O JAGUARJU

O JAGUARJU

PREVZEM ODSLUŽENEGA VOZILA IN RECIKLIRANJE

Jaguar Land Rover je vzpostavil celovit načrt za skladnost z zakonodajo o ravnanju z izrabljenimi motornimi vozili (ELV) v Evropski Uniji.

Direktiva o izrabljenih vozilih od proizvajalcev motornih vozil in uvoznikov zahteva, da prevzamejo vsa izrabljena vozila in akumulatorje za zagon vozil (ne glede na datum prve registracije vozila), s čimer zagotovijo, da se z njimi ravna na okoljsko odgovoren način.

Vsi proizvajalci akumulatorjev v Veliki Britaniji so registrirani pri vladnih ustanovah. To je del pobude za povečanje zbiranja/recikliranja akumulatorjev in preprečevanje odlaganja/zažiga vseh vrst akumulatorjev in baterij, še posebej avtomobilskih, ki je od 1. januarja 2010 v Veliki Britaniji prepovedano.

Jaguar Land Rover je registriran kot proizvajalec akumulatorjev s številko registracije BPRN00706.

Zakonodaja o izrabljenih vozilih:

- Odvzem je brezplačen za zadnjega registriranega voznika in velja za vsa potniška vozila z največ devetimi sedeži in največjo dovoljeno maso 3,5 tone.
- Lastnik mora dokazati, da ima pravico do odstranitve vozila, preden prejme potrdilo o uničenju.

Pogoji za vračilo vozila:

Vozilo mora biti:

- V celoti popolno in vključevati ključne komponente vozila, vključno z motorjem, menjalnikom, karoserijo, kolesi in katalizatorjem (kjer je vgrajen). Upoštevajte: akumulatorji, ki odpovejo v času garancije za vozila, morajo biti obdelani v okviru običajnega postopka garancijskega vračila, ki ga izvajajo prodajalci vozil Land Rover.
- Brez dodatnih odpadkov (kot so vrtni/gospodinjski odpadki, dodatne gume itd.)
- Dostavljeni na objekt za vračilo, ki ga določi proizvajalec
- Za popoln seznam določenih objektov za vračilo se obrnite na svojega prodajalca.

Pogoji za vračilo avtomobilskih akumulatorjev:

Ko avtomobilski akumulator v vašem vozilu doseže konec življenjske dobe, ga lahko vrnete prodajalcu vozil Jaguar Land Rover ob nakupu ali namestitvi novega akumulatorja, ali pa ga dostavite na eno od naslednjih lokacij za reciklažo:

- Javna infrastruktura in centri za reciklažo
- Programi zbiranja akumulatorjev lokalnih vladnih ustanov
- Pooblaščeni licencirani objekti za obdelavo izrabljenih vozil
- Licencirane lokacije za reciklažo kovine