VARNOST

VARNOST

Na voljo so številne inovativne tehnologije in spoznali boste, da smo prav vse izkoristili tako, da izboljšajo vozno izkušnjo ter še povečajo varnost.

Vozilo I‑PACE smo izdelali tako, da vključuje številne varnostne funkcije, ki ščitijo voznika, potnike, baterijo in preostale udeležence v prometu.

VARNOSTNA CELICA

VARNOSTNA CELICA

V vozilu I‑PACE smo uporabili kombinacijo aluminija in jekla ter okrog baterije namestili trdno kletko, kar vsem potnikom v vozilu zagotavlja še večjo varnost.
ZUNANJI ZVOČNI SISTEM

ZUNANJI ZVOČNI SISTEM

Vozilo I‑PACE pri hitrostih, manjših od 20 km/h, oddaja zvočni signal, ki pešcem sporoča prisotnost vozila.
ZRAČNE BLAZINE

ZRAČNE BLAZINE

Serijsko smo za zaščito potnikov v vozilo namestili obsežen sistem s šestimi zračnimi blazinami, in sicer za voznika in sovoznika, stransko zaveso in zračne blazine za prsni koš.
ISOFIX

ISOFIX

Na obeh straneh zadnjih sedežev sta po dve točki ISOFIX za namestitev otroških sedežev. Na srednjem sedežu v drugi vrsti ni točk ISOFIX.

POMOČ VOZNIKU – SERIJSKA OPREMA 

KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO

KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO

Kamera za vzvratno vožnjo omogoča boljšo vidljivost pri vzvratni vožnji. Za pomoč pri parkiranju se na zaslonu na dotik pojavijo črte, ki predstavljajo predvideno smer vožnje.
SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA

SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA

Sistem za preprečevanje naleta vam pomaga pri preprečevanju trkov z drugimi vozili, pešci in kolesarji ob pomoči kamere, radarja in ultrazvočnih senzorjev. Če sistem zazna možnost čelnega trčenja, na to opozori z zvočnimi in vizualnimi signali. Če od voznika ni odziva, sistem samodejno zavira in tako pomaga zmanjšati posledice morebitnega naleta.
TEMPOMAT IN OMEJEVALNIK HITROSTI

TEMPOMAT IN OMEJEVALNIK HITROSTI

Tempomat omogoča vožnjo pri stalni hitrosti brez neprestane uporabe pedala za plin, z omejevalnikom hitrosti pa lahko določite najvišjo hitrost vožnje.
PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN PRILAGODLJIVI OMEJEVALNIK HITROSTI 

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN PRILAGODLJIVI OMEJEVALNIK HITROSTI 

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov vas opozarja na omejitve hitrosti in znake za prepoved prehitevanja, ki jih vozilo prikazuje na instrumentni plošči. Ob aktivaciji prilagodljivega omejevalnika hitrosti ta uporabi sistem za prepoznavanje prometnih znakov in s tempomatom primerno prilagodi hitrost vozila.
NADZOR STANJA VOZNIKA

NADZOR STANJA VOZNIKA

Z nadzorom krmiljenja ter uporabe zavornega pedala in pedala za plin nadzor nad stanjem voznika zazna, ali postajate zaspani, in vas opozori, da je čas za odmor.
POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU 

POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU 

Sistem zazna, če se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in ob uporabi dodatnega krmilnega navora neposredno v volan vozilo usmeri nazaj na pravi vozni pas.
POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU 

POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU 

Sistem za pomoč pri parkiranju spredaj in pri vzvratnem parkiranju uporablja tipala, nameščena na sprednjem in zadnjem odbijaču, ki določijo bližino ovir, zaradi česar je upravljanje vozila precej olajšano.

DODATNE MOŽNOSTI ZA POMOČ PRI PARKIRANJU

POMOČ VOZNIKU: PAKETI DODATNE OPREME

Izbirate lahko med številnimi možnostmi, ki poenostavljajo upravljanje in povečajo varnost vašega vozila. Možnosti, kot so prilagodljivi tempomat s sistemom za pomoč pri krmiljenju, prepoznavanje prometnih znakov in nadzor stanja voznika, smo zasnovali, da bi še izboljšali vašo vozno izkušnjo.

ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA<sup>1</sup>

ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA1

Če vozilo I-PACE zazna drugo vozilo v mrtvem kotu, ko začnete menjati vozni pas, se na ustreznem stranskem vzvratnem ogledalu prižge opozorilna lučka, krmilni navor pa vaše vozilo varno usmeri stran od bližajočega se vozila in tako prepreči možnost trčenja.
NADZOR PROMETA ZA VOZILOM 

NADZOR PROMETA ZA VOZILOM 

Sistem za nadzor prometa za vozilom je posebej uporaben, ko vzvratno zapuščate parkirno mesto, saj vas opozarja na nevarnosti, ki se približujejo vozilu s katere koli strani. Na okoliščine za vozilom vas opozarja z zvočnimi in vizualnimi signali, tudi če je pogled nazaj oviran. 
POMOČ PRI IZSTOPANJU IZ VOZILA

POMOČ PRI IZSTOPANJU IZ VOZILA

Potnike, ki vozilo zapuščajo pri zadnjih vratih, opozarja na bližajoče se avtomobile ali kolesarje. Če vozilo zazna nevarnost, na vratih začne utripati opozorilna lučka. Lučka se ugasne, takoj ko lahko vrata brezskrbno odprete.
PAKET ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

PAKET ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

Paket asistence za nadzor mrtvega kota vam pomaga prepoznati nevarnost trčenja in omogoča, da se na situacijo varno odzovete, hkrati pa poveča vašo samozavest pri vožnji. Vsebuje: asistenco za nadzor mrtvega kota, nadzor prometa za vozilom in pomoč pri izstopanju iz vozila. 
PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI KRMILJENJU 

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI KRMILJENJU 

Prilagodljivi tempomat s pomočjo pri krmiljenju vam pomaga pri vožnji na avtocesti ali v gostem prometu. To doseže z nežno asistenco pri krmiljenju, pospeševanju ali zaviranju, in sicer tako, da usmeri vozilo na vozni pas in obdrži nastavljeno razdaljo od vozil pred vami. Zmerni posegi v krmiljenje zagotavljajo, da se zmanjša fizični napor vzdrževanja položaja na voznem pasu.
NADZOR TRKA Z ZADNJE STRANI VOZILA

NADZOR TRKA Z ZADNJE STRANI VOZILA

Če vozilo, ki se približuje od zadaj, ne začne zavirati, bo vozilo I-PACE samodejno vključilo vse štiri smerne kazalce in tako skušalo voznika, ki se približuje, opozoriti, naj začne zavirati.
PARKIRNA ASISTENCA

PARKIRNA ASISTENCA

S sistemom za pomoč pri parkiranju je vzporedno parkiranje veliko lažje, saj vam sistem pomaga pri krmiljenju na želeno parkirno mesto. Potem ko izberete vožnjo naprej ali vzvratno vožnjo, morate nadzirati le še hitrost vozila. Pri manevriranju vam bodo pomagali grafični prikazi in opozorila.​
SISTEM PROSTORSKIH KAMER 3D

SISTEM PROSTORSKIH KAMER 3D

Sistem prostorskih kamer 3D uporablja štiri nameščene kamere, ki omogočajo inovativno vizualizacijo okrog vozila I-PACE. Zaradi nove perspektive 3D in 360-stopinjskega pogleda je upravljanje vozila še lažje.

Med modeli vozil Jaguar izberite naelektreno kombinacijo zmogljivosti, tehnologije in sloga.

1 Nadzor mrtvega kota vam lahko pomaga pri preprečevanju trčenja. Če vaše vozilo zazna drugo vozilo v mrtvem kotu, ko začnete menjati vozni pas, krmilni navor vaše vozilo varno usmeri stran od morebitne nevarnosti.

Vozniki lahko uporabljajo funkcije v vozilu samo, če je to popolnoma varno. Vozniki morajo imeti v vsakem trenutku popoln nadzor nad vozilom.

Dodatna oprema in njena razpoložljivost se lahko razlikujeta glede na specifikacijo vozila (model in pogonski sklop) ali pa zahtevata namestitev drugih funkcij, da bi jih lahko vgradili. Za več podrobnosti se obrnite na prodajalca vozil ali konfigurirajte vozilo na spletu.