, da vozilo usmeri na ustrezen prostor. Vi le izberete primerno prestavo ter nadzorujete hitrost. Sistem za pomoč pri parkiranju vam pomaga, tudi ko parkirni prostor zapuščate. Pri manevriranju so vam v pomoč grafike in opozorila. Izvedite več o parkirni asistenci.

Prepoznavanje prometnih znakov

Naš sistem za prepoznavanje prometnih znakov vas opozarja na omejitve hitrosti in znake za prepoved prehitevanja, ki jih vozilo prikazuje na instrumentni plošči, kjer jih brez težav vidite.

Pomoč pri vzvratnem parkiranju

Zaradi pomoči pri vzvratnem parkiranju je manevriranje v tesne parkirne prostore še bolj enostavno in varno. Ko izberete vzvratno prestavo, se aktivirajo tipala v zadnjem odbijaču. Pri parkiranju vam zaslon na dotik in zvočni signal nakazujeta, kako daleč od ovir se nahajate.

Zaznavanje prometa za vozilom

Sistem za nadzor prometa za vozilom je posebno uporaben, ko vzvratno zapuščate parkirno mesto, saj vas opozarja na nevarnosti, kot so pešci, ki se približujejo vozilu s katere koli strani. Na okoliščine za vozilom vas opozarja z zvočnimi in vizualnimi signali, tudi če je pogled nazaj oviran.

Parkirna pomoč 360°

Parkirna pomoč 360° zagotavlja popolno samozavest pri manevriranju v tesnih okoliščinah. Ko izberete vzvratno prestavo, se samodejno aktivirajo tipala, ki so nameščena vse okrog avtomobila. Sistem je mogoče aktivirati tudi ročno. Pri manevriranju je ob vizualni pomoči na voljo še zvočno opozorilo, ki opozarja na oddaljenost od ovir. V obeh primerih se vam tudi na zaslonu na dotik prikažeta grafika vozila in pogled na okolico.

VOZNA ZMOGLJIVOST
Prilagodljiva dinamika

Sistem prilagodljive dinamike nadzira premikanje vozila kar 500-krat v sekundi in se takoj odzove na spremembe ter s tem omogoča boljši nadzor ter zmanjšuje zdrs karoserije, kar zagotavlja bolj kompaktno in mirno vožnjo. Prilagodljiva dinamika je kombinacija inteligentnih senzorjev in brezstopenjskih vzmetnih blažilnikov. Ta funkcija zagotavlja optimalno ravnovesje med vožnjo in stabilnost. Izvedite več o prilagodljivi dinamiki.

Sistem prilagodljivega odziva na cestišče (AdSR)

Sistem prilagodljivega odziva na cestišče prepozna razlike v podlagi in omogoča kar najboljši oprijem. Razvili smo ga na podlagi neprekosljivega znanja podjetja Jaguar Land Rover o sistemih štirikolesnih pogonov. AdSR neprestano nadzira okolje ter prilagaja nastavitve motorja in zaviranja. Ko vključite sistem AdSR, ta deluje pri vseh hitrostih in vam olajšuje vožnjo v neugodnih vremenskih razmerah ter na zahtevnih podlagah. Izvedite več o sistemu AdSR.

Dvojno sprednje aluminijsko vzmetenje

Dvojno sprednje aluminijsko vzmetenje se šteje med najboljša vzmetenja za sprednje pnevmatike, saj omogoča natančno upravljanje in odličen odziv krmiljenja.

Nadzor vožnje na vseh podlagah (ASPC)

Tehnologija ASPC je prilagodljivi tempomat, ki pomaga avtomobilu obvladovati situacije v primeru nizkega oprijema. Ko ga aktivirate, nastavite hitrost med 3,6 km/h in 30 km/h. Sistem nato doseže in ohrani to hitrost, pri tem pa doseže optimalen nadzor oprijema. ASPC daje voznikom vozil Jaguar dodano samozavest pri spolzkih, mehkejših ali ledenih površinah, pri valovitem terenu in celo med spuščanjem po visokem nagibu.Izvedite več otehnologiji ASPC.

Štirikolesni pogon (AWD)

Štirikolesni pogon znamke Jaguar izboljšuje dinamiko vozila in zagotavlja večji oprijem v vseh vremenskih razmerah. Sistem štirikolesnega pogona nudi zmogljivost s popolno linijo, zagotavlja samozavestno upravljanje in agilnost ter še izboljšuje karakteristike vozila Jaguar. Izvedite več o štirikolesnem pogonu.

Nastavljiva dinamika

Sistem nastavljive dinamike vam omogoča, da nastavite dinamiko vzmetenja, dodajanje plina, prestavljanje in krmiljenje, da popolnoma odgovarjajo vašim voznim potrebam. Izvedite več o nastavljivi dinamiki.

Elektronski nadzor stabilnosti (DSC)

Elektronski nadzor stabilnosti ves čas nadzoruje senzorje za kolesa na vozilu in pomaga vozniku, da ponovno pridobi nadzor nad vozilom, če pride do pomanjkanja oprijema ali stabilnosti. Elektronski nadzor stabilnosti uporablja zavorno silo za vsako ali katero koli kolo ter prilagodi moč motorja, da bi povečal varnost in nadzor.

