PONUDBA ZA PODJETJA
PONUDBA ZA PODJETJA

Za podjetja smo pripravili privlačno ponudbo finančnega lizinga po vaši meri, lahko pa se odločite za operativni lizing oz. poslovni najem. S prvim si zagotovite prosta sredstva za vaše naložbe, z izbiro poslovnega najema pa za vozilo plačujete le toliko, kot ga uporabljate.

Finančni lizing
Vozilo vodite kot vaše osnovno sredstvo in zanj obračunavate amortizacijo. V praksi to pomeni, da postanete ekonomski lastnik (uporabnik) vozila, pravni lastnik pa je lizingodajalec. Ker vozilo financirate z lizingom, imate več prostih sredstev za naložbe.

Finančni lizing je zelo prilagodljiva oblika financiranja, saj lahko prilagodite višino prvega obroka (pologa) in trajanje lizinga, če pa ob zaključku pogodbe pričakujete večji priliv sredstev, izberite finančni lizing z višjim zadnjim obrokom.

Operativni lizing
Pri operativnem lizingu vozila ne vodite v bilanci stanja kot osnovno sredstvo in zanj ne obračunavate amortizacije, v izkazu uspeha pa prikažete le stroške najemnine.
Na ta način ostaja vaš potencial za najemanje kreditov pri bankah nedotaknjen!

Pri operativnem lizingu z vključenimi dodatnimi storitvami vas razbremenimo tudi skrbi, povezanih z zavarovanjem in registracijo vozila, menjavo pnevmatik ter drugimi rednimi in izrednimi vzdrževanji vozila.

Sale & lease back
Podjetja, ki potrebujejo dodatna likvidna sredstva, lahko izkoristijo ugodnosti, ki jih prinaša storitev, ki jo imenujemo »sale & lease back«. Vozila, ki predstavljajo osnovna sredstva podjetja, odkupimo in vam jih vrnemo nazaj v uporabo po načelih finančnega lizinga.