VOZNA ZMOGLJIVOST

Vozna dinamika vozil Jaguar je legendarna - model XF pa jo povzdigne še stopnjo višje.

OGLEJTE SI FILM
UDOBJE IN DINAMIČNOST

Izjemno udobje pri vožnji in športni odziv vozila XF vam omogočata številne vznemirljive vozne izkušnje. Za še večjo zmogljivost pri zahtevnih pogojih pa lahko izbirate med bencinskimi in dizelskimi motorji1 ter možnostjo štirikolesnega pogona z inteligentno dinamiko pogonskega sklopa.

SESTAVITE SI SVOJEGA
IZJEMNE LASTNOSTI
VOZNE LASTNOSTI IN UPRAVLJANJE
Vozilo XF se odziva agilno in dinamično, hkrati pa ohranja udobje vožnje. Delno je to tudi zasluga ultralahke aluminijske arhitekture vozil XF, ki se ponaša z izjemno močjo in trdnostjo ter je idealna osnova za prefinjen sistem vzmetenja, ki ima spredaj dvojna prečna vodila, zadaj pa sistem vzmetenja Integral Link, zaradi katerega se model XF odziva kot pravi športni avtomobil.

Vozila, ki si jih lahko ogledate na posnetkih in ki jih najdete na naši spletni strani, morda niso zadnji modeli z vsemi nadgradnjami in izboljšavami. Za podatke o najnovejših specifikacijah povprašajte pri prodajalcu vozil Jaguar..
OGLEJTE SI FILM
yt:Axc9sJv34gE
PREFINJENO VZMETENJE
Prefinjeni sistemi sprednjega in zadnjega vzmetenja vozila XF so izdelani iz močnih in lahkih aluminijastih komponent. Vozilo ima spredaj dvojna prečna vodila, podobna kot pri modelu F‑TYPE, ki zagotavljajo izjemno upravljanje. Vzmetni sistem Integral Link zadaj zagotavlja trdnost in pomaga pri upravljanju ter še bolj izboljša kakovost vožnje in dinamično zmogljivost vozila XF.
SAMOPRILAGODLJIVO ZRAČNO VZMETENJE ZADNJIH KOLES
Tudi kadar ga popolnoma naložite, samoprilagodljivo zračno vzmetenje zadnjih koles poskrbi, da je vožnja v vozilu XF Sportbrake udobna in upravljanje še vedno izjemno natančno2. Sistem samodejno dvigne zračni vzmeti in s tem izniči vpliv teže težkih tovorov ter tako zagotavlja stalno višino šasije in stalno višino vožnje.
OGLEJTE SI FILM
IZBOR MOTORJEV INGENIUM

Ingenium so novi motorji podjetja Jaguar Land Rover, ki so oblikovani za brezskrbno zmogljivost, prefinjenost in učinkovitost. Z napredno tehnologijo in popolnoma aluminijsko konstrukcijo motorji Ingenium omogočajo izjemno nizko porabo goriva in nizke izpuste CO2

OGLEJTE SI SPECIFIKACIJE
BENCINSKI MOTORJI INGENIUM

Novi 2,0-litrski 4-valjni bencinski motor Ingenium s turbopolnilnikom vozil XF proizvajajo izjemno uporabno moč in izjemen navor. S svojo izjemno lahko zasnovo in uporabo kotalnih ležajev z nizkim trenjem so izdelani za nemoteno ter visokoučinkovito delovanje.

OGLEJTE SI SPECIFIKACIJE
DIZELSKI MOTORJI INGENIUM

Tehnologijo Ingenium smo uporabili pri treh dizelskih motorjih v naboru vozil XF. Motorji z nizkim trenjem, ki so izdelani le iz aluminija, imajo trdne bloke valjev in dve izravnalni gredi, kar zagotavlja nizke vibracije za nemoteno vsakodnevno delovanje. Vsi motorji so opremljeni s tehnologijo Stop/Start1 in pametnim regenerativnim polnjenjem, saj kinetično energijo, ki nastane pri zaviranju, uporabijo za polnjenje akumulatorja in tako poskrbijo za izjemno varčnost, zlasti pri mestni vožnji.

