VARNOST

Za vašo zaščito na vsakem potovanju je nameščen velik nabor varnostnih sistemov in sistemov za pomoč vozniku.

XJ je opremljen s številnimi sistemi za pomoč vozniku, ki so veliko več kot seštevek njihovih elementov, vsi pa delujejo tako, da je vožnja lažja in bolj varna.

SESTAVITE SI SVOJEGA
IZJEMNE LASTNOSTI
OBLIKOVAN, DA ZAGOTAVLJA VARNOST
Ne glede na nalogo, pogoje in okolje ste lahko prepričani, da bo XJ naredil vse, da bo zaščitil vaš in vaše potnike.
FANTASTIČNE LUČI
Močni in učinkoviti žarometi vozila Jaguar XJ imajo izjemno mehak žarek in oddajajo svetlobo, ki je zelo podobna dnevni, s čimer vam omogočajo, da hitreje prepoznate predmete pred vami. Na voljo pa je tudi prilagodljiva sprednja osvetlitev, ki je povezana s krmiljenjem in izboljša osvetlitev v ovinkih ter dodatna samodejna asistenca dolgih luči, ki vključi običajne žaromete, ko se vam približuje nasproti vozeče vozilo.1
OGLEJTE SI FILM
yt:r5uU9Ed_tvo
OTROŠKI SEDEŽI
Na voljo je velika izbira otroških sedežev, ki so skladni z Jaguarjem XJ, tako da so vaši najmlajši vedno varni. Od lupinic za novorojenčke in dojenčke do sedežev za malo starejše otroke je vsa oprema oblikovana, tako da jo je preprosto namestiti, odstraniti in očistiti.
FUNKCIJE ZA POMOČ VOZNIKU
OPOZORILNI SISTEM PRI MENJAVI VOZNEGA PASU
Opozorilni sistem pri menjavi voznega pasu2 poskrbi, da so vsi v vozilu še bolj varni. Sistem zazna, kdaj se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, ter vas na to opozori z vizualnim alarmom in nežnimi vibracijami volana.
POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU
V povezavi z opozorilnim sistemom za pomoč pri menjavi voznega pasu2, sistem za ohranjanje voznega pasu2 zazna, kdaj se vaše vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in vas nežno usmeri nazaj.
SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH
Če vozilo XJ zazna možnost naleta, izda zvočno opozorilo. Sledijo vizualna opozorila. Če se voznik ne odzove, sistem začne zavirati in tako pomaga zmanjšati resnost morebitnega naleta.
Nadzor mrtvega kota
Nadzor mrtvega kota1 2 vam lahko pomaga pri preprečevanju trčenja. Če vaše vozilo zazna drugo vozilo v mrtvem kotu, ko začnete menjati vozni pas, se na stranskem vzvratnem ogledalu prižge opozorilna lučka, krmilni navor pa vaše vozilo varno usmeri stran od bližajočega se vozila.
NADZOR STANJA VOZNIKA
Nadzor nad stanjem voznika2 zazna, ali postajate zaspani, in vas opozori, da je čas za odmor.
PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV
XJ za vas celo prepoznava prometne znake. Tehnologija prepoznavanja prometnih znakov zaznava znake za omejitev hitrosti in vam jih prikaže na instrumentih v vozilu.
VEDNO POD NADZOROM

InControl Protect vključuje SOS za klic v sili, ki v primeru kritične situacije samodejno usmeri ustrezne službe na vašo točno lokacijo. Klic v primeru okvare na motorju omogoča, da optimizirana Jaguarjeva asistenca sporoči vašo lokacijo in diagnostične podatke vozila in s tem kar najbolj skrajša vaše zamude na poti. Aplikacija Remote Essentials vam omogoča, da s pomočjo svojega pametnega telefona nadzorujete svojega Jaguarja XJ in tako lahko preverite, ali so vrata zaklenjena in na primer raven goriva v rezervoarju.

FUNKCIJE ZA POMOČ VOZNIKU
PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI VOŽNJI V KOLONI
Prilagodljivi tempomat s pomočjo pri vožnji v koloni1 zazna, kdaj vozilo pred vami začne zavirati in primerno zmanjša hitrost vozila XJ, da to ohrani varno razdaljo. Ko vozilo pred vami pospeši, pospeši tudi Jaguar XJ.
POMOČ PRI PARKIRANJU
Sistem za pomoč pri parkiranju1 2 vam omogoča lažje vzporedno in pravokotno parkiranje, tako da vozilo usmeri na parkirno mesto ali z njega. Vi le izberete primerno prestavo in nadzorujete hitrost. Pri manevriranju vam pomagajo grafike in opozorila.
PARKIRNA POMOČ 360°
Ko izberete vzvratno prestavo, se samodejno aktivirajo tipala sistema parkirne pomoči 360°1 , ki so nameščena vse okrog avtomobila. Sistem je mogoče aktivirati tudi ročno. Pri parkiranju se vam na zaslonu na dotik prikaže oddaljenost od ovir, ob vizualni pomoči pa je tu še zvočno opozorilo.
SISTEM PROSTORSKIH KAMER 360°
Sistem prostorskih kamer 360°1 vam omogoča, da prek zaslona na dotik vidite 360° okrog svojega avtomobila, in tako vam ta možnost olajšuje številne manevre, kot sta parkiranje ob robniku ter vožnja skozi ozke ulice in križišča.
ZAZNAVANJE PROMETA ZA VOZILOM
Sistem zaznavanja prometa za vozilom1 vas opozarja na vozila, pešce in druge nevarnosti, ki se vam približujejo s katere koli strani vozila. Sistem vas opozori z zvočnim in vizualnim signalom, tudi kadar je vaš pogled oviran.

Vozilo Jaguar XJ je vrhunski salonski avtomobil, popolna kombinacija najnaprednejše tehnologije, športne vozne dinamike in bogatega razkošja. Z našim konfiguratorjem si lahko ustvarite popolno vozilo XJ.

SESTAVITE SI SVOJEGA

1Značilnosti in njihova razpoložljivost se lahko razlikujejo glede na specifikacijo vozila in na tržišče. Za dodatne informacije povprašajte pri prodajalcu vozil Jaguar.
2 Ni na voljo pri različicah s štirikolesnim pogonom.

Vozniki lahko uporabljajo funkcije v vozilu samo, če je to popolnoma varno. Vozniki morajo imeti v vsakem trenutku popoln nadzor nad vozilom.

Določene opisane lastnosti opreme InControl so lahko del dodatne opreme in so odvisne od tržišča. Podatke preverite na lokalizirani spletni strani znamke Jaguar ali pri lokalnem prodajalcu vozil Jaguar, kjer boste izvedeli vse o razpoložljivosti in prodajnih pogojih v svoji državi.

Nekatere funkcije so pogojene s sklenitvijo pogodbe za prenos podatkov in primerno kartico SIM, katere obveznosti se bodo nadaljevale tudi po obdobju, ki vam ga bo svetoval prodajalec. Signala za mobilno omrežje ni mogoče zagotoviti povsod. Informacije in slike, prikazane na tej spletni strani v povezavi s tehnologijo, vključno s prikazi slik zaslonov ali sekvenc, so podvržene posodobitvam programske opreme, nadzoru različic in drugim sistemskim oziroma vizualnim spremembam, odvisno od izbranih možnosti. Vozniki lahko uporabljajo funkcije v vozilu samo, če je to popolnoma varno. Vozniki morajo v vsakem trenutku zagotavljati popoln nadzor nad vozilom.

SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
PRENESITE DIGITALNI KATALOG
Izvedite več o vozilih Jaguar
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar