POMOČ VOZNIKU INCONTROL
LASTNOSTI VOŽNJE

Storitve InControl vključujejo serijske in dodatne funkcije za pomoč pri vožnji, ki vam pomagajo kar najbolje izkoristiti vozilo Jaguar, kar vam zagotavlja najvarnejšo vožnjo, kamor koli se odločite zapeljati. S trgovcem preverite, katere možnosti so vam najbolj všeč.

SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH
Sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih zagotavlja, da se je vaše vozilo vedno pripravljeno odzvati na nenadne nevarnosti in zmanjšati učinek morebitnih trkov.
OPOZORILNI SISTEM PRI MENJAVI VOZNEGA PASU
Sistem zazna, kdaj se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, ter vas na to opozori z vizualnim alarmom in nežnimi vibracijami volana.
POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU
Če bi vas nenamerno zanašalo na avtocesti, vas vozilo Jaguar ne bo le opozorilo, ampak tudi varno vrnilo na vaš vozni pas.
NADZOR STANJA VOZNIKA
Nadzor nad stanjem voznika zazna, ali postajate zaspani, in vas opozori, da je čas za odmor.
PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV
Prepoznavanje prometnih znakov prikaže spremembe omejitve hitrosti in druge prometne znake na instrumentni plošči.
PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI VOŽNJI V KOLONI
Nastavite potovalno hitrost in razdaljo, ki jo mora vozilo vzdrževati v razmerju do vozil spredaj, in vaše vozilo se bo samodejno prilagajalo prometu.
INTELIGENTEN SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH
Zaznava možnost trčenja z drugim vozilom in vas v tem primeru opozori, da je treba zavirati. Če se voznik ne odzove, vozilo začne zavirati in tako pomaga zmanjšati resnost morebitnega naleta*.
NADZOR MRTVEGA KOTA
Utripajoča ikona v ustreznem vzvratnem ogledalu vas bo opozorila na ovire ali vozila, ki se hitro približujejo vašemu mrtvemu kotu.
ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA
Če vaše vozilo zazna drugo vozilo v mrtvem kotu, ko začnete menjati vozni pas, sistem natančno izračuna krmilni navor in vaše vozilo varno usmeri stran od bližajočega se vozila.
MOŽNOSTI PARKIRANJA

Pomagajo vam, da vozilo Jaguar parkirate na še tako ozko parkirno mesto. Pri prodajalcu preverite, katere možnosti bi vam najbolj odgovarjale.

PARKIRNA ASISTENCA
Sistem za pomoč pri parkiranju vam omogoča lažje vzporedno in pravokotno parkiranje, tako da vozilo usmeri na parkirno mesto ali z njega. Vi le izberete primerno prestavo in nadzorujete hitrost. Pri manevriranju vam pomagajo grafike in opozorila.
IZVEDITE VEČ
POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU
Ko izberete vzvratno prestavo, se aktivirajo tipala v zadnjem odbijaču. Pri parkiranju vam zaslon na dotik in zvočni signal nakazujeta, kako daleč od ovir se nahajate.
PARKIRNA POMOČ 360°
Senzorji parkirne pomoči na zadku, spredaj in ob straneh zagotavljajo zvočne in vizualne povratne informacije v realnem času, ki vam pokažejo, kako blizu ovire ste.
OGLEJTE SI FILM
KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO
Če želite omogočiti funkcije vožnje in parkiranja za pomoč pri vozniku InControl, obstaja nekaj možnosti izbire kamer:

Da bi bilo parkiranje na tesnih parkirnih mestih še enostavnejše, vam pomaga kamera za vzvratno vožnjo. Na zaslonu na dotik se prikažejo linije, ki odrejajo zunanji obseg vozila in predvideno pot parkiranja.
SISTEM PROSTORSKIH KAMER 360°
Sistem prostorskih kamer 360° vam omogoča, da prek zaslona na dotik vidite 360° okrog svojega avtomobila, in tako vam ta možnost olajšuje številne manevre, kot sta parkiranje ob robniku ter vožnja skozi ozke ulice in križišča.
ZAZNAVANJE PROMETA ZA VOZILOM
Sistem je posebej uporaben, ko vzvratno zapuščate parkirno mesto, saj vas opozarja na nevarnosti, ki se približujejo vozilu iz katere koli strani. Na okoliščine za vozilom vas opozarja z zvočnimi in vizualnimi signali, tudi če je pogled nazaj oviran.
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Jaguar
KONTAKTIRAJTE NAS
Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja ali vam povedali več o storitvah Jaguar InControl.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar
POGOJI UPORABE
Dostopite do dokumentov o pogojih uporabe in politike zasebnosti sistema Jaguar InControl.

Pri opremi InControl so določene opisane funkcije lahko del dodatne opreme ter odvisne od tržišča in pogonskega sklopa. Prosimo, da se posvetujete s prodajalcem vozil Jaguar in se pozanimate o pogojih, ki veljajo v vaši državi. Nekatere funkcije so pogojene s sklenitvijo pogodbe za prenos podatkov in primerno kartico SIM, katere obveznosti se bodo nadaljevale tudi po obdobju, ki vam ga bo svetoval prodajalec. Signala za mobilno omrežje ni mogoče zagotoviti povsod.

* Sistem za preprečevanje naleta je v pripravljenosti in aktiven pri hitrostih od 10 km/h do 160 km/h.