PARTNERSTVA IN SODELOVANJE

Naša strast do oblikovanja ni omejena na avtomobilsko oblikovanje. Od vsepovsod črpamo navdih in ukvarjamo se z oblikovanjem na različnih področjih in v različnih disciplinah ter sodelujemo z oblikovalci, ki delijo našo strast do inovacij in razvoja najsodobnejših tehnologij.

ŠIRŠA VIZIJA OBLIKOVANJA

Nabor čevljev za vožnjo. Dirkalno kolo za dirko Tour de France. Vrhunska natančna ura. To so le nekateri projekti, pri katerih so v zadnjem času sodelovali naši oblikovalci. Naša strast ne pozna meja. Le kam nas bo odneslo v prihodnje? To izveste prav tu.

OBLIKOVANJE VOZIL JAGUAR TUDI V SEULU

OBLIKOVANJE VOZIL JAGUAR TUDI V SEULU

Ker smo želeli zaznamovati predstavitev novega modela XJ, je podjetje Jaguar Land Rover v Seulu odprlo Studio redkega oblikovanja. V okviru priljubljenega oblikovalskega dogodka, kjer smo predstavili preteklost, sedanjost in prihodnost znamke, je direktor oblikovanja Ian Callum izvedel strokovno delavnico oblikovanja Jaguar za študente in navdušence za avtomobilsko oblikovanje, kar se je v Koreji zgodilo prvič.
NOV PRISTOP K OBLIKOVANJU VOZIL Z INŠTITUTOM IED TORINO

NOV PRISTOP K OBLIKOVANJU VOZIL Z INŠTITUTOM IED TORINO

Leta 2016 je znamka Jaguar združila moči z Evropskim inštitutom za oblikovanje (Istituto Europeo di Design – IED) iz Torina v Italiji in skupaj smo zasnovali prvi podiplomski študijski program s področja oblikovanja notranjosti avtomobila in uporabniške izkušnje. Novi program bo temeljil na popolnoma novem pristopu, saj bo izhodišče poudarek na uporabniku in notranjosti, ne pa na zunanjosti vozila.
REVIJA WALLPAPER* – ZNAMKA JAGUAR SLAVI LEGENDARNO OBLIKOVANJE

REVIJA WALLPAPER* – ZNAMKA JAGUAR SLAVI LEGENDARNO OBLIKOVANJE

Dobro znana predanost izjemnemu oblikovanju znamke Jaguar je bila, v sodelovanju z oblikovalskimi navdušenci pri reviji Wallpaper*, povod za razstavo Ročna izdelava (Handmade), ki se je odvila v središču Londona in kjer so predstavili vrhunce sodobnega mednarodnega oblikovanja. Znamka Jaguar je sodelovala z oblikovalci ter bila navdih za številne izjemne projekte.
PODJETJE BREMONT IN ROČNA URA E-TYPE

PODJETJE BREMONT IN ROČNA URA E-TYPE

Izjemno lahko vozilo E-Type spada med najbolj ekskluzivna in elegantna vozila, kar so jih kdaj izdelali. V sodelovanju z nagrajenim britanskim urarskim podjetjem Bremont je znamka Jaguar pomagala ustvariti ekskluzivno uro, ki odraža čiste linije in originalne merilnike vozila E-Type. Celo pašček so izdelali iz izvirnega usnja, ki ga najdemo v modelu E-Type.
NOGO NA PLIN Z OLIVERJEM SWEENEYJEM

NOGO NA PLIN Z OLIVERJEM SWEENEYJEM

Model Jaguar F-TYPE je bil navdih za oblikovalsko sodelovanje med znamko Jaguar in vodilnim britanskim čevljarjem Oliverjem Sweeneyjem. Z materiali, kot so ogljikova vlakna in usnje nubuk, ki smo jih uporabili v vozilu F-TYPE, in linijami, ki povzemajo videz športnega vozila, sta Oliver Sweeney in znamka Jaguar ustvarila izjemne čevlje za vožnjo.