USTVARJANJE ZGODOVINE

Ekipa znamke Jaguar je bila leta 2016 prva med proizvajalci visokokakovostnih avtomobilov, ki se je pridružila tekmovanju Formula E. Tokrat zgodovino pišemo s prvim mednarodnim tekmovanjem serijsko proizvedenih električnih vozil. Prvenstvo JAGUAR I‑PACE eTROPHY, ki predstavlja glavno podporo prvenstvu ABB FIA Formula E, utrjuje našo zavezanost razvoju električnih vozil.

20 VOZIL I‑PACEs. 10 MEST. 1 ZMAGOVALEC.

20 serijsko proizvedenih vozil Jaguar I‑PACE SV z enakimi specifikacijami se bo pomerilo v dirki, kjer bosta za osvojitev naslova odločali le voznikova sposobnost in taktika ekipe. Prvenstvo Jaguar I‑PACE eTROPHY, ki bo štelo deset dirk v nekaterih najslavnejših mestih na svetu, predstavlja naslednje razburljivo poglavje v našem Tekmovanju za inovacije.

"INOVACIJE SO TEMELJ MOTORNIH ŠPORTOV IN TEKMOVANJA Z ELEKTRIČNIMI AVTOMOBILI SO POMEMBEN DEL PRIHODNOSTI. PRILOŽNOST JE PRIŠLA PRAVI TRENUTEK."

BOBBY RAHAL
Vodja ekipe Rahal Letterman Lanigan Racing

"PARTNERJI TEKMOVANJ FORMULE E SMO, ŽE ODKAR SO UVELJAVLJENA, Z NAVDUŠENJEM PA BOMO SODELOVALI TUDI NA PRVENSTVU ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV JAGUAR I‑PACE eTROPHY."

PASCAL COUASNON
Direktor avtomobilskih dirk podjetja Michelin