O JAGUARJU

O JAGUARJU

C-X16 – OSUPLJIVA VIZIJA JAGUARJEVE PRIHODNOSTI

Jaguar C-X16 je bil prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu leta 2011.

C-X16 je dvosedežni športni avtomobil, ki je drugačen od ostalih. In kljub temu, da gre za koncept, predstavlja drzne Jaguarjeve namere glede oblikovanja in tehnologije v prihodnosti.

"Jaguar je imel vedno športno srce in C-X16 je popolno utelešenje naše vizije za Jaguarjev športni avto, ki resnično sodi v 21. stoletje. Je hiter, izjemno lep in poudarja našo zavezo razvoju trajnostnih tehnologij za pogonske sklope. Pooseblja že uveljavljene odlike Jaguarja, kot so čutno oblikovanje, živalska gibčnost in navdihujoča zmogljivost, ter jih združuje z lastnostmi, ki nas vodijo k športnim avtomobilom prihodnosti z nizkimi izpusti," je povedal Adrian Hallmark, direktor globalne blagovne znamke v podjetju Jaguar.

Tako kot konceptni avtomobil C-X75 bo tudi C-X16 jasno pokazal, da gre za športni avtomobil. In tako kot pri modelu C-X75 tudi v tem primeru udaren videz podpirajo navdušujoči tehnični podatki. Gre za konceptni avtomobil, ki se lahko od 0 do 100 km/h požene v le 4,4 sekundah. Njegova najvišja hitrost je 300 km/h, z 80 km/h do 120 km/h pa pospeši v le 2,1 sekunde.

Aluminijasta karoserija modela C-X16 je povsem tesno ovita okoli naprednih mehanskih sklopov, njegova gibčnost pa še poudarja njegovo dinamičnost. Uporaba preprostih, vendar odločnih linij v kombinaciji z nizko streho in zadnjim delom konceptu C-X16 zagotavlja videz zmogljivosti in elegance, kakršnega ima lahko le Jaguar.

Ian Callum, direktor oblikovanja pri Jaguarju, se strinja: "Športna vozila Jaguar morajo odražati jasno vizualno gibanje in C-X16 je popoln prikaz tega cilja. Vsaka linija se začne z namenom, zaključi pa z občutkom jasnosti. Zaradi tega pristopa ima C-X16 tako odločen značaj. Poglejte C-X16 in želeli si ga boste voziti. In točno to je tisto, kar morate čutiti ob športnem avtomobilu Jaguar."

Odkrijte več