xj
JAGUAR XJ

XJ je Jaguarjev vrhunski salonski avto, popolna kombinacija izjemne tehnologije, športne vozne dinamike in bogatega razkošja.

360° ZUNANJOST

IZPUSTI CO2 g/km
Že od 184*

PORABA GORIVA kombinirana (l/100 km)
Od 7.0*

SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
PRENESITE DIGITALNI KATALOG
Izvedite več o vozilih Jaguar
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar

XJ na novo opredeljuje, kakšno mora biti luksuzno vozilo. Gre za izjemno kombinacijo lepote, razkošja in moči. Zagotavlja okretnost in nudi osvežujočo izkušnjo dinamične vožnje. Sopotnikom pa kabina omogoča veliko prostora in sprostitve. XJ nudi polne LED žaromete in zadnje luči, kakor tudi InControl Touch Pro, ki je vgrajen serijsko, skupaj z vrsto drugih izboljšav, tako znotraj kakor zunaj. Noben drug avto ni videti kot XJ.

SESTAVITE SI SVOJEGA
RAZIŠČITE ZUNANJOST VOZILA XJ
http://cdn.raffine.eu/api/v1/image/5085/w/1366.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/xj/xj_**.jpg
KLIKNITE ZA INTERAKCIJO
http://cdn.raffine.eu/system/ext_360/xj/xj_00_m.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/xj/xj_**_m.jpg
KLIKNITE ZA INTERAKCIJO
RAZIŠČITE NOTRANJOST VOZILA XJ
XJ NOTRANJOST
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/int_360/xj_my19/
KLIKNITE ZA INTERAKCIJO
KLIKNITE ZA INTERAKCIJO
Ponastavi na prvotno
Izhod
XJ NOTRANJOST
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/int_360/xj_my19_driven/
KLIKNITE ZA INTERAKCIJO
KLIKNITE ZA INTERAKCIJO
Ponastavi na prvotno
Izhod
STANDARDNA ALI DOLGA MEDOSNA RAZDALJA

Vsak XJ je popolno okolje za delo in sprostitev, najsi ima standardno medosno razdaljo (SMR) ali dolgo medosno razdaljo (DMR). DMR modeli imajo več kot meter prostora za noge in nudijo izjemno izkušnjo vožnje, ki je podobna tisti v limuzinah. Za še večje udobje imajo tudi spremenjene nastavitve zračnega vzmetenja.

IZBERITE MODEL
KLJUČNE ZNAČILNOSTI
OBLIKOVANJE, KI VAS GANE
Odločno oblikovanje Jaguarja XJ vključuje mogočno pokončno masko z mrežastimi podrobnostmi, močne polne LED žaromete ter privlačne LED zadnje luči z značilno tenko osvetlitvijo. Močan značaj Jaguarja XJ se odraža v nizki široki drži in dolgi napeti bočni liniji.
RAZIŠČITE ZUNANJOST
OGLEJTE SI FILM
NOTRANJI MIR
V celotni notranjosti vozila XJ boste odkrili izjemno kakovost izdelave, ki ga ločuje od drugih. V Jaguarju XJ nikoli ne boste le potovali, odnesel vas bo na drugi kraj.
RAZIŠČITE NOTRANJOST
ZMOGLJIV, ODZIVEN, PAMETEN
Vse različice motorjev vozil XJ zagotavljajo izjemno kombinacijo zmogljivosti, prefinjenosti in učinkovitosti. Izbirate lahko med dizelskim motorjem V6 s turbopolnilnikom in tremi bencinskimi motorji. Pri izbiri bencinskih motorjev sta vam, med drugim, na izbiro 3,0-litrski motor V6 s tlačnim polnilnikom in mogočni 5,0-litrski motor V8 s tlačnim polnilnikom različice XJR575, ki ima presenetljivih 575 KM. Vsi motorji imajo sistem Start/Stop, ki še izboljša učinkovitost porabe goriva vozil XJ, zmanjšujejo pa se tudi izpusti CO2.
RAZIŠČITE IZKUŠNJO VOŽNJE
LEPOTA, MOČ IN GIBČNOST
Popolnoma aluminijska arhitektura karoserije vozil XJ ni le močna in trdna, ampak tudi zelo lahka. Zaradi podvozja in karoserije iz enega kosa in 100-odstotnega aluminija z zakovičenimi spoji, brez enega samega zvara, je to eden od najlažjih avtomobilov v svojem razredu. Izjemno razmerje med močjo in težo izboljšuje vse vidike delovanja, njegova lupinasta konstrukcija pa povečuje togost, s čimer je omogočeno izboljšano upravljanje kakor tudi izjemna varnost.
RAZIŠČITE IZKUŠNJO VOŽNJE
DOBRO POVEZAN AVTO
S sistemom za daljinski nadzor Remote Premium, ki je v modelih XJ del serijske opreme, lahko vozilo nadzirate prek pametnega telefona. Preverjate lahko količino goriva, ga daljinsko zaklenete, prilagodite temperaturo v kabini in ga celo preprosto najdete s funkcijo oddajanja zvočnih in vizualnih signalov. Ko sedete v vozilo, pa z svoje vozilo nadzirate z najsodobnejšim sistemom za informiranje in zabavo nove generacije Touch Pro, s katerim imate pod prsti tudi možnost izbire najrazličnejših oblik zabave.
RAZIŠČITE TEHNOLOGIJO V VOZILU
XJ50 SPECIAL EDITION

Navdih preteklosti z zasnovo sedanjosti. Vozilo Jaguar XJ praznuje 50. obletnico različic Special Edition, ki se ponašajo z ekskluzivnimi oblikovnimi dodatki in prefinjeno pozornostjo usmerjeno na podrobnosti.

RAZIŠČITE MODEL XJ50
NOVI DIZELSKI, BENCINSKI ALI ELEKTRIČNI MOTOR?

Naši bencinski in novi dizelski motorji so najčistejši in najučinkovitejši, kar smo jih kdaj izdelali. Naš najsodobnejši električni pogon pa predstavlja prihodnost. Kateri je pravi za vas?

KATERI VAM NAJBOLJ ODGOVARJA?
RAZIŠČITE SERIJO

Prebrskajte modele Jaguarja XJ in odkrijte svoje idealne kombinacije zmogljivosti, upravljanja in udobja.

IZBERITE MODEL

**Oglejte si podatke WLTP..

WLTP (globalno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila) je nova preskusna metoda EU za izračun porabe goriva in izpustov CO2 pri vozilih s potniki. Po tej metodi se merijo poraba goriva in energije, doseg in izpusti. Cikel WLTP je zasnovan tako, da zagotavlja rezultate, ki so bližji dejanskim voznim lastnostim. Preskuša se vozila z dodatno opremo in po zahtevnejšem poskusnem postopku ter pri zahtevnejši vožnji.

Predloženi podatki so izračunani na podlagi uradnih testov proizvajalca skladno z zakonodajo EU. Služijo samo za primerjavo. Realni podatki se lahko razlikujejo. Številke CO2 in vrednosti porabe goriva se lahko razlikujejo glede na nameščena kolesa in dodatno opremo.