ROČNA DELA Z REVIJO WALLPAPER*

Znamka Jaguar je navdih za slavljenje najboljšega v mednarodnem oblikovanju.

SODELOVANJE V SLAVLJENJU SODOBNEGA OBLIKOVANJA

Leta 2014 je znamka Jaguar sodelovala z revijo Wallpaper, najvplivnejšo svetovno revijo na področju oblikovanja in sloga, ter postavila prvo razstavo Wallpaper Handmade, ki je potekala v bližini Milana. Več kot 50 kosov pa je bilo razstavljenih v izložbah trgovine Harrods v Londonu.

PRIZNANA DRUŽBA

PRIZNANA DRUŽBA

Sodelovali so oblikovalci znamke Hermès Alfredo Häberli, Harry Winston, Konstantin Grčić, Isay Weinfeld, Paul Cocksedge, Michael Anastassiades, pokojni David Collins, Barber Osgerby, Brioni, Naoto Fukasawa, Louis Vuitton, Sam Hecht in Poltrona Frau. Predstavljeni so tudi dela, ki jih je navdihnila znamka Jaguar, in pa konceptna vozila znamke Jaguar.
OBLIKOVANJE JAGUAR V NEPRIČAKOVANIH OBLIKAH

OBLIKOVANJE JAGUAR V NEPRIČAKOVANIH OBLIKAH

Da bi proslavili svojo udeležbo na dogodku, smo razstavili pet novih konceptnih izdelkov, ki predstavljajo oblikovalski jezik znamke Jaguar. Obsegali so vse od transporta hišnih ljubljenčkov do svetlobne inštalacije, zasnovali pa so jih Moritz Waldemeyer, Neri & Hu, Mathieu Gustafsson, Fredrikson Stallard in Salvatori ter Jaguar Advanced Design.
ZNAMKA JAGUAR JE NAVDIH ZA PRIHODNOST KLASIKE

ZNAMKA JAGUAR JE NAVDIH ZA PRIHODNOST KLASIKE

Miza 7 zajema številne oblikovalske vrednote znamke Jaguar, lepoto linij in čistost oblike, pri tem pa ne zanemarjamo namena in funkcije. V sodelovanju z dobaviteljico naravnega kamna in oblikovalko Gabriele Salvatori je ekipa oblikovalcev Jaguar Advanced Design zasnovala to kavno mizo iz enega samega kosa marmorja. Izziven dizajn, ki je bil videti skoraj nemogoč, njegove elegantne linije pa predstavljajo pojem hitrosti in okretnosti. Miza 7 premika meje pri oblikovanju pohištva. Na enak način pri znamki Jaguar ustvarjamo izjemna vozila.

PO NOTRANJI STRANI

»Hoteli smo izdelati kos, ki se drži vrednot oblikovanja znamke Jaguar – lepote linije in
čistosti forme, a mora imeti namen in funkcijo.

Z uporabo marmorja na način, ki izziva tradicionalno uporabo materiala, smo v sodelovanju s Salvatorijevo zasnovali in izdelali čudovito kavno mizo. Izdelana je iz enega samega kosa marmorja, oblika vizualno izraža hitrost in lahkotnost, njeno oženje pa dinamično tekočo površino.

Naši sodelavci iz ekipe Salvatori so inovativni proizvajalci izdelkov iz naravnega kamna, ki imajo sedež v bližini industrije marmorja Carrera v Versiliji v Italiji. Zaradi njihovih neprecenljivih izkušenj in znanja o tem materialu smo z njimi zelo tesno sodelovali.

Izhajali smo iz ročne skice ter koncept prenesli v sistem računalniškega modeliranja 3D. To smo uporabili za avtomatizirano rezanje marmorja in ga grobo oblikovali. Marmor smo nato lepo ročno obdelali in ustvarili prefinjene čiste površine, ki so edinstvene le temu kosu.

Da bi dopolnili formo, smo na površino mize dodali subtilen vzorec. Oblika pastile povzema logotip znamke Jaguar – vzorec, ki je sinonim blagovne znamke, zaradi česar je kos še bolj zanimiv, še zlasti v interakciji s svetlobo.

Z združevanjem najsodobnejših tehnik oblikovanja in tradicionalne ročne obdelave kamna smo ta kos ustvarili z enakim pristopom, kot danes ustvarjamo vozila Jaguar.«

Simon Tovey, višji oblikovalec v podjetju Jaguar Land Rover