EKIPA

EKIPA

Naša ekipa si deli edinstveno vizijo – videti se na stopničkah za svetovno prvenstvo ABB FIA Formula E po vsem svetu.

SPODBUJAJTE NAŠE VOZNIKE Z NAVIJANJEM

Vse ekipe tekmujejo z isto šasijo in baterijo, da bi s tem vsem zagotovili enake pogoje. Vendar pa prednost, ki jo vozniki lahko pridobijo, izhaja iz navijanja. Petim voznikom z največ glasovi navijačev je dodeljena največja dodatna pomoč, ki jo lahko uporabijo v 5-sekundnem obdobju v drugi polovici dirke.

SAM BIRD

SAM BIRD

Britanski dirkač Sam Bird se je ekipi Jaguar Racing pridružil pred sedmo sezono svetovnega prvenstva ABB FIA Formula E. Bird je svojo dirkaško kariero začel leta 2002, nato pa je ustvaril rekordne rezultate v mlajših kategorijah tega športa, preden je opravljal številne ključne vloge v formuli 1, vključno s testiranjem za ekipo Williams in opravljanjem vloge rezervnega voznika za ekipo Mercedes AMG Petronas med letoma 2011 in 2013.

V zadnjih letih je Bird okusil uspeh na svetovnem prvenstvu FIA v vzdržljivosti s Ferrarijem in ekipo G-Drive Racing. 34-letnik je nastopil na vseh dirkah tekmovanja ABB FIA Formula E, odkar se je leta 2014 začela ta prelomna serija, pri čemer si je do danes zagotovil enajst zmag, nazadnje v Diriyahu in New Yorku v sedmi sezoni. Osvojil je skupno šesto mesto v prvenstvu voznikov, s tremi uvrstitvami na stopničke, in je še vedno edini voznik, ki je zmagal v prav vsaki sezoni.
INSTAGRAM TWITTER FANBOOST
MITCH EVANS

MITCH EVANS

Mitch je s kartingom začel pri šestih letih in osvojil VN Nove Zelandije pri 16. Mladi voznik je pod mentorstvom nekdanjega dirkača F1 Marka Webberja leta 2012 osvojil naslov v kategoriji GP3. Leta 2013 je pri samo 18 letih, ko je bil še začetnik, postal najmlajši voznik v zgodovini tekmovanja GP2, ki je stal na stopničkah, potem ko je bil tretji v Sepangu v Maleziji. Večji uspeh je sledil leta 2015, ko je končal na drugem mestu na 24-urni dirki v Sepangu v Maleziji.

Mitch je leta 2016 v svetovnem prvenstvu ABB FIA Formula E debitiral z moštvom Jaguar Racing, ko se je britanska ekipa vrnila k dirkam. V svoji drugi sezoni z ekipo je Mitch, ki je bil splošno prepoznan kot eden najhitrejših voznikov na lestvici, zagotovil serijo novosti za ekipo Jaguar Racing, vključno s prvo uvrstitvijo super pole, prvim štartnim položajem in prvo uvrstitvijo na stopničke.

Leta 2019 se je njegovo trdo delo poplačalo s prvo zmago v tekmovanju ABB FIA Formula E v Rimu. Temu sta sledili še dve uvrstitvi na stopničke v Bernu in New Yorku, ki sta ga pripeljali med prvih pet na lestvici voznikov.

V sezoni 2019/20 je Mitch prepričljivo zmagal v Ciudadu de Mexicu ter dosegel pole position in uvrstitev na stopničke v Santiagu v Čilu. Skupno se je uvrstil na sedmo mesto ekipne lestvice. Mitchu se v tej sezoni pridruži Sam Bird, ki bo moštvu Jaguar pomagal postati ena najmočnejših ekip v prvenstvu.

V vznemirljivi sedmi sezoni je Mitch osvojil četrto mesto v prvenstvu voznikov – njegov najvišji položaj do zdaj. Dosegel je zmagovalne stopničke v Diriyahu, Rimu, Monaku, Londonu in Berlinu ter odvozil najhitrejše kroge v Rimu, New Yorku in Londonu.
INSTAGRAM TWITTER FANBOOST
EKIPA ZA EKIPO

EKIPA ZA EKIPO

Na dan dirke sta morda za volanom le dve osebi, vendar obstaja vojska inženirjev, mehanikov in analitikov, ki v zakulisju delajo 24 ur na dan, da zagotovijo optimalno zmogljivost vozil.