• Jaguar F-PACE

    Zmogljivi 'crossover', ki združuje osupljivo zmogljivost, intuitivne tehnologije in največjo uporabnost v svojem razredu.

  • Jaguar E-PACE

    E-PACE je prvi kompaktni športni terenec znamke Jaguar. Predstavlja edinstveno kombinacijo elegantnega videza, agilnosti in dinamične vožnje.

  • Jaguar I-PACE

    Predstavljamo prvo izjemno zmogljivo športno terensko vozilo iz družine Jaguar s samo električnim pogonom.

  • Jaguar F-TYPE

    Močan, okreten in izjemno izrazit. Pravi Jaguarjev športni avto.

  • Jaguar XE

    Najbolj napredna, učinkovita in prefinjena športna limuzina, kar jih je Jaguar izdelal doslej.

  • Jaguar XF

    Vrhunski Jaguar. Samozavestno oblikovanje novega Jaguarja XF izstopa iz množice.

  • Jaguar XJ

    XJ je Jaguarjev vrhunski salonski avto, popolna kombinacija izjemne tehnologije, športne vozne dinamike in bogatega razkošja.

  • Jaguar F-PACE

    Zmogljivi 'crossover', ki združuje osupljivo zmogljivost, intuitivne tehnologije in največjo uporabnost v svojem razredu.

  • Jaguar E-PACE

    E-PACE je prvi kompaktni športni terenec znamke Jaguar. Predstavlja edinstveno kombinacijo elegantnega videza, agilnosti in dinamične vožnje.

  • Jaguar I-PACE

    Predstavljamo prvo izjemno zmogljivo športno terensko vozilo iz družine Jaguar s samo električnim pogonom.

  • Jaguar F-TYPE

    Močan, okreten in izjemno izrazit. Pravi Jaguarjev športni avto.

  • Jaguar XE

    Najbolj napredna, učinkovita in prefinjena športna limuzina, kar jih je Jaguar izdelal doslej.

  • Jaguar XF

    Vrhunski Jaguar. Samozavestno oblikovanje novega Jaguarja XF izstopa iz množice.

  • Jaguar XJ

    XJ je Jaguarjev vrhunski salonski avto, popolna kombinacija izjemne tehnologije, športne vozne dinamike in bogatega razkošja.

pravno obvestilo

PRAVILA O ZASEBNOSTI SPLETNE STRANI JAGUAR LAND ROVER

1. KAJ LAHKO PRIČAKUJETE OD BRANJA PRAVIL O ZASEBNOSTI

Jaguar Land Rover je eden vodilnih proizvajalcev vrhunskih avtomobilov. Inovacije in oblikovanje ponujajo našim kupcem izkušnje, ki jih vzljubijo za vse življenje – izkušnje, ki predvidevajo in presežejo njihove potrebe in pričakovanja. Kakovost in odličnost sta naša zaščitna znaka. Skrb za stranke nam je poglavitna.

Spoštujemo zasebnost vsakega posameznika, ki obišče naše spletne strani. Ta pravila o zasebnosti pojasnjujejo, kako ravnamo z osebnimi podatki, ki jih prejmemo na naših spletnih straneh, in vas obveščajo o vaših pravicah glede varovanja podatkov.

Pomagali vam bomo, da boste izvedeli, ko bodo v pravilih na voljo nove informacije. Sporočili vam bomo, kdaj so bila pravila nazadnje osvežena, da si boste lahko vzeli čas in jih prebrali, če so se od vašega zadnjega obiska spremenila. Pravila o zasebnosti so bila nazadnje osvežena: 25. maja 2018.

2. VAROVANJE PODATKOV – KAJ MORATE VEDETI, KO UPORABLJATE NAŠE SPLETNE STRANI

1. KDO SMO IN KATERE SPLETNE STRANI POKRIVAJO TA PRAVILA O ZASEBNOSTI

Kdo smo:

Spletne strani upravlja družba A Cosmos d.d., ekskluzivni prodajalec in serviser vozil znamk Jaguar in Landrover za Slovenijo in Summit Avto d.o.o., pooblaščeni serviser vozil znamk Jaguar in Landrover za Slovenijo.

Ko se sklicujemo na ‘A Cosmos ‘mi’ ‘naš ali ‘nam’ v teh Pravilih zasebnosti, se sklicujemo na družbo A Cosmos d.d., Ljubljana, Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, ki je vpisana v register poslovnih subjetov z matično številko 5400210000, davčno številko SI 16457161, ki je ekskluzivni prodajalec in serviser vozil Jaguar in Landrover za Slovenijo.

Ko se sklicujemo na Summit Avto se sklicujemo na družbo A Summit Avto d.o.o., Ljubljana, Flajšmanova ulica 3, 1000 Ljubljana, ki je vpisana v register poslovnih subjektov z matično številko 1716646000, davčno številko SI 48612880, ki je serviser vozil Jaguar in Landrover za Slovenijo.

Ko se sklicujemo na ‘Jaguar Land Rover’, ‘JLR’ ‘we’ ‘our’ ali ‘us’ v Pravilih o zasebnosti, se sklicujemo na družbo Jaguar Land Rover Limited,, katerega sedež je na naslovu: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF, in katerega registracijska številka je 1672070.

Ko se sklicujemo na «WAE« v Pravilih o zasebnosti, se sklicujemo na družbo WAE Kft.,z registriranim sedežem na Madžarksem, 2015 Biatorbagy, Budai ut 16, ki je vpisana v register družb pod številko Cg. 13-09-174957, in je regionalni zastopnik za vozila znamke Jaguar Land Rover za Albanijo, Bosna in Hercegovino, Hrvaško, Kosovo, Makedonijo, Srbijo in Slovenijo.

Ko se sklicujemo na ‘«Wallis Adria d.o.o., v Pravilih o zasebnosti, se sklicujemo na družbo Wallis Adria d.o.o , ki je registrirana v Republiki Hrvaški, s sedežem na Strojarska cesta 20, 10000 Zagreb, vpisana v register družb '0d št. 081025336, ki nudi podporo WAE Kft. v zgoraj navedenih državah.

Če želite izvedeti več o skupini JLR, si oglejte okvir “Želim izvedeti več” spodaj.

Kaj pokrivajo Pravila o zasebnosti:

Ta pravila o zasebnosti pokrivajo naslednje slovenske spletne strani

Ko boste obiskali strani JLR, ki jih ta pravila ne pokrivajo, so lahko te strani zaradi pod nadzorom drugih pravnih oseb skupine JLR ali tretje osebe, ki dela v imenu naše skupine. Svetujemo vam, da vedno preverite povezavo na Pravila o zasebnosti na dnu spletne strani, ki jo obiskujete.

Upravljalec in obdelovalec podatkov

Zaradi uspešnega vodenja slovenskih spletnih strani A Cosmos in Avto Summit delujeta kot obdelovalca osebnih podatkov, medtem, ko sta WAE in Wallis Adria upravljalca osebnih podatkov za Slovenijo

Kako smo nadzorovani:

V Sloveniji je varstvo osebnih podatkov urejeno s Uredbo (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004, 113/2005, 51/2007, 67/2007) ( v nadaljevanju relevantna zakonodaja).

Kontaktni podatki Središča za odnose s kupci:

Če bi radi stopili v stik v zvezi z vprašanjem glede spletne strani, so kontaktni podatki Središča za odnose s kupci Jaguar Land Rover dostopni s teh spletnih strani:

ŽELIM IZVEDETI VEČ ...

… o skupini JLR ...
Jaguar Land Rover je del skupine podjetij, katerih matična družba je Jaguar Land Rover Automotive plc. Več korporativnih informacij o družbi Jaguar Land Rover lahko najdete na naši spletni strani: https://www.jaguarlandrover.com/

Jaguar Land Rover je del skupine Tata. Več informacij o skupini Tata in podjetij Tata lahko najdete tu: http://www.tata.com/aboutus/sub_index/Leadership-with-trust and http://www.tata.com/company/index/Tata-companies

2. KATERE INFORMACIJE ZBIRAMO Z NAŠIH SPLETNIH STRANI IN KATERE INFORMACIJE DOBIMO IZ DRUGIH VIROV.

Namen naših spletnih strani je predvsem njihova vloga informacijskih portalov, ki vam pomagajo razumeti naše avtomobile, izdelke in storitve. Prav tako ponujamo številne funkcije spletnih strani, ki zbirajo informacije, ki nam jih posredujete, ko želite, da vas obveščano, dodamo na seznam, dogodke ali izkušnje, ali kadar kupite izdelke, ali rezervirate, ali naročite storitve.

Glavni način zbiranja informacij na naših spletnih straneh:

(a) ko obiščete, ali uporabite naše spletne strani, ali z njimi komunicirate, na primer ko sledite korakom za naročilo ali uporabo storitev, razpoložljivih na spletu, kjer najdete več podatkov o dogodku ali izkušnji ali kjer naročite katerokoli drugo informacijo;

(b) ko vstopite v personalizirana spletna območja in naše spletne strani uporabite, da se z nami povežete, kot mesto, kjer lahko prosite za personalizirana opozorila, prejmete informacije o svojem vozilu in/ali naročite servis vozila ali druge informacije, o katerih želite biti obveščeni;

(c) ko podate informacije na katerihkoli zaposlitvenih straneh Jaguar Land Rover ali z njimi komunicirate;

(d) ko z nami stopite v stik (preko kontaktnih podatkov, ki so na voljo na naših spletnih straneh) ali nam pošljete dopis.

Kliknite na okvir “Želim izvedeti več”, če želite izvedeti več o podatkih, ki jih dobimo neposredno od vas.

Informacije se lahko pridobijo tudi iz drugih virov, na primer:

(a) Podatki o vozilu od neodvisnih tretjih oseb: Ko ste lastnik vozila JLR, se lahko informacije, povezane z vami in vašim vozilom (vključno z identifikacijsko številko vozila VIN), izmenjujejo, kot je primerno, z našo mrežo JLR prodajalcev na drobno, serviserjev, uvoznikov, kreditodajalcev in ponudnikov kredita za najem, in so uporabljene za informiranje katerihkoli personaliziranih spletnih območij, na prejemanje katerih ste se prijavili. Katere informacije se bodo izmenjevale, je odvisno od tega, od koga ste vozilo kupili in od storitev, ki jih želite od nas v času lastništva vašega vozila. Prosimo, oglejte si 4. poglavje (S kom izmenjujemo vaše osebne podatke) spodaj, če želite izvedeti več. Prav tako obiščite naša ločena pravila InControl in pravila o zasebnosti (tu za Jaguar: https://incontrol.jaguar.com in tu za Land Rover: https://incontrol.landrover.com) za več informacij o podatkih o vozilu.

(b) Podporne storitve tretjih oseb: Za učinkovitost naših spletnih storitev in za vodenje primerne evidence in reševanje tekočega povpraševanja lahko pridobite podatke o sebi ali svoji spletni dejavnosti od naših podjetij JLR v skupini ali od tretjih oseb (npr. za potrjevanje spletnih plačil, sledenje spletnih naročil, za podporo vzdrževanja spletne strani). Več informacij o naših kategorijah dobaviteljev lahko najdete v 4. poglavju (S kom izmenjujemo vaše osebne podatke) spodaj.

(c) Podatki o napravi: Naše spletne strani samodejne jemljejo nekatere podatke o napravi z namenom optimizacije vaše spletne izkušnje (na primer dovoljenje naši spletni strani, da samodejno prilagodi velikost zaslona napravi, ki jo uporabljate za brskanje po spletu). Ti podatki prav tako podpirajo našo spletno analitiko. Več informacij o samodejnem zbiranju podatkov in piškotkih lahko najdete v naših Pravilih o piškotkih, dosegljivih prek te povezave. [http://jaguarslovenija.si/cookies].

(d) Marketinški podatki: Vaši kontaktni podatki, marketinške izbire ali druge informacije lahko z nami izmenjujejo podjetja v skupni JLR, naši JLR prodajalci na drobno ali drugi naši partnerji kot tretje osebe na osnovi primernega obvestila in skladno z ustrezno zakonodajo o varstvu podatkov. Pravico imate zahtevati, da vaših osebnih podatkov ne uporabljamo za marketinške namene. Več informacij o svojih pravicah o varstvu podatkov lahko najdete v 7. poglavju (Vaše pravice o varstvu podatkov) spodaj.

(e) Javni viri podatkov: Uporabljamo lahko javne vire podatkov, na primer za podporo funkcionalnosti spletne strani (npr. za podporo avtentifikaciji ali preverbo goljufij) in/ali za vzdrževanje točnosti podatkov, ki jih imamo. Občasno lahko, na primer, pri pristojnem organu preverimo, ali so informacije o lastništvu vozil posodobljene.

ŽELIM IZVEDETI VEČ …

… o osebnih podatkih, ki jih JLR lahko prejme neposredno ...
Informacije dobimo od vas, ko nam jih posredujete med uporabo naših spletnih strani, na primer, ko vnašate informacije v spletne obrazce ali podatkovna polja na naših spletnih straneh. Informacije lahke od vas dobimo tudi na druge načine preko spleta, na primer, če pišete komentarje na straneh naših družbenih omrežij. Te informacije bodo za vas vidne in lahko vključujejo vaše ime, poklic, kontaktne podatke (npr. e-naslov, domači naslov in telefonsko/mobilno številko), kreditno kartico/podatke o plačilu, podatke iz vozniškega dovoljenja, podatke o vozilu in splošne podatke, ki se jih odločite deliti, kot npr. svojo izkušnjo z izdelki in storitvami JLR.

3. KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE.

Osebne podatke uporabljamo za upravljanje informacijskih in storitvenih vpraševanj in odgovorov nanje, za razumevanje uporabe storitve, vozila in spletne strani in zato, da naredimo naše izdelke in storitve (vključno z našimi spletnimi storitvami) čim učinkovitejše. Za več informacij o naši obdelavi in ustreznih pravnih podlagah si oglejte okvir “Želim izvedeti več” spodaj.

ŽELIM IZVEDETI VEČ ...

Glavne vrste uporabe vaših osebnih podatkov in pravne podlage, na katere se pri tem sklicujemo, so:

Dejavnost: Ustrezne pravne podlage:
Vzdrževanje in podpora uporabe spletne strani

Kjer uporabljate spletno storitev, ki jo urejajo spletna Pravila in pogoji (na primer nakupi v spletnih trgovinah ali sodelovanje v nagradnih igrah ali tekmovanjih), bomo mi in z naše strani odobrene tretje osebe podatke obdelali na številne načine, ki podpirajo naše spletne storitve. To lahko vključuje npr. naslednje dejavnosti: potrditev istovetnosti, kakršenkoli nadzor nad goljufijami in overjanjem, dobavo storitve, administracijo nagradnih iger, tekmovanja, ponudbe za članstvo, ankete in preostale promocijske aktivnosti, katerekoli ustrezne plačilne postopke in prevzemne aktivnosti, podporo uporabnikov in katerokoli trenutno komunikacijo o storitvi. Prav tako lahko stremimo k izboljšanju naših storitev, tako da z uporabo uporabniške izkušnje okrepimo naše notranje postopke. Na primer, ko nas pokličete (številke naše službe za skrb za stranke so na razpolago na naših spletnih straneh), vas obvestimo, da se klici lahko snemajo za namene izobraževanja, revizije ali kakovosti.
Obvezno za pogodbo
Legitimni interesi za opravljanje učinkovitih spletnih storitev

Kjer so za vstopanje v pogodbeni odnos potrebni osebni podatki, vas bomo obvestili, kje so informacije obvezne. Posledica tega, da nam informacij ne posredujete, lahko vključuje našo nezmožnost nadaljevanja izvajanja zaprošene storitve.
Upravljanje vaših zahtev

Podatke bomo obdelovali med upravljanjem vaših zahtev na naših spletnih straneh ali preko njih (npr. ko prosite za brošure, se vpišete v rubriko “obveščajte me” ali svoje podatke vpišete v podatkovni obrazec ali podatkovno polje na spletni strani).
Prav tako bomo podatke obdelovali med zagotavljanjem in vzdrževanjem personaliziranih spletnih izkušenj.
Legitimni interesi za opravljanje učinkovitih spletnih storitev.
Krepitev spletne izkušnje

