SPOZNAJTE EKIPO

Ustvarjanje edinstvenih, elegantnih vozil je redek talent, tako redek kot takšna vozila. Spoznajte oblikovalce znamke Jaguar.

PO VSEM SVETU PRIZNAN OBLIKOVALSKI TALENT

Vozila Jaguar niso le zmogljivi avtomobili. Tudi ko mirujejo, nas njihova prisotnost presune. Oblikovalska ekipa Jaguar za svoje izdelke dosledno prejema nagrade in se uvršča med najboljše na svetu.

IAN CALLUM, RDI
Direktor oblikovanja znamke Jaguar

Ian je znan kot eden vodilnih oblikovalcev vozil na svetu, leta 1999 pa je okrepil oblikovalsko ekipo Jaguar ter se dokazal kot ustvarjalec hitrih in lepih avtomobilov. Ian je, tudi s konceptnim vozilom C-XF in novim modelom F-PACE, ustvaril oblikovalsko izraznost, ki je postala sinonim za razkošje in zmogljivost.

Ian je v preteklosti delal za znana podjetja v Ford Design Studio, TWR Design in Aston Martin Design, kjer je zasnoval vozila DB7, DB9 in Vanquish.
JULIAN THOMSON
Direktor, napredno oblikovanje

Julianova naloga je osmišljanje strategij za prihodnji razvoj oblikovanja pri znamki Jaguar. Bil je eden najbolj zaslužnih za preporod oblikovanja asortimana izdelkov Jaguar, na primer vozil XK, XF, XJ, F-TYPE in nedavno predstavljenega modela XE.

Julian vodi skupino 25 oblikovalcev iz oddelka za napredno oblikovanje, kjer raziskujejo koncepte za proizvodnjo vozil do 10 let v prihodnosti. Tu snujejo prihodnost oblikovanja in tehnologije vozil Jaguar.
WAYNE BURGESS
Direktor produkcijskega studia in projektov na oddelku za razvoj posebnih vozil

Wayne vodi ustvarjalno oblikovalsko ekipo, odgovorno za vsa serijska vozila Jaguar, vključno z nedavno predstavljenimi modeli F-PACE in XE ter modeli XF, F-TYPE in XJ.

Wayne je bil zaposlen v Aston Martin Lagonda, potem pa ga je Ian Callum povabil v studio Jaguar Design. V tesnem sodelovanju z Ianom je zasnoval zunanjost vozila Aston DB9 in ustvaril začetni koncept zasnove modela Aston Vantage.
ALISTER WHELAN
Kreativni direktor, oblikovanje notranjosti

Alisterjeva naloga je, da je notranje oblikovanje vozil Jaguar vedno na ravni vodilnih. Njegov prvi je bil koncept XKR-Coupé, nadaljeval je z oblikovanjem notranjosti za koncept C-XF in koncept XF ter sodeloval pri zasnovi nagrajene notranjosti modela F-TYPE.

Alister je vodil proizvodno zasnovo različice F-TYPE Coupé, proizvodno študijo hibridnega superavtomobila C-X75, izdeloval koncept modela F-TYPE Project 7 in nazadnje sodeloval pri novem športnem terenskem vozilu Jaguar F-PACE.
ADAM HATTON
Kreativni direktor, oblikovanje zunanjosti

Adam je za znamko Jaguar leta 1998 zasnoval konceptno vozilo F-TYPE. Pozneje je razvil zelo cenjeno zunanjost modela C-XF in večkrat nagrajeni proizvodni model ter luksuzno limuzino XJ.

Adam je igral pomembno vlogo pri ustvarjanju elegantnih razmerij, ki so značilna za inteligentno aluminijasto arhitekturo znamke Jaguar, s katero se ponašajo vznemirljivi novi model XE, model XF in dinamično vozilo F-PACE.
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Jaguar
KONTAKTIRAJTE NAS
Če ste stranka podjetja Jaguar Land Rover ali imate splošna vprašanja, se obrnite na nas.
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
S prodajalcem vozil Jaguar se dogovorite za testno vožnjo.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar.