F-TYPE PROJECT 7

Zaradi kombinacije klasičnega oblikovanja in visokotehnološke tehnologije je to najhitrejše vozilo Jaguar, ki smo ga izdelali do zdaj.

VOZILO JAGUAR V SVOJI NAJČISTEJŠI OBLIKI

Vozilo F-TYPE Project 7 je zbirateljska različica športnega vozila, po vsem svetu pa jih je izdelanih le 250. Gre za najhitrejše in najmočnejše vozilo Jaguar, ki smo jih kdaj koli izdelali, saj 100 km/h doseže v le 3,8 sekunde, najvišja hitrost pa znaša 300 km/h. Zasnovali so ga v našem oddelku za razvoj posebnih vozil in njegov namen je le en – užitek v vožnji.

NAVDIH ZA OBLIKOVANJE

Model Project 7 je navdihnila naša slavna dirkaška preteklost. Ime je posvečeno sedmim zmagam, ki so jih vozila Jaguar dosegla na sloviti dirki Le Mans 24. Tri zmage je dosegel legendarni model D-Type, ki smo ga izdelali v petdesetih letih, in pred kratkim smo obeležili njihovo 60-letnico. Naloga naših oblikovalcev je bila zasnovati sodobno različico modela D-Type. Rezultat, model F-TYPE Project 7, jemlje dih.

KOMBINACIJA SODOBNEGA IN RETRO VIDEZA

Pri modelu Project 7 smo srž legendarnega vozila D-Type spojili s sodobno zasnovo modela F-TYPE, ki je tudi sam prejel svetovno nagrado za najboljše oblikovanje. Najpomembnejši element klasičnega sloga je izražena »grba« za voznikovo glavo, ki jo dopolnjujejo skladne, gladke linije modela D-Type.

yt:sGBMSLvggqA
PO NOTRANJI STRANI

»Konceptno vozilo Project 7 zajema bistvo naše dirkalne dediščine v najčistejši obliki. Z njim slavimo strast, timski duh in sam proces oblikovanja. Pravi predstavnik znamke Jaguar ... sodobna klasika!«

Cesar Pieri, specialistični vodja kreativnega oblikovanja, napredno oblikovanje vozil Jaguar

NOVA IKONA

Vozilo Project 7 je bilo prvič predstavljeno kot vrhunsko enosedežno konceptno vozilo v Goodwoodu leta 2014. Pozneje smo mu dodali še en sedež in streho ter z najsodobnejšimi oblikovalskimi tehnikami ustvarili izjemno dinamično vozilo. Končni rezultat, v katerem lahko uživa le 250 srečnih lastnikov, je izjemna sodobna avtomobilistična ikona.

PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Jaguar
KONTAKTIRAJTE NAS
Če ste stranka podjetja Jaguar Land Rover ali imate splošna vprašanja, se obrnite na nas.
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
S prodajalcem vozil Jaguar se dogovorite za testno vožnjo.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar.