JAGUAR XE

Nova opredelitev športne limuzine. Modeli vozila Jaguar XE se ponašajo z novo paleto dizelskih motorjev, ki so nadgrajeni z blago hibridno tehnologijo.

POGLED NA VOZILO Z VSEH STRANI

KOMBINIRANI IZPUSTI CO2 g/km
Od 112

KOMBINIRANA PORABA GORIVA l/100 km
Od 4,3

in2VwFPRc40

Prikazana vozila morda niso zadnji modeli z vsemi nadgradnjami in izboljšavami. Nekatere od opisanih možnosti so lahko del dodatne opreme ter so odvisne od države uvoznice in izbire pogonskega sklopa. Za podatke o najnovejših specifikacijah povprašajte pri prodajalcu vozil Jaguar.

IZBERITE MODEL
Primerjajte funkcije in specifikacije.
SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar XE.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar.
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Jaguar
OBLIKOVANJE
RAZIŠČITE NOTRANJOST
RAZIŠČITE NOTRANJOST

Razkošna notranjost, posvečena vam in vašim potnikom. Uživajte v izboljšanih sedežih, ki udobno obdajo vaše telo, ali pa se odločite za prestižnejše usnje Windsor. Športni menjalnik Jaguar in nadzor vožnje Jaguar pa sta tisto, kar zares uteleša športno bistvo modela XE.

SESTAVITE SI SVOJEGA
OGLEJTE SI GALERIJO
ZNAČILNOSTI OBLIKOVANJA
ZNAČILNOSTI OBLIKOVANJA

Osvežena notranjost armaturne plošče nudi izjemno raven udobja, privzdignjena sredinska konzola pa poskrbi za dodaten element športnega videza.

SESTAVITE SI SVOJEGA
OGLEJTE SI GALERIJO
RAZIŠČITE ZUNANJOST
RAZIŠČITE ZUNANJOST

Prepoznavna oblika modela XE, ki vas bo nemudoma pritegnila, poudarja elegantne linije vozila. Žarometa Premium LED z značilnimi dnevnimi lučmi, široka maska in dinamična oblika sprednjega odbijača vas bodo gotovo očarali.

SESTAVITE SI SVOJEGA
OGLEJTE SI GALERIJO
IZBERITE MODEL
JAGUAR XE
S širšim, nižjim profilom je vozilo Jaguar XE je oblikovano tako, da vse dodatne funkcije še bolj poudarijo njegovo samozavestno naravo.
OGLEJTE SI GALERIJO
JAGUAR XE R-DYNAMIC
S športnim sprednjim odbijačem, stranskimi krilci in zadnjim spodnjim odbijačem v barvi karoserije je model R-Dynamic še korak bližje športnemu značaju modela XE.
OGLEJTE SI GALERIJO
JAGUAR XE R-DYNAMIC BLACK
Preprosta eleganca črne. Izstopajoča prefinjenost. Predstavljamo model Jaguar XE R-Dynamic Black.
OGLEJTE SI GALERIJO
ZMOGLJIVOST
VOZNA ZMOGLJIVOST
VOZNA ZMOGLJIVOST

Dobro znano dinamično upravljanje vozila XE smo nadgradili z naprednimi voznimi tehnologijami in možnostmi. Pripravite se na razburljivo vožnjo.

VEKTORIRANJE NAVORA <br>PRI ZAVIRANJU
VEKTORIRANJE NAVORA <br>PRI ZAVIRANJU

Brezhibno uravnavanje porazdelitve navora med kolesi. Sistem zagotavlja večjo samozavest voznika, saj podpira agilnost in stabilnost vozila pri zavijanju.