OGLEJTE SI SPECIFIKACIJE
3,0-LITRSKI DIZELSKI MOTOR V6 S 300 KM IN DVOJNIM TURBOPOLNILNIKOM

3,0-litrski dizelski motor V6 z dvojnim turbopolnilnikom omogoča izjemno moč, izreden navor in odlično vozno izkušnjo. Vanj je nameščen inovativni sistem z dvema zaporednima turbopolnilnikoma. Ta koncept je edinstven proizvajalcu vozil Jaguar Land Rover, omogoča pa takojšnje povečanje moči pri vseh hitrostih motorja in energetsko učinkovito dvostopenjsko vodno hlajenje.

OGLEJTE SI SPECIFIKACIJE
MOTORJI, KI SO JIH NAVDIHNILA VOZILA F‑TYPE

Vsi bencinski motorji vozil XF nudijo moč in odzivnost pri še večji učinkovitosti. Z modelom F‑TYPE si delita 3,0-litrski bencinski motor V6 s tlačnim polnilnikom, ki proizvede 380 KM in 450 Nm navora. Ta popolnoma aluminijast motor omogoča takojšnjo visokozmogljivo vožnjo in visok navor pri vseh hitrostih motorja, kakor tudi edinstven zvok.

OGLEJTE SI SPECIFIKACIJE
SAMODEJNI MENJALNIK

8-stopenjski samodejni menjalnik vozila XF je izjemno odziven, omogoča tekoče prestavljanje in je zelo učinkovit ter hitro menja prestave in s tem zagotavlja preprosto pospeševanje. Menjalnik s sodobnim vrtljivim izbirnikom v barvi Satin Black v dinamičnem načinu poskrbi za hitrejše prestavljanje in športen preskok, v načinu Eco pa za varčnejšo vožnjo prej prestavi v višjo prestavo. Izberete lahko tudi ročno prestavljanje z obvolanskima ročicama, ki sta vedno na dosegu vaših prstov.

ROČNI MENJALNIK

K izjemni učinkovitosti vozila XF prispeva tudi zelo lahek, tehnično napreden 6-stopenjski ročni menjalnik4. Ohišje je izdelano iz aluminijeve zlitine, gredi so votle in tudi pri zobnikih smo prihranili vsak gram teže, zato je ta menjalnik najlažji v razredu. Zasnovan je za posebej zahtevne športne avtomobile in zagotavlja nemotene in kratke hode prestavljanja ter vrhunsko udobje

Vozila, ki si jih lahko ogledate na posnetkih in ki jih najdete na naši spletni strani, morda niso zadnji modeli z vsemi nadgradnjami in izboljšavami. Za podatke o najnovejših specifikacijah povprašajte pri prodajalcu vozil Jaguar.

OGLEJTE SI FILM
yt:bAjXotBQMK4
DRIVING DYNAMICS
ŠTIRIKOLESNI POGON IN INTELIGENTNA DINAMIKA POGONSKEGA SKLOPA
Znamka Jaguar ponuja štirikolesni pogon z inteligentno dinamiko pogonskega sklopa (IDD)1 in sistemom prilagodljivega odziva na cestišče (AdSR)4, in sicer tako pri bencinskih kot pri dizelskih motorjih. Najnovejša programska oprema IDD, ki smo jo razvili za znamko Jaguar, vsebuje zapletene algoritme, ki se inteligentno odzivajo na pogoje na vozišču. Odziven sistem, ki ima zmožnost predvidevanja, vam - namesto možnosti obnavljanja oprijema - preprečuje, da bi ga sploh izgubili. Zmogljivost vozila XF še poveča sistem AdSR, ki odlično deluje pri vseh hitrostih ter samodejno prepoznava razlike med voznimi podlagami in tako najbolje izkoristi oprijem.
OGLEJTE SI FILM
NADZOR VOŽNJE NA VSEH PODLAGAH
Nadzor vožnje na vseh podlagah (ASPC)5 zagotavlja dodatno samozavest v spolzkih razmerah - najsi gre za speljevanje z zasneženega dovoza, vožnjo po ledeni strmini ali celo vleko po mokri travi. ASPC je vrsta nadzora vožnje pri nizkih hitrostih, ki vozilu XF pomaga ob slabšem oprijemu, ne glede na vremenske razmere, in vam s tem omogoča, da se osredotočite le na krmiljenje.
OGLEJTE SI FILM
yt:tIehVGxFtw8
NASTAVLJIVA DINAMIKA
Sistem nastavljive dinamike6,ki ga najdemo tudi pri športnem vozilu F‑TYPE in ki je na voljo kot dodatna oprema, vam omogoča, da nastavite dinamiko vzmetenja, dodajanje plina, prestavljanje in krmiljenje vozila XF, da popolnoma odgovarjajo vašim voznim potrebam. Aktivira se ob izbiri dinamičnega načina in nadzora vožnje vozil Jaguar. Dinamični način oživi športni značaj vozila XF, izostri dodajanje plina, poveča odzivnost krmiljenja ter hitreje in pri višjih hitrostih menja prestave. Če se odločite namestiti tudi sistem prilagodljive dinamike, ki je na voljo kot dodatna oprema, si lahko z nastavitvijo blažilnikov še bolj prilagodite svoje vozilo.
OGLEJTE SI FILM
yt:AkxF9B31yoY
PRILAGODLJIVA DINAMIKA
Najsi pospešujete na avtocesti, zavijate po podeželskih cestah ali vozite po mestu, prilagodljiva dinamika6 spreminja odziv vozila XF, da se kar najbolje ujema s pogoji in načinom vožnje. Sistem nenehno prilagaja blažilnike, da v vsakem trenutku zagotavljajo optimalno ravnotežje med udobjem in prefinjenostjo.
ELEKTRIČNI SERVOOJAČEVALNIK KRMILNEGA MEHANIZMA (EPAS)

