URA Z NAVDIHOM V VOZILU E-TYPE PODJETJA BREMONT

Z natančnim inženiringom in osupljivim oblikovanjem je nastala ura v čast najlepšemu avtomobilu na svetu.

URA, KI DOPOLNJUJE LEGENDO

Legendarni model E-Type še vedno pogosto velja za najlepši avtomobil vseh časov. Leta 1963 je znamka Jaguar načrtovala proizvodnjo serije 18 vozil s posebnimi lahkimi aluminijastimi karoserijami – vendar smo jih izdelali le 12. Petdeset let pozneje smo se odločili, da bomo izdelali še preostalih šest.

Tej priložnosti v čast smo sodelovali s podjetjem Bremont, angleškimi urarji, in izdelali šest osupljivih ročnih ur – po eno za vsako stranko.

OBLIKA, KI JO JE NAVDIHNILO VOZILO E-TYPE

Po meri izdelana ura Bremont Jaguar se ponaša s številnimi referencami na vozilo E-Type. Med drugim je to črna številčnica, ki temelji na merilniku vrtljajev izjemno lahkega modela E-Type, žlebičasta kazalca pa posnemata iglo merilnika hitrosti. V navojno krono je vgraviran vzorec retro dirkalnih pnevmatik Dunlop, ki smo jih namestili na ta izjemno lahka vozila. Pašček ure je izdelan iz istega usnja Connolly, kot smo ga uporabili za notranjo opremo. Vsaka ura ima vgravirani tudi številko šasije in številko motorja vozila, s katerim je povezana.

PO NOTRANJI STRANI

»Te oblikovalske podrobnosti ustvarjajo vizualni vtis, ki je enak samemu modelu E-Type. Ko jih nosite na vozniškem sedežu, so videti popolnoma skladne – skoraj take, kot če bi jih oblikovali skupaj z vozilom v šestdesetih.«

Ian Callum, direktor oblikovanja

PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Jaguar
KONTAKTIRAJTE NAS
Če ste stranka podjetja Jaguar Land Rover ali imate splošna vprašanja, se obrnite na nas.
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
S prodajalcem vozil Jaguar se dogovorite za testno vožnjo.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar.