VARNOST

Na voljo so številne inovativne tehnologije in spoznali boste, da smo prav vse izkoristili tako, da izboljšajo vozno izkušnjo ter še povečajo varnost.

Vozilo I‑PACE smo izdelali tako, da vključuje številne varnostne funkcije, ki ščitijo voznika, potnike, baterijo in preostale udeležence v prometu.

SESTAVITE SI SVOJEGA
VARNOSTNA CELICA

V vozilu I‑PACE smo uporabili kombinacijo aluminija in jekla ter okrog baterije namestili trdno kletko, kar vsem potnikom v vozilu zagotavlja še večjo varnost.

ZUNANJI ZVOČNI SISTEM
Vozilo I‑PACE pri hitrostih, manjših od 20 km/h, oddaja zvočni signal, ki pešcem sporoča prisotnost vozila.
ZRAČNE BLAZINE
Serijsko smo za zaščito potnikov v vozilo namestili obsežen sistem s šestimi zračnimi blazinami, in sicer za voznika in sovoznika, stransko zaveso in zračne blazine za prsni koš.
ISOFIX
Na obeh straneh zadnjih sedežev sta po dve točki ISOFIX za namestitev otroških sedežev. Na srednjem sedežu v drugi vrsti ni točk ISOFIX.
INOVATIVNE VARNOSTNE TEHNOLOGIJE

Da bi zagotovili dodatno varnost za vas in vaše potnike v gostem mestnem prometu in na odprtih cestah, smo v vozilo namestili številne varnostne tehnologije, ki so del serijske ali dodatne opreme ter dodatnih paketov.

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI KRMILJENJU

Da bi olajšali vožnjo na dolge razdalje in v gostem prometu, ima model I‑PACE nameščen prilagodljivi tempomat s pomočjo pri krmiljenju. Sistem samodejno centrira in usmerja vozilo I‑PACE na sredino voznega pasu in ohranja določeno razdaljo od vozil spredaj.

POMOČ VOZNIKU – SERIJSKA OPREMA 
SISTEM PROSTORSKIH KAMER 3D 
Sistem prostorskih kamer 3D vsebuje možnosti parkirne pomoči 360°. Posnetki štirih kamer, ki so diskretno razporejene okrog vozila, so inteligentno povezani in omogočajo tridimenzionalni pogled iz vozila na zaslonu na dotik. Takšne slike si ni mogoče predstavljati, razen če izstopimo iz vozila. 
SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA
Sistem za preprečevanje naleta vam pomaga pri preprečevanju trkov z drugimi vozili, pešci in kolesarji ob pomoči kamere, radarja in ultrazvočnih senzorjev. Če sistem zazna možnost čelnega trčenja, na to opozori z zvočnimi in vizualnimi signali. Če od voznika ni odziva, sistem samodejno zavira in tako pomaga zmanjšati posledice morebitnega naleta.
TEMPOMAT IN OMEJEVALNIK HITROSTI
Tempomat omogoča vožnjo pri stalni hitrosti brez neprestane uporabe pedala za plin, z omejevalnikom hitrosti pa lahko določite najvišjo hitrost vožnje.
PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN PRILAGODLJIVI OMEJEVALNIK HITROSTI 
Sistem za prepoznavanje prometnih znakov vas opozarja na omejitve hitrosti in znake za prepoved prehitevanja, ki jih vozilo prikazuje na instrumentni plošči. Ob aktivaciji prilagodljivega omejevalnika hitrosti ta uporabi sistem za prepoznavanje prometnih znakov in s tempomatom primerno prilagodi hitrost vozila.
NADZOR STANJA VOZNIKA
Z nadzorom krmiljenja ter uporabe zavornega pedala in pedala za plin nadzor nad stanjem voznika zazna, ali postajate zaspani, in vas opozori, da je čas za odmor.
POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU 
Sistem zazna, če se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in ob uporabi dodatnega krmilnega navora neposredno v volan vozilo usmeri nazaj na pravi vozni pas.
POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU 
Sistem za pomoč pri parkiranju spredaj in pri vzvratnem parkiranju uporablja tipala, nameščena na sprednjem in zadnjem odbijaču, ki določijo bližino ovir, zaradi česar je upravljanje vozila precej olajšano.
POMOČ VOZNIKU: PAKETI DODATNE OPREME 

Vsak paket vsebuje funkcije, ki povečujejo varnost in vas obveščajo. Pri modelih I-PACE SE in HSE je serijsko nameščen paket asistence za nadzor mrtvega kota. Pri modelu I-PACE HSE pa je serijsko nameščen paket pomoči vozniku. Paket parkirna asistenca je pri vseh modelih del dodatne opreme. 

ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA 
Če vozilo I-PACE zazna drugo vozilo v mrtvem kotu, ko začnete menjati vozni pas, se na ustreznem stranskem vzvratnem ogledalu prižge opozorilna lučka, krmilni navor pa vaše vozilo varno usmeri stran od bližajočega se vozila in tako prepreči možnost trčenja.
NADZOR PROMETA ZA VOZILOM 
Sistem za nadzor prometa za vozilom je posebej uporaben, ko vzvratno zapuščate parkirno mesto, saj vas opozarja na nevarnosti, ki se približujejo vozilu s katere koli strani. Na okoliščine za vozilom vas opozarja z zvočnimi in vizualnimi signali, tudi če je pogled nazaj oviran. 
POMOČ PRI IZSTOPANJU IZ VOZILA
Potnike, ki vozilo zapuščajo pri zadnjih vratih, opozarja na bližajoče se avtomobile ali kolesarje. Če vozilo zazna nevarnost, na vratih začne utripati opozorilna lučka. Lučka se ugasne, takoj ko lahko vrata brezskrbno odprete.
PAKET ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA
Paket asistence za nadzor mrtvega kota vam pomaga prepoznati nevarnost trčenja in omogoča, da se na situacijo varno odzovete, hkrati pa poveča vašo samozavest pri vožnji. Vsebuje: asistenco za nadzor mrtvega kota, nadzor prometa za vozilom in pomoč pri izstopanju iz vozila. 
PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI KRMILJENJU 
Prilagodljivi tempomat s pomočjo pri krmiljenju vam pomaga pri vožnji na avtocesti ali v gostem prometu. To doseže z nežno asistenco pri krmiljenju, pospeševanju ali zaviranju, in sicer tako, da usmeri vozilo na vozni pas in obdrži nastavljeno razdaljo od vozil pred vami. Zmerni posegi v krmiljenje zagotavljajo, da se zmanjša fizični napor vzdrževanja položaja na voznem pasu.

Med modeli vozil Jaguar izberite naelektreno kombinacijo zmogljivosti, tehnologije in sloga.

SESTAVITE SI SVOJEGA

Vozniki lahko uporabljajo funkcije v vozilu samo, če je to popolnoma varno. Vozniki morajo imeti v vsakem trenutku popoln nadzor nad vozilom.

SESTAVITE SI SVOJEGA


S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
PRENESITE DIGITALNI KATALOG
Izvedite več o vozilih Jaguar
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar