VOŽNJA V RESNIČNEM SVETU

Vodnik po WLTP:
novi standard za ocene učinkovitosti porabe goriva.
VOŽNJA V RESNIČNEM SVETU

Testiranje vozil nam je v pomoč pri razumevanju resničnega sveta, prav tako kot so zemljevidi vodilo za potovanja. Kot so se izboljšali zemljevidi – prehod z A-Z na sat-navs in zagotavljanje jasnejših smernic v postopku - bodo novi preskusi WLTP in RDE za porabo goriva in emisije zagotovili večjo jasnost pri nakupu novega vozila..


Do septembra 2018 bo uveden nov evropski standard za preskus po svetu (WLTP). WLTP nadomešča sedanji standard NEDC (New European Drive Cycle), ki zagotavlja ocene učinkovitosti porabe goriva za bencinska, dizelska, električna in hibridna vozila. Pri nakupu popolnoma novega vozila boste našli informacije, ki bolje odražajo kilometrino, ki bi jo lahko opravili z enim samim rezervoarjem (ali polnjenjem) v resničnem svetu.

Vozila z bencinskim, dizelskim in hibridnim motorjem (MHEV ali PHEV) bodo poleg porabe goriva dobila tudi podatke o izpustih. Električna vozila bodo poleg njihovega obsega vključevala tudi podatke o porabi energije. Preskusi za zagotovitev teh številk bodo veljali za vsa vozila do septembra 2018.

Ne bomo se spreminjali – z izjemno zmogljivosti in najsodobnejše tehnologije, bodo vozila znamke Jaguar še naprej predstavljala najboljši dizajn in inženiring. Nove številke bodo preprosto bolje prikazale izkušnje iz resničnega sveta, ki jih nudijo naši motorji in pogonski sklopi.

Novi preskusi so zasnovani tako, da bolje odražajo trenutno tehnologijo motorjev. NEDC je bil nazadnje posodobljen leta 1997, ko je prva generacija sodobnih hibridnih vozil postala široko dostopna. Dve desetletji kasneje in – poleg vozil PHEV in MHEV – so na cestah električna vozila, kot je naš Jaguar I‑PACE. Preizkusi za NEDC niso bili zasnovani za tovrstna vozila, zato je WLTP naslovljen.

Eden od načinov za odpravo pomanjkljivosti NEDC je razširjeno testiranje. NEDC testi so trajali približno 20 minut. Novi test WLTP bo trajal 30 minut in poleg testiranja vašega vozila bo preizkušen tudi učinek dodatne opreme.

Seveda so ti testi začetni vodnik. Na uporabo v realnem svetu vplivajo številni dejavniki, vključno s terenom, podnebjem in slogom vožnje. Septembra 2019 boste videli dodatne številke, ki bodo predstavljene, ko bodo začeli veljati novi preskusi na cesti. Ti bodo merili tudi dušikove okside (NO x), izpuste delcev in druge izpušne pline.

WLTP se bo od NEDC razlikoval pri zagotavljanju dodatnih informacij, ki vam bodo pomagale pri odločitvi pri nakupu vozila. Novi testi so zahtevnejši in ne bodo primerljivi s starejšimi. Poraba goriva WLTP in številke ogljikovega dioksida (CO 2) bodo bolj natančne, vendar bodo videti višje v primerjavi z NEDC, podobno pa bodo imela električna vozila relativno nizek obseg.
KDAJ BO SPREMEMBA VPLIVA NA WLTP?Vsa popolnoma nova vozila, proizvedena od septembra 2017, se bodo testirala z WLTP. Vendar pa je EU uvedla prehodno obdobje, kar pomeni, da do septembra 2018 proizvajalc ne bomo morali preizkušati obstoječe modele z novimi standardi. Novi standard bo začel veljati tako za države EU kot tudi za Švico, Turčijo, Norveško, Lihtenštajn in Izrael.

V septembru 2018 bo tudi testiranje izpustov v vožnji (RDE) postalo obvezno v teh državah. Testiranje RDE bo merilo izpuste delcev in dušikovega dioksida (NO 2) neposredno na cesti. Mi že izpolnjujemo nizke mejne vrednosti standarda EU6d RDE. Do leta 2020 boste videli nove podatke o preskusih za WLTP in RDE v EU in drugih državah, ki so se odločili za novi standard.

NAŠA VOZILA

Popolna skladnost z vašim življenjskim slogom, slogom vožnje in osebnim okusom.

RAZPON VOZIL JAGUAR

RAZPON VOZIL JAGUAR

Odkrijte, kako smo vozila Jaguar izdelali prav za vas.
POPOLNOMA ELEKTRIČNO VOZILO JAGUAR I‑PACE

POPOLNOMA ELEKTRIČNO VOZILO JAGUAR I‑PACE

Vrhunsko zmogljivo električno športno terensko vozilo.
NAELEKTRENOST

NAELEKTRENOST

Kar se naučimo na stezah, prenesemo na ceste.

VEČ ZGODB

DEF/A<span style="text-transform:lowercase">d</span>B<span style="text-transform:lowercase">lue</span>

DEF/AdBlue

Kaj je DEF/AdBlue? Kako ga je treba uporabljati?
Bencin/dizel

Bencin/dizel

Bencin ali dizel? Izberite, kar vam najbolj odgovarja.
lastništvo

lastništvo

Podpora za lastnike vozil Jaguar.