DOŽIVETJE VOŽNJE

Odkrijte izpopolnitve izjemnega motorja vozila XJ, bliskovito hitrost prenosa in vrsto naprednih tehnologij vožnje.

XJ zagotavlja udobje in izpopolnjenost luksuznega avtomobila z odzivnostjo in voznikovim nadzorom kakor pri športnih avtomobilih.

SESTAVITE SI SVOJEGA
LEPOTA, MOČ IN VARNOST

Popolnoma aluminijska arhitektura karoserije vozil XJ je močna, trdna in zelo lahka. Zaradi podvozja in karoserije iz enega kosa ter 100-odstotnega aluminija z zakovičenimi spoji, brez enega samega zvara, je to eden najlažjih avtomobilov v svojem razredu.


Izjemno razmerje med močjo in težo izboljšuje vse vidike delovanja, njegova konstrukcija iz enega kosa pa povečuje togost – vse to za izboljšano upravljanje in izjemno varnost.

ZMOGLJIV, ODZIVEN, PAMETEN

Dizelski motor V6 vozila XJ s turbopolnilnikom zagotavlja izjemen navor in moč ter odlične vozne zmožnosti. Vsi modeli imajo 8-stopenjski menjalnik, ki omogoča skladno menjanje prestav, kar zagotavlja bolj odzivno vožnjo in prihranek goriva.

MOTORJI
OGLEJTE SI SPECIFIKACIJE
IZJEMNE LASTNOSTI
UDOBJE IN NADZOR
Sistem prilagodljive dinamike neprestano nadzira avto do 500-krat v sekundi ter dušenje prilagaja pogojem. Zaradi nenehnega prilagajanja je vozilo XJ ravno in stabilno, nadzor pa je izboljšan brez izgube udobja pri vožnji.
POPOLNO UPRAVLJANJE
8-stopenjski samodejni menjalnik vozila Jaguar XJ nadzira sistem nadzora prestav Jaguar, ki je v vaših rokah, takoj ko pritisnete tipko Start. Nadzor vožnje vozil Jaguar omogoča dva načina vožnje. Dinamični način omogoča odzivno pospeševanje, zimski način pa več nadzora na spolzkem cestišču.
IZBOLJŠANO UPRAVLJANJE IN NAVOR
Vozni dinamiki modela XJR575 asistira sistem elektronsko aktivnega diferenciala z vektoriranjem navora z zaviranjem. Ta tehnologija omogoča natančno kontrolo prenosa moči, največji možen navor, hkrati pa omejuje možnost vrtenja koles v prazno. V sodelovanju z elektronskim nadzorom stabilnosti (DSC) in sistemom ABS vam to omogoča, da popolnoma izkoristite razburljivo vznemirjenje vožnje z modelom XJR575.
ŠTIRIKOLESNI POGON
Inteligentni sistem AWD se odzove v trenutku in v primeru zdrsa zadnjih koles takoj prerazporedi navor. Za omogočanje kar najboljšega oprijema iz zadnjih na sprednja kolesa lahko prerazporedi več kot 90 odstotkov navora.
OGLEJTE SI FILM
NADZOR VOŽNJE NA VSEH PODLAGAH
Edinstveni sistem vozil Jaguar za nadzor vožnje na vseh podlagah (ASPC) nadzoruje vožnjo pri nizkih hitrostih in deluje med 3,6 km/h in 30 km/h. Vozilu Jaguarju XJ pomaga, da se lažje spopada z razmerami, kadar je oprijem slabši in ne glede na vremenske razmere vozniku omogoča, da se osredotoča vožnjo. Sistem vsebuje tudi funkcijo odmika, ki Jaguarju XJ omogoča, da se izogne preostalim spolzkim podlagam ter funkcijo počasnega spusta, ki nadzira hitrost vozila na strminah.
NOVI DIZELSKI, BENCINSKI ALI ELEKTRIČNI MOTOR?

Naši bencinski in novi dizelski motorji so najčistejši in najučinkovitejši, kar smo jih kdaj izdelali. Naš najsodobnejši električni pogon pa predstavlja prihodnost. Kateri je pravi za vas?

KATERI VAM NAJBOLJ ODGOVARJA?

Vozilo Jaguar XJ je vrhunski salonski avtomobil, popolna kombinacija najnaprednejše tehnologije, športne vozne dinamike in bogatega razkošja. Z našim konfiguratorjem si lahko ustvarite popolno vozilo XJ.

SESTAVITE SI SVOJEGA

* Predloženi podatki so izračunani na podlagi uradnih testov proizvajalca skladno z zakonodajo EU. Služijo samo za primerjavo. Realni podatki se lahko razlikujejo. Številke CO2 in vrednosti porabe goriva se lahko razlikujejo glede na nameščena kolesa in dodatno opremo.

Oglejte si podatke WLTP.

WLTP (globalno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila) je nova preskusna metoda EU za izračun porabe goriva in izpustov CO2 pri vozilih s potniki. Po tej metodi se merijo poraba goriva in energije, doseg in izpusti. Cikel WLTP je zasnovan tako, da zagotavlja rezultate, ki so bližji dejanskim voznim lastnostim. Preskuša se vozila z dodatno opremo in po zahtevnejšem poskusnem postopku ter pri zahtevnejši vožnji.

Podatki o motorjih niso bili ponovno potrjeni leta 2018. Prikazani podatki ustrezajo certifikatu za leto 2017.

SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
PRENESITE DIGITALNI KATALOG
Izvedite več o vozilih Jaguar
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar