PRAKTIČNOST IN VARNOST

Model XF nudi vsestransko prostornost in številne praktične lastnosti, ponaša pa se tudi s 5 zvezdicami varnostnega certifikata Euro NCAP*.

Prikazano vozilo: model XF S Sportbrake z nameščeno dodatno opremo..

SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
PRENESITE DIGITALNI KATALOG
Izvedite več o vozilih Jaguar
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar
PRAKTIČNE PODROBNOSTI

V vsestranski notranjosti vozila XF lahko kar najbolje izkoristite svoj življenjski slog. Praktične in napredne vozne tehnologije zagotavljajo, da bo vsako potovanje še bolj preprosto in sproščujoče.

SESTAVITE SI SVOJEGA
IZJEMNE LASTNOSTI
AKTIVNI KLJUČ
Z aktivnim ključem, ki je kot dodatna oprema na voljo le pri modelu XF Sportbrake, je še lažje živeti polno življenje. Ključ v obliki zapestnice je robusten in popolnoma vodoodporen. Omogoča vam, da uživate v številnih dejavnostih - od padalstva do plavanja -, hkrati pa vam omogoča takojšen vstop v vozilo. Običajni ključi lahko ostanejo v vozilu, saj so zaradi varnostnih razlogov neaktivni.
OGLEJTE SI FILM
SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA Z GIBI<sup>2</sup>
S funkcijo samodejnega odpiranja vrat prtljažnika z gibi lahko prtljažnik odpirate tudi, kadar imate polne roke. Nogo preprosto nežno približate kateremukoli od zadnjih vogalov vozila in vrata prtljažnika se odprejo ali zaprejo.
OGLEJTE SI FILM
PRTLJAŽNIK
Vsestranska notranjost modela XF Sportbrake je zasnovana tako, da ustreza zahtevam vašega življenjskega sloga. Njegov prtljažni prostor omogoča 565 litrov* prostora z zadnjimi sedeži na mestu. Če sedeže zložite, boste dobili prostor, ki je dolg cela dva metra in na najožji točki širši od enega metra. Prostornina prtljažnika bo v tem primeru znašala celih 1.675 litrov, na voljo pa vam bo tudi dodaten prostor pod novonastalim dnom prtljažnika.
OGLEJTE SI FILM
POMIČNA VLEČNA KLJUKA
Električno pomična vlečna kljuka, ki je na voljo kot dodatna oprema, je diskretno skrita za zadnji odbijač, zaradi česar linije zadka ostanejo čiste in privlačne. Vlečna kljuka omogoča vleko tovora do 2.000 kg.
OGLEJTE SI FILM
VARNOSTNE FUNKCIJE IN FUNKCIJE ZA POMOČ VOZNIKU

Da bi bilo vsako potovanje varna izkušnja, vozila XF omogočajo celo paleto pomoči vozniku. Z najnovejšimi inovativnimi tehnologijami InControl vam ta paket omogoča, da se izognete potencialnim nesrečam in upravljate številne vozne scenarije.

SISTEM PROSTORSKIH KAMER 360°<sup>3</sup>
Ta sistem omogoča, da prek zaslona na dotik vidite 360° okrog svojega avtomobila. Tako vam ta možnost olajšuje številne manevre, kot sta parkiranje ob robniku ter vožnja skozi ozke ulice in križišča. Kot dodatni nadgradnji tega sistema sta vključeni novi možnosti usmerjanja sprednjega dela vozila in zaznavanja prometa pred vami. Del sistema prostorskih kamer 360°, usmerjanje sprednjega dela vozila, vozniku omogoča zaslonsko vizualizacijo vozila in parkirne razdalje. Sistem za zaznavanje prometa pred vozilom vam omogoča, da se izognete potencialnim trkom v okoliščinah, v katerih je pogled skozi vetrobransko steklo omejen.
KAMERA STEREO VISION IN SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH
V primeru nenadnega zaviranja je vozilo XF pripravljeno. Če sprednja kamera vozila XF zazna možnost naleta, izda zvočno opozorilo, s katerim vas opozori, da se lahko pravočasno odzovete. Sledijo vizualna opozorila na prikazu na vetrobranskem steklu (če je sistem nameščen) in na instrumentni plošči. Če se voznik ne odzove, nalet pa je še vedno mogoč, sistem začne zavirati in tako pomaga zmanjšati resnost morebitnega naleta.
OGLEJTE SI FILM
yt:1EDxvxwoHmI
PAKET NAPREDNIH POMOČI PRI PARKIRANJU<sup>4</sup>
Ti sistemi še olajšajo parkiranje na omejenem prostoru. Tipala izmerijo prostor in, če je ta primeren, omogočijo, da se vozilo XF natančno parkira tako pri vzporednem parkiranju kot pri parkiranju naravnost - voznik mora upravljati le zavore in plin. V primeru vzporednega parkiranja pa funkcija za pomoč pri zapuščanju parkirnega prostora vozilo XF vodi s parkirnega prostora. Sistem za zaznavanje prometa za vozilom s tipali za zaznavanje vozil v mrtvem kotu zaznava bližajoča se vozila, ki jih voznik ne vidi, ter sproži zvočno opozorilo na zaslonu na dotik.
OGLEJTE SI FILM
yt:t0bJwhuBcew
PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN PRILAGODLJIVI OMEJEVALNIK HITROSTI<sup>5</sup>
Prepoznavanje prometnih znakov (TSR) znamke Jaguar za zaznavanje omejitev hitrosti in znakov za prepoved prehitevanja, ki jih prikazuje vozniku, uporablja izjemno natančno kamero na sprednjem delu vozila. Sistem upošteva tudi začasne omejitve hitrosti in spremenjene vozne pogoje. Prilagodljivi tempomat, ki je del dodatne opreme, poleg podatkov iz zemljevidov navigacijskega sistema uporablja tudi podatke sistema TSR ter pripomore, da vozilo XF vedno vozi po omejitvah.
OGLEJTE SI FILM
yt:9oDfEgUTbCw
OPOZORILNI SISTEM PRI MENJAVI VOZNEGA PASU, POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU IN NADZOR STANJA VOZNIKA
Vozilo XF je serijsko opremljeno z opozorilnim sistemom pri menjavi voznega pasu, ki voznika opozori, če vozilo nenamenoma zavije s svojega voznega pasu. Kot dopolnitev tega sistema sta na voljo še dve inovativni tehnologiji - pomoč pri ohranjanju voznega pasu in nadzor stanja voznika. Pomoč pri ohranjanju voznega pasu zazna nenamensko spreminjanje pasu in vozilo XF usmeri nazaj na njegov vozni pas. Da bi bili še bolj varni, pa sistem za nadzor stanja voznika z nadziranjem voznikovih odzivov zaznava padec koncentracije zaradi utrujenosti ter vam z opozorilom na instrumentni plošči predlaga postanek.
Na filmu je predstavljena lefunkcija pomoči pri ohranjaju voznega pasu.
OGLEJTE SI FILM
yt:6qIFIr8SWdM
NADZOR MRTVEGA KOTA Z ASISTENCO IN ZAZNAVANJE PROMETA ZA VAMI<sup>3</sup>
Če vaše vozilo zazna drugo vozilo, ki se hitro približuje vašemu mrtvemu kotu, vas sistem za nadzor mrtvega kota na to opozori z malo opozorilno lučko na ustreznem zunanjem vzvratnem ogledalu. Nadgradnja sistema za nadzor mrtvega kota je asistenca za mrtvi kot, ki vas ob pomoči krmilnega navora usmeri stran od vozila v vašem mrtvem kotu, kadar menjate vozni pas. Z istim radarskim sistemom vas zaznavanje prometa za vozilom na zaslonu na dotik med vzvratno vožnjo opozarja na vozila v bližini. Na primer pri zapuščanju parkirnega mesta, kjer je vaš pogled omejen.
OGLEJTE SI FILM
yt:KBDoSu0jO0E

Model XF od konkurence ločijo nagrajena sodobna oblika, napredna vozna dinamika ter najsodobnejši sistem za informacije in zabavo. Z našim konfiguratorjem si sestavite svoje popolno vozilo Jaguar XF.

SESTAVITE SI SVOJEGA

1Le model XF Saloon.
2Dodatna oprema (requires Keyless Entry).
3Dodatna oprema (requires Auto-dimming exterior mirrors)
4Dodatna oprema (requires 360° Parking Aid).
5Zahteva namestitev sistema Navigation Pro.