Kjer vnaprej izpolnimo podatkovna polja, da izboljšamo in poenostavimo vašo spletno izkušnjo.
Legitimni interesi za krepitev, poenostavljanje in racionalizacijo spletne izkušnje
Notranje raziskave in razvoj

Za notranje raziskovalne, razvojne, analitske, analizne in poročevalske namene, npr. za nadzor trenutne učinkovitosti vozila, napoved trendov ali zmogljivosti, razvoj novih funkcij, izdelkov ali storitev ali za evidentiranje skladnosti z regulatornimi zahtevami.
Legitimni interesi za ocenjevanje in izboljšanje izvedbe, upravljanje skladnosti, nadzor trendov in razvijanje novih izdelkov.
Marketinške aktivnosti

Vaše strinjanje z marketinško komunikacijo bomo pridobili z uporabo elektronskih načinov (npr. e-pošta, SMS ipd.) in vaše podatke za elektronsko marketinško komuniciranje lahko izmenjujemo z našo mrežo neodvisnih tretjih oseb, pri čemer za to podate svojo privolitev. Prav tako bomo na naši spletni strani, kjer uporabljamo piškotke, ravnali skladno z obveznostmi glede piškotkov.

Preostale marketinške aktivnosti bodo opravljene tako, da bodo ocenjene na osnovi legitimnih interesov.

Npr. kjer izvajamo marketinško komunikacijo po meri ali pošiljamo ciljana marketinška sporočila po pošti ali prek družbenih omrežij in preostalih platform tretjih oseb; in pri nudenju informacij obstoječim strankam o podobnih izdelkih in storitvah. Z namenom izboljšanja storitev, ki jih nudimo na naših spletnih straneh, vas bomo lahko občasno prosili za sodelovanje v raziskavi. Sami se lahko odločite, ali boste sodelovali. Oblikovanje profilov ter raziskave in analitske aktivnosti bomo izvajali za informiranje o naših marketinških strategijah, za boljše razumevanje naših strank in obiskovalcev; za podporo našemu spletnemu oglaševanju in za izboljšanje spletnih informacij, funkcionalnosti in storitev, ki jih nudimo.
Privolitev
Opomba: Kjer vaše osebne podatke zbiramo s privolitvijo, lahko privolitev v našo uporabo vaših podatkov na kateregakoli od teh načinov kadarkoli prekličete.
Prosimo, preberite Preklic privolitve v 7. poglavju spodaj za nadaljnje informacije.
(Ta pravica ne vpliva na zakonitost obdelave, opravljene na osnovi privolitve pred njenim preklicem.)

Legitimni interesi za namene neposrednega marketinga
Vodenje evidence in splošna administracija

Za vodenje naše evidence, upravljanje in vzdrževanje naših spletnih strani, podporo vašim poizvedbam in za notranje operacije in administrativne namene (to bo npr. vključevalo reševanje težav, testiranje, podporo našim revizijskim zahtevam in pri odgovarjanju na vaše poizvedbe, vključno s pravicami o varstvu podatkov, ki bi jih vi izpostavili).
Legitimni interesi za vzdrževanje primernih spletnih strani, evidenc in administracije storitev
Omrežna in informacijska varnost

Za vzdrževanje naše omrežne in informacijske varnosti z namenom, da ustrezno ukrepamo, da zaščitimo vaše podatke pred izgubo ali škodo, krajo ali nepooblaščenim dostopom. In za vzdrževanje primernih lokacij strežnika (na primer pri primerni uporabi storitev v oblaku lahko sodelujemo s tretjimi osebami).
Legitimni interesi, primerni za zagotavljanje omrežne in informacijske varnosti
Nakupi in odtujitev podjetij

Katerikoli podatki, ki jih je treba obdelati v kontekstu nakupov in odtujitev podjetij
Legitimni poslovni interesi

Zakonska obveza
Upravljanje zahtev zakonov in predpisov

Za upravljanje zahtev zakonov in predpisov, za spoštovanje ali obrambo zakonskih pravic ali za preprečevanje/odkrivanje kriminala (vključno s, kjer je to zahtevano, s strani državnih organov - Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije, organom pregona, kot je policija, ali katerimkoli drugim pristojnim državnim organom.
Legitimni interesi za skladnost z zakonom in predpisom, vključujoč odzivanje na regulatorje

Zakonska obveza
Storitvene komunikacije

Če vam sporočamo nujna varnostna obvestila ali obvestila o preklicu izdelkov.
Vitalni interesi

Zakonska obveza


4. S KOM IZMENJUJEMO OSEBNE PODATKE

Vaše osebne podatke lahko izmenjujemo:

  • s tistimi tretjimi osebami, ki jih morajo obravnavati, zato da vam lahko nudimo izdelke in storitve, ki ste jih naročili ali jih želeli, na primer zagotovitev ali ponudbo financiranja ali kredita, zavarovanje, nudenje podpornih marketinških in oglaševalskih storitev in optimizirane spletne storitve;
  • z podjetji v skupini JLR, našo mrežo trgovcev na drobno, pooblaščenih serviserjev, in kjer je to primerno, z našo mrežo uvoznikov (skupaj naša “maloprodajna mreža”), zato da lahko izpolnimo zahteve po dobrinah, storitvah ipd., ter za vrednotenje in izobraževanje, zato da bi povečali kakovost storitev, ki ste jih deležni, ko ste v stiku z našo maloprodajno mrežo;
  • skupino podjetij Jaguar Land Rover v skladu z načini uporabe podatkov, opredeljenimi v teh pravilih o zasebnosti;
  • s tretjimi osebami v primeru, ko prodamo ali kupimo podjetje ali premoženje;
  • če smo dolžni razkriti ali deliti vaše osebne podatke, da ravnamo v skladu z zahtevami zakonov in predpisov, ali zato, da uveljavimo ta pravila ali raziščemo dejanske ali domnevne kršitve.

Z našimi ponudniki storitev imamo vzpostavljena potrebna varovala, s čimer sta zagotovljeni varna hramba vaših podatkov in njihova uporaba v skladu z nameni, opisanimi v teh pravilih o zasebnosti.

ŽELIM IZVEDETI VEČ ...

… o naši mreži neodvisnih tretjih oseb ...
Pri zagotavljanju storitev sodelujemo s številnimi neodvisnimi tretjimi osebami, kot so naša maloprodajna mreža, ponudniki izdelkov na kredit, izdelki pogodbenega najema. Osebne podatke lahko te pravne osebe dobijo neposredno od vas (na primer, če stopite z njimi v stik po telefonu, ali e-pošti, ali prek njihovih spletnih strani) ali pa osebne podatke delimo z njimi mi, kjer je to potrebno za podporo vašim vprašanjem ali drugim zahtevkom za storitve.

Kjer uporabljate slovenske spletne strani za iskanje ali vzpostavitev stika z našo maloprodajno mrežo, ponudnikom kredita ali ponudnikom izdelkov pogodbenega najema, so to (razen če ni navedeno drugače) neodvisna podjetja, ki niso v skupini JLR.

Za informacije o neodvisnih tretjih osebah sodelujemo z:

za Jaguar:

  • naša maloprodajna mreža je na splošno razvidna s spletne funkcionalnosti ‘najdi maloprodajalca’. Iščete jih lahko po imenu, kraju ali poštni številki. Kontaktni podatki našega slovenskega maloprodajalca so na voljo na tej povezavi: http://jaguarslovenija.si/dealer-locator

za Land Rover:

  • naša maloprodajna mreža je na splošno razvidna s spletne funkcionalnosti ‘najdi maloprodajalca’. Iščete jih lahko po imenu, kraju ali poštni številki. Kontaktni podatki našega slovenskega maloprodajalca so na voljo na tej povezavi: http://landrover.si/dealer-locator

… O ponudnikih ...
Za podporo našemu poslovanju uporabljamo številne dobavitelje storitev in le-ti imajo lahko dostop do naših sistemov in podatkov, zato da lahko nudijo storitve nam in v vašem imenu, na primer obdelovalci plačil, informacijska tehnologija, kot npr. ponudniki storitev spletnega gostovanja, podporne storitve marketinga in digitalnega oglaševanja, storitve za stranke in upravljanje odnosov, storitveni in sistemski specialisti, podpora spletni analitiki, odpošiljanje v spletni trgovini, odprema in podpora za dogodke in izkušnje.

… o javnih organih, kazenskem pregonu in upravnih organih ...
Občasno lahko policija, drugi organi kazenskega pregona in upravni organi zahtevajo osebne podatke, na primer za namen preprečevanja ali odkrivanja kriminala, ali za prijetje, ali pregon kršiteljev.

5. INFORMACIJE O MEDNARODNIH PRENOSIH PODATKOV.

Slovenske spletne strani Jaguar Land Rover uporabljajo strežnike, ki gostujejo v EU. Lahko pa spletne osebne podatke delimo z dobavitelji ali podjetji v skupini zunaj EU, kjer je to potrebno na namene, opisane zgoraj. Kjer se to zgodi, imamo, dodatno k zaščiti podatkov za take prenose podatkov, vzpostavljena potrebna varovala. To vključuje oceno ustreznosti zadevne tretje države, uporabo vzorčnih pogodbenih pogojev, odobrenih od Evropske komisije, in oceno certifikacije Ščit zasebnosti (Shield certification) za pravne osebe na območju ZDA, kjer je to primerno.

ŽELIM IZVEDETI VEČ ...

… o nadzorih ustreznosti, ki jih JLR izvaja za mednarodne prenose podatkov …
Ko se A Cosmos ali Summit Avto odloči deliti osebne podatke s tretjo osebo, ki je locirana zunaj EU, se pri oceni ustreznosti prenosa teh podatkov ocenijo naslednji dejavniki:

  • Notranja preverjanja, da se identificira obstoj ali odsotnost katerekoli odločitve Evropske komisije o ustreznosti. Imamo podjetja v skupini in uporabljamo dobavitelje, ki so locirani v državah, za katere je Evropska komisija odobrila, da imajo bistveno enakovredne zakone o varstvu podatkov. Popoln seznam teh držav je na dan teh pravil o zasebnosti naslednji: Andora, Argentina, Kanada, Ferski otoki, Guernsey, Izrael, Švica, Jersey, Nova Zelandija, Urugvaj in otok Man. (Evropska komisija je prav tako odobrila kot primernega program Ščita zasebnosti EU – ZDA – ta je opisan spodaj). Ta seznam in informacije o zaščitah, ki jih je Evropska komisija obravnavala, so na voljo na tej povezavi.
  • Uporaba ukrepov, kot so ukrepi za podporo zadostnih prenosov osebnih podatkov, ki jih je odobrila Evropska komisija. Prav tako imamo v skupini podjetja in uporabljamo dobavitelje, ki so locirani v državah drugje po svetu. Za upravljanje ustreznosti varstva podatkov pri teh prenosih bomo uporabljali mehanizme prenosa podatkov, odobrene od Evropske komisije, kot je uporaba vzorčnih pogodbenih klavzul, odobrenih od komisije. Prav tako bomo, kjer je to primerno, ocenili, kje lahko dobavitelj dokaže, da ima Zavezujoča korporativna pravila (Binding Corporate Rules). (Binding Corporate Rules je mehanizem varstva podatkov, priznan od GDPR, za zagotavljanje ustreznih prenosov osebnih podatkov). Sodelujemo lahko z dobavitelji, ki lahko dokažejo, da imajo certifikat zaščite zasebnosti (Privacy Shield).
    • Za razumevanje zaščit, ki jih zahtevajo vzorčne klavzule, odobrene od Evropske komisije, je vzorec le-teh dosegljiv na tem mestu (ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/binding-corporate-rules_en).
    • Za popoln seznam odobrenih Zavezujočih korporativnih pravil kliknite to povezavo.
    • Popoln seznam udeležencev varstva zasebnosti in informacije o njihovi certifikaciji varstva zasebnosti so na voljo na jlr@wallisautomotive.eu

    Ob nezadovoljstvu imate prav tako pravico do pritožbe na Urad informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije.

    Za več informacij o teh pravicah do varstva podatkov si oglejte okvir “Želim izvedeti več” spodaj.

    ŽELIM IZVEDETI VEČ ...

    … o pravicah osebe, na katero se nanašajo podatki ...

