O JAGUARJU

O JAGUARJU

C-X16 – INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

Etos znamke Jaguar je osredotočen na novo opredelitev uspešnosti in, kot pravi Adrian Hallmark, »Jaguar to počne s pogledom, usmerjenim v prihodnost«. Model C-X16 je dober pokazatelj, kako bodo nove generacije športnih vozil Jaguar proizvajale moč motorja na nove, tehnološko napredne načine.

Vozilo C-X16 poganja prototipni tlačno polnjeni motor V6, izdelan iz zlitine. To kaže pot naslednje generacije izboljšanih, učinkovitih, zmogljivih motorjev z notranjim zgorevanjem. Konceptno vozilo lahko za povečanje zmogljivosti izkoristi tudi električni motor, katerega tehnologija izhaja iz sistemov Formule 1.

Zmanjšana poraba goriva pomeni, da lahko vozilo pri hitrostih do 50 km/h deluje kot električno vozilo brez neželenih izpuhov – in omogoča stalno kratko pospeševanje, ko potrebujete hitrost. To poznamo pod izrazom »Push to Pass«, kar vozniku omogoča, da poveča moč vozila za 70 kW (kar ustreza 95 KM) v času do 10 sekund. V malo verjetnem primeru, da potrebujete še več dodatne moči, lahko s pritiskom gumba na volanu storite tudi to. Ker električni motor nima zamika, je ta moč takoj na voljo.

Ker smo hoteli ohraniti brezhibno linijo in neprekinjen pretok zraka po bokih vozila, so vratne kljuke popolnoma zlite s karoserijo. Tipala na dotik, vgrajena v kljuke, sprožijo tihe elektromotorje, ki vozniku in potnikom prikažejo ročno obdelane aluminijaste kljuke.

C-X16 – ZMOGLJIVOST

C-X16 – ZMOGLJIVOST

C-X16 – NOTRANJOST, POSVEČENA VOZNIKU

C-X16 – NOTRANJOST, POSVEČENA VOZNIKU