O JAGUARJU
VODSTVO NA PODROČJU INOVATIVNOSTI OPREDELJUJE PRIHODNOST PODJETJA JAGUAR


 
Dr. Ralf Speth, izvršni direktor podjetja Jaguar Land Rover
Inovacije so za dr. Ralfa Spetha nekaj povsem običajnega. Za izvršnega direktorja podjetja Jaguar Land Rover je bil imenovan 18. februarja 2010 in pod njegovim vodstvom je podjetje postalo uspešno. Povečalo je prodajo, ustvarilo 8000 novih delovnih mest in predstavilo izjemne nove izdelke, kot sta XJ in F‑TYPE.

Priznava, da je ljubitelj avtomobilov, vozi Jaguarja XFR, obenem pa je tudi lastnik klasičnega modela E‑Type. Velik del tega uspeha je rezultat Spethovega vztrajanja pri poudarjanju oblikovanja na vseh področjih pristopa podjetja – ne le pri avtomobilih, temveč tudi pri delovanju celotne organizacije.

"Govorim o tem, kako oblikujemo vse svoje procese, kako zasnujemo raziskave in proizvodnjo, kako oblikujemo usposabljanje, načrte za zaposlovanje in osebne veščine. In seveda tudi o tem, kako oblikujemo svoje odnose s trgovci in strankami."

V tem vidi pot do uspeha – v ustvarjanju vrednot in inovacij za ustvarjanje pravih gospodarskih učinkov, ki upravičujejo nadaljnje naložbe v inovacije. Gre za resnično uspešno sklenjen krog.

"Postajamo bolj mednarodno podjetje, razvijamo več izdelkov in vlagamo v veliko različnih tehnologij na veliko različnih področjih."

Po diplomi iz ekonomije na Univerzi v Rosenheimu v Nemčiji je pridobil še doktorat iz strojništva. Je tudi panožni profesor na Univerzi v Warwicku.

Dr. Speth je vrsto let delal kot poslovni svetovalec, nato pa se je leta 1980 pridružil podjetju BMW. Po 20 letih je kot direktor proizvodnje, kakovosti in načrtovanja izdelkov prevzel skupino Premier Automotive Group podjetja Ford Motor Company. Njegov zadnji položaj v podjetju BMW je bil podpredsednik podjetja Land Rover, ko je bilo to v lasti BMW-ja.

Ko je BMW leta 2000 blagovno znamko Land Rover prodal Fordu, je postal postal direktor proizvodnje, kakovosti in načrtovanja izdelkov v skupini Premier Automotive Group (PAG). Bil je tudi vodja globalnega poslovanja v nemškem podjetju za industrijske pline in mehaniko, Linde Group, nato pa je prevzel položaj v podjetju Jaguar Land Rover.

"To je prelomen trenutek za podjetje Jaguar Land Rover," je prepričan. "Nismo v zastareli panogi. Avtomobili so napredna tehnologija prihodnosti." Ekipo za napredne raziskave, ki jo sestavlja 170 ljudi, je prenesel na Univerzo v Warwicku in je odgovoren za načrte, po katerih bo podjetje za skupne raziskave v naslednjih nekaj letih namenilo 100 milijonov funtov. Prav tako stalno išče priložnosti za prenos tehnologij, razvitih za Jaguar Land Rover, na druge trge. Med temi tehnologijami je mikro plinska turbina, ki jo je podjetje Bladon Jets razvilo za model Jaguar C-X75.

Dr. Speth je bil rojen v mestu Roth v Nemčiji in ima dve hčerki.
 
 
 
"Inovacije na področjih oblikovanja, inženirstva in tehnologije so v središču našega podjetja."
 

DR. RALF SPETH
- izvršni direktor, Jaguar Land Rover

SESTAVITE SI SVOJEGA


S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar