OBLIKOVANJE VOZIL JAGUAR

Vodi nas načelo, da mora oblikovanje vznemiriti vse naše čute. To se odraža na različne načine in nekateri sploh niso povezani z avtomobili.

DOBRODOŠLI V ODDELKU OBLIKOVANJA VOZIL JAGUAR

Združeno kraljestvo je postalo eno od središč ustvarjalnosti in naša strast do oblikovanja in inovacij je zelo britanska in aktualna. Vendar je bilo vključevanje estetike za nas od nekdaj ključnega pomena. In sicer toliko, da je naš model E-Type iz šestdesetih let še vedno pogosto izbran za najlepše vozilo vseh časov.

A zdaj gledamo širše. Ustvarjamo in sodelujemo na različnih področjih in aktivno podpiramo mlade talente. Tu v oblikovalskem oddelku znamke Jaguar vam bomo omogočili vpogled v to, kar počnemo.

Dobro oblikovanje mora imeti prepričljivo zgodbo. Verjamemo, da je naloga oblikovanja polepšati življenje. Zagotoviti jasnost tam, kjer je zmeda, eleganco, kjer je kaos. Nenehno premikamo meje mogočega, si postavljamo izzive in se nenehno razvijamo, da bi ustvarjali edinstvena vozila, s katerimi bi ljudje čutili globoko povezanost. Z zasnovo vozil želimo vedno doseči razburljivo mešanico vznemirljivih razmerij, pretiravanja in elegance v obliki, ki jo dopolnjujeta osupljiva moč in zmogljivost na cesti. Obris vozila Jaguar je vedno očarljiv. Nekoliko bolj ekstremen in drugačen od vseh drugih vozil. Nič ni podobnega vozilu Jaguar. Zdramiti nas mora, če ga vidimo mirovati ali hiteti po cesti. Ko stopite v vozilo Jaguar, bi morali začutiti vznemirjenje, saj združuje umetnost in udobje. Odlikujemo se kot inovativni oblikovalci, a s tem ne ogrožamo doseganja čiste elegance, vznemirjenja, lepih razmerij in zmogljivosti. Kar koli si lahko predstavljamo, lahko tudi ustvarimo.

REVOLUCIONARNO OBLIKOVANJE. NAVDIH NE POJENJA.

REVOLUCIONARNO OBLIKOVANJE. NAVDIH NE POJENJA.

Naša oblikovalska ekipa nenehno pomika meje in prejema priznanja. Najnovejše priznanje, nagrado World Car Design (svetovna nagrada za oblikovanje vozil), je prejelo vozilo F-TYPE.
VEČ KOT LE OBLIKOVANJE VOZIL: PARTNERSTVA IN SODELOVANJE.

VEČ KOT LE OBLIKOVANJE VOZIL: PARTNERSTVA IN SODELOVANJE.

Poleg oblikovanja komercialnih vozil naši oblikovalci zdaj svoje talente izkoriščajo tudi na številnih drugih področjih, oblikujejo vse od ur do dirkalnih koles – bodisi sami ali v sodelovanju z drugimi.
NEGOVANJE OBLIKOVALSKEGA TALENTA. PO VSEM SVETU.

NEGOVANJE OBLIKOVALSKEGA TALENTA. PO VSEM SVETU.

Ponosni smo, da lahko z najrazličnejšimi dejavnostmi in sodelovanjem z univerzami, kolidži in samostojnimi oblikovalci doma in po svetu negujemo, navdihujemo in spodbujamo talente.