    • Če ste nam podali privolitev v obdelavo vaših osebnih podatkov, vključno za elektronsko marketinško komuniciranje, imate pravico to privolitev kadarkoli preklicati. Enostavno uporabite predstavljene možnosti odjave, le-te so na primer navedene v naši e-poštni marketinški komunikaciji.
    • Zaprosite lahko do dostopa do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, ugovarjate njihovi obdelavi, zahtevate, da popravimo napake, omejimo ali ustavimo njihovo obdelavo ali jih izbrišemo. Če nas prosite za izbris podatkov ali prenehanje njihove obdelave, nam tega ne bo treba vedno storiti. Če bo tako, vam bomo razložili, zakaj.
    • V določenih okoliščinah nas lahko prosite, da vam vaše osebne podatke dostavimo v uporabnem elektronskem formatu in jih prenesemo tretji osebi (pravica do prenosljivosti podatkov). Ta pravica se uporablja samo v določenih okoliščinah. Kjer se ne uporablja, vam bomo razložili, zakaj.

    … o tem, kako lahko vzpostavim stik z Informacijskim pooblaščencem Republike Slovenije
    Informacijski pooblaščenec je nadzorni organ, ki pristojen za nadzor na uporabo osebnih podatkov v Republiki Sloveniji. Z njim lahko stopite v stik na naslednje načine:

    • z obiskom njihove spletne strani: www.ip-rs.si
    • Po telefonu s klicem na telefonsko številko: +386 1 230 97 30
    • Po pošti: Njihov naslov je: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, Slovenija

    8. POVEZAVE NA DRUGE SPLETNE STRANI

    Naša spletna stran lahko vsebuje povezave na spletne strani drugih organizacij, ki niso pod našim nadzorom. Ta pravila se ne uporabljajo za te druge spletne strani, zato vas spodbujamo, da si preberete njihove izjave o zasebnosti. Za pravila in prakse o zasebnosti drugih spletnih strani in aplikacij (tudi če do njih dostopate prek povezav, ki jih omogočamo mi) ne odgovarjamo in povezave na te spletne strani omogočamo le za vaše informiranje in udobje. Posebej zavračamo odgovornost za njihovo vsebino, prakse o zasebnosti in pogoje uporabe, prav tako jih ne podpiramo, ne predstavljamo ali potrjujemo njihove točnosti, vsebine ali temeljitosti.

    9. ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI VAŠIH PODATKOV

    Za zagotovitev varnega ravnanja z vašimi podatki in usklajenost s temi pravili o zasebnosti bomo sprejeli vse razumne ukrepe.

    Od vseh naših dobaviteljev storitev zahtevamo, da uporabljajo ustrezne ukrepe za zagotavljanje varnosti vaših informacij.

    Tam, kjer smo vam dali (ali kjer ste sami izbrali) geslo, ki vam omogoča dostop do kateregakoli personaliziranega območja na spletni strani JLR, je vaša odgovornost, da s tem geslom ravnate zaupno. Prosimo, da svojega gesla ne zaupate nikomur.
    Na žalost prenos informacij na spletu ni popolnoma varen. Čeprav bomo storili vse, da zavarujemo vaše osebne podatke, ne moremo zagotavljati varnosti vaših podatkov, prenesenih po spletu; vsi prenosi so na vaše lastno tveganje. Vaše informacije bomo hranili v varnem okolju, zaščitenem s kombinacijo fizičnih in tehničnih ukrepov, kot so tehnologije šifriranja ali overitveni sistemi za preprečevanje izgube, zlorabe, spreminjanja, razkritja, uničenja, kraje ali nepooblaščenega dostopa.

    10. DRUGE SPLETNE SRANI IN ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI VAŠIH PODATKOV

    Ta pravila o zasebnosti ne pokrivajo vseh spletnih strani znamk JLR, zato vas prosimo, da ob obisku the drugih strani preučite tudi njihova pravila o zasebnosti.

    Še posebno bodite pozorni, da imajo naslednje spletne strani svoje lastne spletne pogoje in Pravila o zasebnosti in trenutno niso v sklopu teh pravil o zasebnosti.

    Spletne strani za InControl:

    https://incontrol.jaguar.com
    https://incontrol.landrover.com

    To sta spletni strani, katerih nadzornik podatkov je prav tako Jaguar Land Rover Limited, vendar ju urejajo ločena in druga.