PRAKTIČNOST IN VARNOST

Model XE se ponaša s številnimi dodatnimi funkcijami, ki vam pomagajo, da na vsak cilj pridete čim bolj varno.

PRIMERJAJTE NAŠA VOZILA
Izberite do tri vozila Jaguar in jih med seboj hkrati primerjajte.
PRIJAVITE SE NA TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
PRENESITE BROŠURO
Prenesite in si oglejte najnovejše brošure vozil Jaguar.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar.
VEDNO DOSTOPNI
PRAKTIČEN PRTLJAŽNIK

Z možnostjo deljenih zložljivih sedežev, lahko zložite zadnje sedeže in v vozilo spravite obilo prtljage. Tudi če imate polne roke, je prtljažnik na voljo tudi z možnostjo samodejnega odpiranja vrat, ki je del dodatne opreme.

OGLEJTE SI FILM
yt:1MHfdW1iFo0
STANDARDNI FUNKCIJE ZA POMOČ VOZNIKU
SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA
Zaznava možnost trčenja z drugim vozilom in vas v tem primeru opozori, da je treba zavirati. Če se ne odzovete, vozilo začne zavirati in tako pomaga zmanjšati resnost morebitnega naleta.
OGLEJTE SI FILM
TEMPOMAT IN OMEJEVALNIK HITROSTI
Prilagodljivi tempomat s pomočjo pri krmiljenju vam pomaga pri vožnji na avtocesti ali v gostem prometu. To doseže z nežno asistenco pri krmiljenju, pospeševanju ali zaviranju, in sicer tako, da usmeri vozilo na vozni pas in obdrži nastavljeno razdaljo od vozil pred vami. Zmerni posegi v krmiljenje zagotavljajo, da se zmanjša fizični napor vzdrževanja položaja na voznem pasu.
PRILAGODLJIVI OMEJEVALNIK HITROSTI IN PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV
Sistem za prepoznavanje prometnih znakov in prilagodljivi omejevalnik hitrosti vam pomagata, da lažje opazite možne nevarnosti in omejitve hitrost. Sistem za prepoznavanje prometnih znakov na instrumenti plošči prikazuje omejitev hitrosti in prepoved prehitevanja in zato se lahko še bolj osredotočite na vožnjo.
NADZOR STANJA VOZNIKA
Naš nadzor nad stanjem voznika ve, da postajate zaspani ali utrujeni in vas pravi čas opozori, da je čas za odmor.
POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU
Pomoč pri ohranjanju voznega pasu zazna, če se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in ob uporabi dodatnega krmilnega navora neposredno v volan vozilo usmeri nazaj na pravi vozni pas.
KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO
Sistem za pomoč pri parkiranju vam omogoča lažje vzporedno in pravokotno parkiranje, tako da vozilo usmeri na parkirno mesto ali z njega. Vi le izberete primerno prestavo in nadzorujete hitrost. Pri manevriranju vam pomagajo grafike in opozorila.
SESTAVITE SI SVOJEGA
ŽAROMETA MATRIX LED

Z namenom, da bi bili vsi soudeleženci v prometu čim bolj varni, žarometa Matrix LED po želji samodejno prilagajata obliko žarka in se tako izogibata zaslepitvi ostalih voznikov. V povezavi z animiranimi smernimi kazalci omogočata drugim udeležencem v prometu, da prej prepoznajo vašo predvideno smer vožnje.

OGLEJTE SI FILM
PAKETI ZA POMOČ VOZNIKU

Vsak paket vsebuje funkcije, ki povečujejo varnost in vas obveščajo. Modelu SE je serijsko dodan paket Park. Pri modelu HSE pa sta serijsko nameščena paketa Park in Drive.

PAKET PARK
PAKET DRIVE
PARKIRNA ASISTENCA
Parallel and perpendicular parking are made even easier with Park Assist1, steering your vehicle into and out of a suitable space. After selecting either Drive or Reverse, you only have to control the vehicle’s speed. Graphics and notifications will guide you through the manoeuvres.
PARKIRNA POMOČ 360°
Gives complete confidence when manoeuvring in tight spaces. Optional 360° Parking Aid includes sensors that can be either manually activated or automatically triggered when Reverse is selected. When manoeuvring, visual graphics and audio feedback indicate your proximity to obstacles.
NADZOR PROMETA ZA VOZILOM
Useful when reversing out of a parking bay, Rear Traffic Monitor1 warns you of hazards approaching from either side of your vehicle. It will alert you with both audio and visual warnings so you know what’s behind, even with an obstructed view.
PRILAGODLJIVI TEMPOMAT
Vaše vozilo zadržuje na varni razdalji od vozila pred vami, tudi ko to začne upočasnjevati vožnjo. Če se vozilo pred vami popolnoma zaustavi, se bo nežno zaustavilo tudi vaše vozilo. V gostem prometu prilagodljivi tempomat samodejno sledi vozilu pred vami.
SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI VISOKIH HITROSTIH
Detects when a potential frontal collision with another vehicle may occur and displays an alert, warning you to brake. In the event you do not react, High-speed Emergency Braking2 will deploy the car brakes to help reduce the severity of any possible impact.
ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA
Blind Spot Assist2 can help you prevent collisions. If your vehicle detects another car in your blind spot when you begin to change lanes, a small warning light illuminates in the corresponding wing mirror and corrective torque applied to the steering wheel encourages you to guide away from the approaching vehicle.
SESTAVITE SI SVOJEGA
PRIMERJAJTE NAŠA VOZILA
Izberite do tri vozila Jaguar in jih med seboj hkrati primerjajte.
PRIJAVITE SE NA TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
PRENESITE BROŠURO
Prenesite in si oglejte najnovejše brošure vozil Jaguar.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar.

1Dodatna oprema različice S.
2Dodatna oprema različic S in SE.