Elektronsko aktivni diferencial

Elektronsko aktivni diferencial s spremljanjem značilnosti vozila in terena vpliva na stabilnost, navor in sistem ABS, pri katerih uravnava razporejanje navora na vsako od zadnjih koles. Popoln elektronski nadzor zadnjega diferenciala sistemu omogoča uporabo zapornega momenta v skoraj istem trenutku.

Pomoč pri zaviranju v sili

Ob nenadni uporabi zavor sistem poveča zavorno moč, da bi bila zavorna razdalja čim bolj kratka. V nepričakovanih situacijah pa pomaga tudi pri povrnitvi boljšega nadzora nad vozilom.

Nadzor krmiljenja navora motorja (EDC)

Nadzor krmiljenja navora motorja zmanjšuje možnost blokade koles zaradi močnega zaviranja motorja v spolzkih pogojih. Deluje tako, da po potrebi hitro poveča navor na pogonskih kolesih.

Električni servoojačevalnik krmilnega mehanizma (EPAS)

Električni servoojačevalnik krmilnega mehanizma (EPAS) nudi izjemne povratne informacije, nadzor in takojšnjo pomoč pri dodajanju moči. Vključi se na zahtevo ter tako varčuje z energijo, da je na voljo, ko jo zares potrebujete. Varčuje pa seveda tudi z gorivom. S prefinjenim računalniškim upravljanjem, ki omogoča prilagoditev ravni podpore pri krmiljenju, vam EPAS nudi hiter nadzor hitrosti in celovito pomoč pri počasnem manevriranju.

Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec

Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec ohranja zavorno silo dovolj dolgo, da se voznikova stopala premaknejo od zavornega pedala do plina, kar preprečuje premikanje vozila in zmanjšuje delovno obremenitev voznika. Pomoč pri speljevanju v klanec je vedno aktivna in je ni treba vključiti.

Inteligentni dinamični pogonski sklop (IDD)

Najnovejša programska oprema IDD, ki smo jo razvili za znamko Jaguar, vsebuje zapletene algoritme, ki se inteligentno odzivajo na pogoje na vozišču. Kadar koli potrebujete večji oprijem, IDD zagotavlja, da se natančna količina navora prenese na sprednja kolesa – postopek, ki traja največ 165 milisekund. Sistem ponuja bolj mirno in varnejšo vožnjo, hkrati pa porabi manj goriva in ima nižje izpuste kot stalni pogon na štiri kolesa. Izvedite več o inteligentnem dinamičnem pogonskem sklopu.

Motorji Ingenium

Ingenium so motorji podjetja Jaguar Land Rover, ki so oblikovani za brezskrbno zmogljivost, prefinjenost in učinkovitost. Z napredno tehnologijo in popolnoma aluminijsko konstrukcijo motorji Ingenium omogočajo izjemno nizko porabo goriva in nizke izpuste CO2.

Nadzor vožnje vozil Jaguar

Deluje v kombinaciji z dinamičnim sistemom za nadzor stabilnosti. Gre za sistem upravljanja motorja in menjalnika, ki spremeni značilnosti kartiranja motorja, prestav in zavor. Ponuja različne načine, ki optimizirajo odziv vozila na določene vozne razmere in slog vožnje.

Zadnje vzmetenje Integral Link

Vzmetenje Integral Link omogoča vozilu Jaguar popolno kombinacijo prefinjene, razkošne vožnje in ostrega odzivnega upravljanja. Sistem za boljši nadzor in udobje ločuje in neodvisno upravlja bočne, vzdolžne in navpične sile, ki delujejo na vzmetenje. Številni sestavni deli so kovani ali votlo liti iz aluminija – optimalni proizvodni tehniki za močno in lahko vzmetenje.

Vektoriranje navora

Tehnologija vektoriranja navora nudi nadzorovano neodvisno zaviranje med sprednjimi in zadnjimi kolesi, in sicer z dodajanjem dodatnih sil zasuka, ki vplivajo na vozilo. Rezultat je zmanjšano podkrmiljenje za ostrejše obračanje in bolj dosleden oprijem.

Nadzor stabilnosti priklopnika (TSA)

Nadzor stabilnosti priklopnika spremlja senzorje za stabilnost vozila zaradi motenj, ki jih povzroča neuravnotežen priklopnik. Sistem beleži uporabo zavore, da bi se lažje izognili potencialno nevarnim situacijam.

TEHNOLOGIJA V VOZILU
Zaslon na vetrobranskem steklu

Ta oprema prikazuje podatke, kot so hitrost, prestava ali navigacijski podatki, na vetrobranskem steklu, ne da bi vas pri tem motili, hkrati pa vozniku ni treba odvrniti pogleda s ceste. Sistem je svetovna novost, ki vam s holografsko tehnologijo prikaže vrhunsko barvno nasičenost, svetlost in kontrast. Voznik lahko funkcijo po želji vključi ali izključi. Izvedite več o zaslonu na vetrobranskem steklu.

Storitve InControl

InControl je paket storitev in aplikacij, ki vas povezujejo z vašim vozilom ter vas neopazno in varno povežejo tudi z zunanjim svetom. Tudi takrat, ko niste v avtomobilu, storitve InControl ostanejo z vami in poskrbijo, da je izkušnja, ki jo nudijo vozila Jaguar, bolj prijetna kot kdaj koli prej. Izvedite več o storitvah InControl.

Aplikacije InControl

Aplikacije InControl vam omogočajo uporabo različnih aplikacij pametnega telefona, ki so optimizirane za vozila na zaslonu na dotik, tako da napravo priključite na vrata USB. Aplikacije InControl omogočajo načrtovanje potovanja, organizacijo sestankov, rezervacijo hotela in odkrivanje sveta okoli vas, obseg njihovih zmožnosti pa se neprestano povečuje. Izvedite več o aplikacijah InControl.

InControl Protect

Udobje in zaupanje. Storitev InControl Protect omogoča namestitev aplikacije za telefone, ki deluje na daljavo, optimizirano pomoč za vozila Jaguar in klic v sili. Izvedite več o storitvi InControl Protect.

Varnost InControl

Varnost InControl uporablja sledilno tehnologijo in vas opozori na poskus kraje vašega vozila, hkrati pa ustreznim organom sporoči njegovo lokacijo, da ti lahko pravočasno ukrepajo. Izvedite več o varnosti InControl.

InControl Touch

InControl Touch je nov standardni multimedijski sistem z 8-palčnim zaslonom na dotik, ki deluje na intuitivni dotik in poteg s prsti. Vključuje najsodobnejši navigacijski sistem z zemljevidi v tehniki 2D ali 3D in glasovnimi navodili. Omogoča tudi neopazno povezovanje s telefonom ter nadzor nad klimatsko napravo, zabavo in nadzorom vozila, ki ustrezajo vašemu razpoloženju. InControl Touch je središče številnih aktivnih varnostnih funkcij in dodatne opreme. Izvedite več o sistemu InControl Touch.

InControl Touch Pro

InControl Touch Pro je najnaprednejši večpredstavnostni sistem, ki smo ga doslej namestili v vozila Jaguar. Odzivni zaslon z večtočkovnimi funkcijami podpira vse vrste uporabe zaslona na dotik in nudi najbogatejšo zvočno-vizualno zabavo. Za dodatno obogatitev doživetja je na voljo tudi popolnoma prilagodljiv začetni zaslon, ob njem pa še naravni ukazi za podporo glasovnemu nadzoru, kot je 'več podobnega' za izbiro glasbe. 10 GB polprevodniškega pogona (SSD) je posvečeno pomnilniškemu mediju in omogoča prikazovanje grafik albuma. Izvedite več o sistemu InControl Touch Pro.

Zvočni sistem Meridian

Trije sistemi, ki smo jih za znamko Jaguar oblikovali z britanskimi strokovnjaki za zvok iz podjetja Meridian, nudijo izjemno veliko: Meridianov 380-vatni digitalni sistem zvoka, Meridianov 825-vatni digitalni sistem prostorskega zvoka in Meridianov paradni 1.300-vatni digitalni zvočni sistem. Vsi vsebujejo napredno tehnologijo programske opreme Digital Signal Processor (DSP), s katero ustvarjajo izjemen stereo ali prostorski zvok v kabini in izboljšajo vsak element sistema, tu pa je še Meridian Cabin Correction, ki enkratno izboljša jasnost in izvirno reprodukcijo vaše glasbe.

LASTNIŠTVO
ADBLUE®

Dizelska vozila znamke Jaguar so opremljena s tekočino AdBlue® za čiščenje izpušnih plinov. Tekočina AdBlue® je nestrupen, nevnetljiv, biološko razgradljiv dodatek, ki očisti pline v izpušnem sistemu avtomobila ter odstrani škodljive izpuste dušikovih oksidov. Izvedite več o tekočini AdBlue®.

Dizelska izpušna tekočina (DEF)

Dizelska izpušna tekočina, znana tudi kot AdBlue®, AUS 32 oziroma ARLA 32, je nestrupena, brezbarvna, brez vonja in nevnetljiva. Dizelska izpušna tekočina se vstavi v izpušni sistem, da se očisti izpušne pline. Izvedite več o dizelski izpušni tekočini.

VARNOST IN PRAKTIČNOST
Aktivni ključ

Z aktivnim ključem je še lažje živeti polno življenje. Ključ v obliki zapestnice je robusten in popolnoma vodoodporen. Omogoča vam, da uživate v številnih dejavnostih – od padalstva do plavanja –, ključ vašega vozila pa bo vedno z vami. Običajni ključi lahko ostanejo v vozilu, saj so zaradi varnostnih razlogov neaktivni. Izvedite več o aktivnem ključu.

Odpiranje vrat prtljažnika z gestami

Nogo preprosto nežno približajte pod enega od zadnjih vogalov vozila in vrata prtljažnika se odprejo ali zaprejo.

PRIJAVITE SE NA TESTNO VOŽNJO

Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar.
PRENESITE BROŠURO
Prenesite in si oglejte najnovejše brošure vozil Jaguar.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar.