I-TYPE 5. PRIHODNOST DIRKANJA

I-TYPE 5. PRIHODNOST DIRKANJA

DEJSTVA

Naše najhitrejše in najučinkovitejše vozilo I-TYPE doslej iz petih sezon v formuli E zaobjema vse naše znanje.

Največja moč:
250 kW, kar ustreza 335 KM

Način pospeševanja:
250 kW, kar ustreza 335 KM

Največja regeneracija moči:
250 kW
0–100 km/h:
2,8 sekunde

Celotna dolžina:
5.160 mm

Skupna širina:
1.770  mm
Najvišja hitrost:
280 km/h

Teža baterije:
385 kg

Najmanjša teža (vključno z voznikom):
903 kg
BATERIJA VOZILA I-TYPE

Litij-ionska baterija druge generacije (385 kg, 52 kW) je nameščena v varnostni celici iz ogljikovih vlaken. Uporabna energija baterije je enaka popolnemu polnjenju 5.000 mobilnih telefonov. Rechargeable Energy Storage System (RESS) se napolni pred dirko, regeneracijsko zaviranje pa med dirko pošilja energijo nazaj v baterijo.


PRETVORNIK VOZILA I-TYPE

Pretvornik I-TYPE modula iz silikonskega karbida po meri je razvil Jaguar Racing. Pretvornik vzame enosmerni tok (DC), shranjen v bateriji, in ga pretvori v izmenični tok (AC), ki napaja motor in nam daje moč za uporabo. Najsodobnejši pretvornik zaradi svojih visoko prevodnih lastnosti vsebuje tudi 24-karatno zlato.
POGONSKI SKLOP VOZILA I-TYPE

Enota Jaguar Racing Motor Generator Unit (MGU) temelji na izkušnjah ekipe, ki so jih njeni člani pridobili v šesti sezoni z vozilom Gen 2. Med razvojem in testiranjem se je ekipa osredotočila na to, da je MGU lažji in učinkovitejši za nadaljnje izboljšanje splošne zmogljivosti vozila I-TYPE.


ARHITEKTURA VOZILA I-TYPE

Nov, ekstremen videz ne pomeni le estetike. Vozilo I-TYPE 5 je bilo posebej zasnovano za povečanje potisne sile, in sicer zahvaljujoč velikemu difuzorju, ki nudi vrhunski oprijem tudi, ko tesno sledite drugemu avtomobilu. Druga pomembna značilnost je nova naprava za zaščito glave FIA Halo z inovativnim svetlobnim trakom LED. Ko luč na Halo sveti modro, sta avto in voznik v načinu pospeševanja. Halo sveti v barvi magenta, ko voznik aktivira možnost FanBoost, kar navijačem omogoča, da zlahka sledijo strategiji svoje najljubše ekipe ali voznika.
POPOLNOMA ELEKTRIČNO VOZILO JAGUAR I-PACE

POPOLNOMA ELEKTRIČNO VOZILO JAGUAR I-PACE

Vrhunsko popolnoma električno športno terensko vozilo.
IZVEDITE VEČ
TEKMOVALNA KRI VOZIL JAGUAR

TEKMOVALNA KRI VOZIL JAGUAR

Sloves znamke Jaguar zaradi zmogljivosti, tehnologije in oblikovanja se je razvil na najzahtevnejših dirkah in prvenstvih na svetu.
TEKMOVANJE V INOVATIVNOSTI

TEKMOVANJE V INOVATIVNOSTI

Osupljivo oblikovanje in osupljiva zmogljivost. Raziščite, kako se naše izkušnje v svetovnem prvenstvu ABB FIA Formula E prenašajo na naša cestna električna vozila.