OGLEJTE SI SPECIFIKACIJE
ŠTIRIKOLESNI POGON
Štirikolesni pogon (AWD) vozila XE izboljšuje zmogljivost in nadzor nad vozilom. Inteligentna dinamika pogonskega sklopa (IDD) analizira trenutne cestne razmere in porazdeli moč med kolesi, da doseže dinamično upravljanje na kateri koli površini.
MOTORJI
Naši bencinski in dizelski motorji so zasnovani tako, da zagotavljajo večjo učinkovitost porabe goriva in zanesljivo delovanje. Močnejše dizelske motorje smo izboljšali z blago hibridno tehnologijo, ki s pametnim regenerativnim sistemom nudi še večjo učinkovitost in prefinjenost vožnje.
PAKET DYNAMIC HANDLING
Paket, ki je na voljo kot dodatna oprema, vsebuje sistema prilagodljive in nastavljive dinamike, rdeče zavorne čeljusti, spojler na zadku vozila, 355-milimetrske sprednje zavore in 325-milimetrske zadnje zavore, zaradi česar ima vozilo še bolj estetski videz, izboljša pa se tudi vozna izkušnja.
TEHNOLOGIJA V VOZILU
PREPROSTOST SERIJSKO
PREPROSTOST SERIJSKO

Serijske možnosti sistema Pivi vsebujejo naslednje možnosti:

• 10-palčni zaslon na dotik
• Digitalni radio DAB
• Novo oblikovan vmesnik
• Apple CarPlay® 1
• Android Auto™ 2
• Aplikacija Remote3


Z nadgrajenim sistemom Pivi Pro4 boste lahko uporabljali najnovejšo avtomobilsko umetno inteligenco z navigacijskim sistemom, ki se samostojno uči ter vam omogoča popolnoma povezana potovanja.

INFORMACIJE NA DLANI
INFORMACIJE NA DLANI

Na novem 12,3-palčnem interaktivnem voznikovem zaslonu visoke ločljivosti lahko izbirate med različnimi postavitvami, vključno s celozaslonsko navigacijo 3D in podatki o vožnji, ali pa na hitro pogledate, katero glasbo predvajate.


Prikaz na vetrobranskem steklu5, ki je na voljo kot dodatna oprema, vam na vetrobransko steklo projicira ključne informacije. Na barvnem zaslonu si tako lahko ogledate hitrost vozila, trenutno prestavo in navigacijski prikaz.

ZVOK MERIDIAN™
ZVOK MERIDIAN™

Britanski zvočni sistem MeridianTM nudi popolno glasbeno izkušnjo. Ne gre le za povečanje glasnosti. Gre bolj za izboljšanje ravni globine, jasnosti in resničnega doživetja glasbe s kombinacijo napredne zvočne tehnologije in strateško nameščenih zvočnikov, ki omogočajo zvočno platformo, imenovano »zvočna faza«, najbolj primerno ravno za notranjost vozila XE. Izbirate lahko med zvočnimi sistemi MeridianTM ali zvočnimi sistemi prostorskega zvoka MeridianTM.​

POSKRBI, DA STE VEDNO POVEZANI
Paket Online6 nudi dodatne povezane storitve z vgrajeno kartico SIM, ki omogoča dostop do naslednjih možnosti:

• Neomejeno pretakanje vsebin
• Spletno prepoznavanje govora
• Vremenske napovedi
• Sinhronizacija koledarja prek spleta​
OKOLJE, PRIMERNO ZA VSE​
Kot dodatno opremo lahko izberete dostopno točko Wi-Fi z naročnino za prenos podatkov7 in uporabljate naslednje možnosti: 

• Pretočne storitve po lastni izbiri
• Do 20 GB prenosa podatkov na mesec 
​
• Izboljšana povezanost prek antene vozila
• Več povezanih naprav
BREZŽIČNO NAPAJANJE
Brezžično napajanje naprav z ojačevalcem telefonskega signala, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča polnjenje združljivih pametnih telefonov brez kablov ali polnilnih priključkov. Medtem ko ste v avtomobilu, bo telefon uporabljal anteno vozila za boljši signal in jasnejši zvok.
IONIZACIJA ZRAKA V KABINI S FILTROM PM2,5
Ionizacija zraka v kabini NanoeTM, ki je na voljo kot dodatna oprema, izboljša počutje vseh prisotnih v kabini. Če aktivirate to možnost, posebej zasnovan filter zajame drobne delce iz zunanjega zraka, na primer PM2,5 ter prah in cvetni prah.
PRAKTIČNOST IN VARNOST
PRAKTIČEN PRTLJAŽNIK
Z možnostjo deljenih zložljivih sedežev lahko zložite zadnje sedeže in v vozilo spravite obilo prtljage. Tudi če imate polne roke, je prtljažnik na voljo tudi z možnostjo samodejnega odpiranja vrat, ki je del dodatne opreme.
AKTIVNI KLJUČ
Novi aktivni ključ8, ki je na voljo kot dodatna oprema, je odporen na vodo in udarce. Z njim lahko odklepate, zaklepate in zaganjate vozilo. Ne glede na to, kakšne dejavnosti na prostem ste načrtovali s prijatelji, običajnega ključa sploh ne potrebujete več.
NOTRANJE VZVRATNO OGLEDALO CLEARSIGHT
Najsodobnejša tehnologija, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča neoviran pogled skozi zadnji del vozila Jaguar XE9. Kamera, ki se nahaja v podstavku antene, v živo prikazuje dogajanje za vozilom v vzvratnem ogledalu, kar zagotavlja stalno vidljivost ne glede na to, kaj je za vami.
POMOČ VOZNIKU
Vozilo Jaguar XE je zasnovano s funkcijami za pomoč voznikom, ki olajšajo vožnjo po mestu in parkiranje, vožnja po avtocestah pa je še bolj prijetna. Ker s svojo pomočjo zmanjšujejo stres, je vožnja še bolj kakovostna.
RAZISKUJTE DALJE
IZBERITE VOZILO JAGUAR XE
Tu najdete celotno paleto modelov s širokim naborom izjemnega oblikovanja, pomoči vozniku in najnaprednejših tehnologij.
IZBERITE MODEL
GALERIJA
Ključni element naših vozil je bila vedno prefinjena pozornost do podrobnosti. Vozilo XE je oblikovano tako, da vse dodatne funkcije še bolj poudarijo njegovo samozavestno naravo.
OGLEJTE SI GALERIJO
SPECIFIKACIJE
Raziščite vse podrobnosti. Izvedite več o zmogljivosti motorja, dimenzijah in porabi goriva.
OGLEJTE SI SPECIFIKACIJE
POPOLNA VOŽNJA SE ZAČNE PRAV TU

Najnaprednejša, najučinkovitejša in najbolj prefinjena športna limuzina znamke Jaguar, kar smo jih izdelali. S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar XE.

SESTAVITE SI SVOJEGA
JAGUAR <br> DODATNA OPREMA
JAGUAR <br> DODATNA OPREMA

Dodatno prilagodite vozilo XE ter izbirajte med vrsto možnosti in dodatne opreme, od brezžičnega polnjenja naprav do ojačevalca telefonskega signala in strešnih prečnih nosilcev.

POIŠČITE DODATNO OPREMO
ZBIRKA JAGUAR
ZBIRKA JAGUAR

Naša ekskluzivna ponudba luksuznih oblačil, dodatkov in daril, navdihnjena z našimi vozili in njihovim oblikovanjem.

IZBERITE MODEL
Primerjajte funkcije in specifikacije.
SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar XE.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar.
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Jaguar

†Predloženi podatki so izračunani glede na NEDC2 in na podlagi uradnih testov WLTP proizvajalca v skladu z zakonodajo EU. Služijo samo za primerjavo. Realni podatki se lahko razlikujejo. Številke CO2 in vrednosti porabe goriva se lahko razlikujejo glede na nameščena kolesa in dodatno opremo. NEDC2 so podatki, izračunani ob uporabi uradne formule iz podatkov WLTP, in so enakovredni tistim, ki bi bili pridobljeni s starim testom NEDC. Glede na te podatke se zaračunava davčna stopnja.


Oglejte si številke WLTP.
WLTP (globalno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila) je nova preskusna metoda EU za izračun porabe goriva in izpustov CO2 pri vozilih s potniki. Po tej metodi se merijo poraba goriva in energije, doseg in izpusti. Cikel WLTP je zasnovan tako, da zagotavlja rezultate, ki so bližji dejanskim voznim lastnostim. Preskuša se vozila z dodatno opremo in po zahtevnejšem poskusnem postopku ter pri zahtevnejši vožnji.


1 Vozilo je pripravljeno na uporabo aplikacije Apple CarPlay. Storitve, ki jih ponuja Apple CarPlay, so odvisne od razpoložljivosti možnosti v vaši državi. Več informacij si oglejte na: https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.

2 Vozilo je pripravljeno na uporabo aplikacije Android Auto. Storitve, ki jih ponuja Android Auto, so odvisne od razpoložljivosti možnosti v vaši državi. Več informacij si oglejte na: https://www.android.com/auto/.

3 Aplikacija Jaguar Remote vsebuje naročniške storitve, ki jih je po izteku prvotnega obdobja, ki vam ga priporoči prodajalec vozil Jaguar, mogoče podaljšati. Aplikacijo Jaguar Remote si boste morali naložiti iz spletne trgovine Apple App Store/Google Play Store.

4 Povezana navigacija vsebuje naročniške storitve, ki jih je po izteku prvotnega obdobja, ki vam ga priporoči prodajalec vozil Jaguar, mogoče podaljšati.

5 Na nekaterih tržiščih je na voljo le v kombinaciji z vetrobranskim steklom, ki zmanjšuje vpliv sončnih žarkov. Navigacijske smernice na vetrobranskem steklu se prikazujejo samo, če je v vozilo nameščen sistem Pivi Pro.

6 Uporablja se lahko politika poštene uporabe. Vključuje enoletno naročnino, ki se lahko podaljša po prvotnem roku, ki vam ga svetuje prodajalec vozil Jaguar.

7 Uporablja se politika poštene uporabe. Po porabi 20 GB podatkov v enem mesecu se lahko hitrost podatkov in funkcionalnost vozila zmanjšata za preostali mesec. Za podrobnosti pravilnika o pošteni uporabi, povezanega s to funkcijo, si oglejte pogoje InControl Pivi Pro na naslovu www.jaguar.com/pivi-pro-terms. Čas predvajanja je odvisen od ponudnika pretakanja in opredelitve video vsebine. HD-video bo znatno povečal porabo podatkov.

8 Aktivni ključ lahko napolnite v približno dveh urah, kar zagotavlja do deset dni delovanja baterije.

9 Namestitev možnosti je odvisna od lokalnih predpisov. Če uporabniki bifokalnih ali varifokalnih leč ne morejo preprosto prilagoditi nastavitev digitalne slike v vzvratnem ogledalu ClearSight, lahko kadar koli uporabljajo možnost običajnega vzvratnega ogledala.


Dodatna oprema in njena razpoložljivost se lahko razlikujeta glede na specifikacijo vozila (model in pogonski sklop) ali pa zahtevata namestitev drugih funkcij, da bi jih lahko vgradili. Za več podrobnosti se obrnite na prodajalca vozil ali konfigurirajte vozilo na spletu.


Vozniki lahko uporabljajo funkcije v vozilu samo, če je to popolnoma varno. Vozniki morajo imeti v vsakem trenutku popoln nadzor nad vozilom.


Možnosti sistemov Pivi in InControl, storitve tretjih oseb in njihova razpoložljivost so odvisne od tržišča – razlike in razpoložljivost na svojem tržišču preverite pri bližnjem prodajalcu vozil Jaguar. Nekatere možnosti vključujejo naročnino, ki se bo nadaljevala po obdobju, ki vam ga je predlagal prodajalec vozil. Signala za mobilno omrežje ni mogoče zagotoviti povsod. Informacije in slike, prikazane v povezavi s tehnologijo InControl, vključno s prikazi slik zaslonov ali sekvenc, so podvržene posodobitvam programske opreme, nadzoru različic in drugim sistemskim oziroma vizualnim spremembam, odvisno od izbranih možnosti.

Meridian je registrirana blagovna znamka podjetja Meridian Audio Ltd. Trifield in naprava »tri polja« je blagovna znamka podjetja Trifield Productions Ltd.

Apple CarPlay je blagovna znamka podjetja Apple Inc. Uporabljajo se lahko pogoji za končne uporabnike podjetja Apple Inc.

Android Auto je blagovna znamka podjetja Google LLC.

Nanoe™ je blagovna znamka korporacije Panasonic.​