Električni servoojačevalnik krmilnega mehanizma (EPAS) vozila XF omogoča odličen odziv, nadzor in takojšnjo pomoč pri dodajanju moči. Sistem EPAS s prilagodljivim računalniškim upravljanjem omogoča prilagajanje ravni pomoči pri krmiljenju ter natančno kalibrira količino moči za vsak zavoj in ob vsakem manevru. Sistem EPAS je povezan tudi z drugimi sistemi za pomoč vozniku, kot sta pomoč pri ohranjanju voznega pasu in pomoč pri parkiranju7, kar omogoča še boljšo varnost in udobje vožnje

Vozila, ki si jih lahko ogledate na posnetkih in ki jih najdete na naši spletni strani, morda niso zadnji modeli z vsemi nadgradnjami in izboljšavami. Nekatere od opisanih možnosti so lahko del dodatne opreme ter so odvisne od države uvoznice in izbire pogonskega sklopa. Za podatke o najnovejših specifikacijah povprašajte pri prodajalcu vozil Jaguar.

OGLEJTE SI FILM
yt:1yDFHRy2PJE
NADZOR VOŽNJE VOZIL JAGUAR

Nadzor vožnje vozil Jaguar vam omogoča izbiro med običajnim (Standard), ekološkim (Eco), dinamičnim (Dynamic) ali načinom za dež, sneg ali led (Rain Ice Snow), pri katerih se spreminjajo nastavitve krmiljenja in dodajanja plina. Ekološki način omogoča najbolj učinkovito izkoriščanje goriva, dinamični način pa poveča odzivnost dodajanja plina in odzivnost krmiljenja vozila. Pri izbiri načina za dež, sneg ali led sistem samodejno zmanjša pospeške in omogoči boljši oprijem na spolzkih podlagah.

Model XF od konkurence ločijo nagrajena sodobna oblika, napredna vozna dinamika ter najsodobnejši sistem za informacije in zabavo. Z našim konfiguratorjem si sestavite svoje popolno vozilo Jaguar XF.

SESTAVITE SI SVOJEGA

1Odvisno od tržišča.
2Serijsko pri vozilih XF Sportbrake. Ni na voljo pri vozilih XF Saloon.
3Na voljo pri 2,0-litrskem 4-valjnem dizelskem motorju s 163 KM Ingenium s turbopolnilnikom in 2,0-litrskem 4-valjnem dizelskem motorju s 180 KM Ingenium s turbopolnilnikom. Ročni menjalnik ni na voljo pri 2,0-litrskem 4-valjnem dizelskem motorju s 180 KM Ingenium s turbopolnilnikom pri modelu XF Sportbrake.
4Sistem AdSR je del dodatne opreme pri vozilih s štirikolesnim pogonom, ki imajo nameščen sistem prilagodljive dinamike.
5Le pri vozilih s samodejnim menjalnikom.
6Del dodatne opreme pri vseh motorjih, razen pri 2,0-litrskem dizelskem motorju s 4 valji in 163 KM, serijsko pri modelu XF S. 8 Dodatna oprema.
7Dodatna oprema. Le v kombinaciji z parkirno pomočjo 360°.

SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
PRENESITE DIGITALNI KATALOG
Izvedite več o vozilih Jaguar
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar