ZANESLJIVOST VOZIL JAGUAR

Pri znamki Jaguar vlagamo vse napore, da bi vam zagotovili najbolj varne, zanesljive in zaupanja vredne zmogljive luksuzne limuzine, športne avtomobile in športna terenska vozila.

Od prve skice oblikovalskega svinčnika in inženirskih izračunov prek tisoč kilometrov navideznega, laboratorijskega in resničnega testiranja do izdelave, montaže in dostave naših vozil – kakovost in zanesljivost sta temelj vsega, kar počnemo.Zato vsako leto vlagamo 13 milijonov funtov v programsko in strojno opremo za napredni računalniški inženiring (CAE). To omogoča hitrejše in natančnejše oblikovanje komponent ter preskušanje in optimizacijo za milijone navideznih kilometrov, preden jih sploh fizično ustvarimo – postopek, ki nam pomaga prihraniti več kot 1,2 milijona kilometrov vožnje in 290 ton CO2 med razvijanjem modela.Zato vsaka nova zasnova menjalnika prestane neprekinjeni 12-tedenski statični preizkus v naših visokotehnoloških laboratorijih, ki zasnovo v veliko krajšem času izpostavijo učinkom 10-letnega življenjskega cikla oziroma prevoženim 240.000 kilometrom. Z vozili se odpeljemo v zamrznjene gozdove severne Švedske na –40 °C, v puščave Arizone in Dubaja na +50 °C ter na hitro preskusno stezo v Nardòju v Italiji. Sledi še 8000 kilometrov po zelo zahtevni progi Nürburgring Nordschleife v Nemčiji. Z vsem navedenim preverimo, ali tehnologija deluje enako dobro v resničnem svetu, in šele potem dobi končno odobritev.Ko je vozilo Jaguar izdelano, ročično gred motorja Ingenium prilagodimo do tolerance 0,003 mm, kar je 6 odstotkov debeline človeškega lasu. Taki motorji omogočajo neverjetno majhno porabo, ki znaša do 3,8 l/100 km, in nizke izpuste CO2 le 99 g/km. Najnovejši laserji in kamere na vsakem podvozju opravijo 168-točkovno preverjanje kakovosti, pri čemer se praznine na plošči preverijo z natančnostjo +/–0,5 mm. Na koncu opravimo zadnji test – Monsun, kjer vozilo zalijemo s 6000 litri vode.»Jedro podjetja Jaguar Land Rover predstavlja vrhunski inženiring,« je zaupal izvršni direktor produktnega inženiringa Nick Rogers. »Glavno vodilo podjetja Jaguar Land Rover je vrhunsko inženirstvo. Najpomembnejše je, da kupcem zagotovimo vozila, ki si jih bodo zaželeli, in jim ponudimo izkušnjo, ki jo bodo vzljubili – za vse življenje. Podjetje Jaguar Land Rover je največji vlagatelj v raziskave in razvoj ter inženiring v Združenem kraljestvu, saj je v obdobju 2014/2015 (proračunsko leto) porabil 3,1 milijarde funtov in je pred kratkim prestal veliko širitev svojih inženirskih zmogljivosti. To omogoča, da ta vznemirljiva vozila tržimo hitreje in učinkoviteje, imajo pa tudi izboljšamo vzdržljivost in zanesljivost.«Podjetje Jaguar Land Rover združuje strokovno znanje iz visokotehnoloških področij, kot sta vesoljska industrija in Formula 1™, ter spreminja način razvoja vozil in dosega raven zmogljivosti, ki jih preprosto ni mogoče doseči s tradicionalnimi procesi.

»GLAVNO VODILO PODJETJA JAGUAR LAND ROVER JE VRHUNSKO INŽENIRSTVO. NAJPOMEMBNEJŠE JE, DA KUPCEM ZAGOTOVIMO VOZILA, KI SI JIH BODO ZAŽELELI, IN JIM PONUDIMO IZKUŠNJO, KI JO BODO VZLJUBILI – ZA VSE ŽIVLJENJE.«


NICK ROGERS

Izvršni direktor oddelka za inženiring

Jaguar F-PACE – testiranje v hladnih razmerah, Arjeplog, Švedska
VEČ ZGODB
OBRATI PO SVETU

Objavljeno: 18. 8. 2016

V to, da bi bila vozila Jaguar najbolj zmogljiva in zanesljiva, je vloženega izjemno veliko truda.
IZVEDITE VEČ
VIRTUALNI INŽENIRING

Objavljeno: 18. 8. 2016

Izjemno veliko vlagamo v najsodobnejša orodja za virtualni inženiring, ki omogočajo, da se novi izdelki – in napredne tehnologije, ki jih poganjajo – oblikujejo hitreje in učinkoviteje ter da so bolj odporni. Končni rezultat so avtomobili Jaguar, ki so bolj zanesljivi, trajni in zaupanja vredni.
IZVEDITE VEČ
PROCES TESTIRANJA

Objavljeno: 18. 8. 2016

V vsaki fazi zasnove, razvoja in proizvodnje za vsako komponento vozila Jaguar opravimo tisoče preskusov in preverjanj varnosti, trajnosti in kakovosti, kar zagotavlja, da je končni izdelek najbolj zanesljiv in najvarnejši avtomobil, ki ga lahko vozite.
IZVEDITE VEČ