POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI O ELEKTRIČNIH VOZILIH
POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI O ELEKTRIČNIH VOZILIH
V: KAJ SO GLAVNE PREDNOSTI NAKUPA ELEKTRIČNEGA VOZILA (EV)?

A: Električna vozila so bolj prostorna in nudijo bolj prefinjeno vožnjo ter priročnost, saj jih lahko polnite kar doma.

Električno energijo vse pogosteje pridobivamo iz obnovljivih virov, zato električna vozila nudijo številne koristi v primerjavi z vozili z notranjim izgorevanjem. Poleg tega električni avtomobili ne proizvajajo izpustov CO2 in ne onesnažujejo zraka.
Lokalne oblasti in vlade številnih držav vse bolj upoštevajo te in podobne koristi. Obstaja vse več spodbud, ki voznike usmerjajo v nakup električnega vozila. Več informacij je na voljo na strani o spodbudah za električna vozila.

V: KAKŠNO ELEKTRIČNO VOZILO JE MODEL I‑PACE?

A:Model I‑PACE je baterijsko električno vozilo (BEV), kar pomeni, da nima motorja z notranjim izgorevanjem. Namesto goriva (bencina ali dizelskega goriva) ga poganjata dva elektromotorja, ki ju poganja elektrika, shranjena v polnilni bateriji.

Obstajajo še hibridna električna vozila (HEV) in priključna hibridna električna vozila (PHEV). Tu gre za vozila, ki jih poganja kombinacija motorja z notranjim izgorevanjem in elektromotorja.
Vozila HEV imajo običajno manjšo baterijo, ki jo polnita motor in regenerativno zaviranje. Takšna vozila imajo na električni pogon zelo omejen doseg.
PHEV lahko polnite tudi z zunanjim virom električne energije. Ta vozila imajo običajno večjo baterijo in večji doseg kot HEV.

V: IMAJO ELEKTRIČNA VOZILA KAKŠNE POMANJKLJIVOSTI?

A: Do nedavnega je bil najbolj zaskrbljujoč doseg (razdalja, ki jo je mogoče prevoziti do naslednjega polnjenja baterije) električnih vozil, zaradi česar se je uveljavil izraz »omejenost dosega«. Najnovejša tehnologija razvoja baterij pa je omogočila, da imajo vozila, kot je I‑PACE, za večino voznikov popolnoma zadovoljiv doseg. Številni vozniki ugotavljajo, da morajo vozilo I‑PACE napolniti le enkrat na teden.

Za daljša potovanja se je še vedno treba ustaviti, da bi napolnili baterijo. To res zahteva nekaj dodatnega načrtovanja poti, a je tudi to vse bolj preprosto, saj se mreže javnih polnilnic vedno bolj širijo, čedalje več pa je tudi polnilnic, ki omogočajo hitro polnjenje.

V: ALI ELEKTRIČNA OMREŽJA LAHKO PRENESEJO VSE VEČJE ŠTEVILO ELEKTRIČNIH VOZIL?

A:Proizvajalci motorjev tesno sodelujejo z oblastmi in ponudniki električne energije, da bi zagotovili, da povečanje števila električnih vozil ne bo povzročalo težav z dobavo električne energije.

V: KJE NAJDEM VEČ INFORMACIJ O ELEKTRIČNIH VOZILIH?

A: Pri vsakem prodajalcu vozil Jaguar je zaposlen strokovnjak za električna vozila, ki bo odgovoril na vsa vaša vprašanja o modelu I‑PACE in na splošna vprašanja o električnih vozilih.


Druga možnost je, da vprašanja enemu od naših strokovnjakov za EV pošljete s spletnim obrazcem, ki ga najdete spodaj.

DOSEG
V: ALI DOSEG ELEKTRIČNEGA AVTOMOBILA ZADOSTUJE ZA POTOVANJE?

A: Doseg za večino voznikov ne predstavlja nikakršne težave. Vozilo I‑PACE ima doseg 470 km po ciklu WLTP (globalno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila), kar pomeni, da ga bodo za povprečne razdalje lastniki morali polniti le enkrat na teden.

V: KATERI DEJAVNIKI VPLIVAJO NA DOSEG?

A: Na doseg vplivajo številni dejavniki, tudi zunanja temperatura, sistemi za gretje in hlajenje ter hitrost vožnje.

V: JE PREDVIDENI IZRAČUN DOSEGA VOZILA I‑PACE ZANESLJIV?

A: Predvideni izračun dosega vozila I‑PACE je izjemno natančen. Nadzorni modul elektromotorja predvidi doseg glede na trenutni slog vožnje in povprečno porabo pri zadnjih 500 km. Navigacijski sistem pripomore pri predvidevanju dosega z vključevanjem podatkov, ki upoštevajo topografijo in omejitve hitrosti na izbrani poti

V: SE BO VOZILO USTAVILO, ČE SE BATERIJA IZPRAZNI?

A: Vozilo I‑PACE ima sistem za nadzor baterije, ki sporoča podatke o energiji, ko se doseg zmanjšuje. Če je potrebno, se vključi Eco način, ki vam omogoča, da povečate doseg, saj prepozna, katere sisteme vozila, kot sta klimatska naprava ali ogrevanje vetrobranskih stekel, je mogoče izključiti.

V: BO VOŽNJA S PRIŽGANIMI LUČMI ZMANJŠALA DOSEG?

A:Vozilo I‑PACE ima žarometa LED, ki sta energijsko zelo učinkovita, zato vožnja s prižganimi lučmi ne bo znatno vplivala na zmanjšanje dosega vozila.

BATERIJA
V: KOLIKO CELIC IMA BATERIJA VOZILA I‑PACE?

A: Baterija vozila I‑PACE ima 432 celic. Sestavlja jo 36 baterijskih modulov, vsak modul pa ima 12 celic.

V: KAJ POMENI KILOVATNA URA (KWH)?

A:Kilovatna ura je enota, ki nam pove, koliko energije je mogoče shraniti v bateriji. Pri določenem vozilu bo imela baterija z večjo kapaciteto oziroma več kWh večji doseg in/ali zmogljivost.

V: KOLIKO TEHTA BATERIJA?

A: Baterijski sklop tehta 613 kg.

V: JE BATERIJA VNETLJIVA?

A: Baterija vozila I‑PACE lahko postane vnetljiva le zaradi neprimerne uporabe ali zunanjih posegov. Baterije električnih vozil so manj vnetljive kot bencinsko ali dizelsko gorivo in imajo prefinjene varnostne sisteme, ki vzdržujejo varne temperature.

V: KAKŠEN VPLIV NA BATERIJO IMAJO TEMPERATURE?

A:Baterija je lahko v mirovanju izpostavljena temperaturam do -40 °C, a jo je treba pred začetkom vožnje priključiti na polnilno postajo in ogreti vsaj na -20 °C. Ob dolgotrajni izpostavljenosti zelo visokim ali zelo nizkim temperaturam se doseg električnega vozila zmanjša, ker baterija energijo porabi, da bi ohranila učinkovito delovno temperaturo. Pri nizkih temperaturah se energija porabi tudi za ogrevanje kabine.

Vozilo I‑PACE ima najsodobnejše sisteme za uravnavanje temperature, s katerimi pri nizkih ali visokih temperaturah optimizira zmogljivost baterije.

V: SE BATERIJA MED DELOVANJEM SEGREJE?

A:Vozilo I‑PACE ima učinkovite sisteme za uravnavanje toplote, ki ohranjajo stalno temperaturo baterije. Baterija električnega vozila ima običajno med 15 °C in 30 °C, kar je bistveno hladnejše od motorja z notranjim izgorevanjem.

V: IMA BATERIJA JAMSTVO?

A: Da. Baterija vozila I‑PACE ima jamstvo, ki traja 8 let ali 160,000 km in ga je mogoče uveljavljati, če je uporabnost baterije manjša od 70 odstotkov.

V: KAKO LAHKO ODVRŽEMO BATERIJE?

A: Baterije za električna vozila bodo odvržene skladno z direktivo o izrabljenih vozilih, ki ustreza regionalnim zahtevam ali lokalnemu trgu.

POLNJENJE
V: KAKO SE POLNI ELEKTRIČNA VOZILA?

A:Baterijo modela I‑PACE polnite prek vtičnice na vozilu, ki je diskretno skrita za lok sprednjega blatnika. Ko vozilo I‑PACE priključite, lahko brez skrbi odidete. Vozilo se bo samodejno prenehalo polniti, ko bo baterija popolnoma polna.

Za optimalno polnjenje doma lahko namestite domačo polnilnico, ki jo je odobrilo podjetje Jaguar. Vozilo I‑PACE je opremljeno s 7,4-kilovatnim enofaznim polnilnikom na izmenični tok (AC), ki vaše vozilo čez noč popolnoma napolni in omogoča polnjenje do 35 km dosega na uro. Če uporabljate običajno vtičnico, se polnjenje odvija počasneje kot z domačo polnilnico (do 11 km dosega na uro polnjenja), vendar zadostuje za polnjenje pri povprečnem dnevnem dosegu 60 km, če vozilo polnite vso noč. Industrijske vtičnice (ali nadgrajene domače vtičnice) lahko vozilo na uro napolnijo za doseg do 35 km.
Najboljši način za polnjenje baterije na dolgih potovanjih je polnjenje s polnilniki na enosmerni tok (DC) - povprečni 50-kilovatni polnilnik vozilo na uro napolni za doseg 270 km. Ko bo javna infrastruktura za polnjenje nadgrajena, bodo vozila I‑PACE opremljena tako, da bodo omogočala polnjenje s 100 kW enosmernega toka. To pomeni, da boste vozilo v le 15 minutah z lahkoto napolnili za doseg do 100 km. Javne polnilnice z izmeničnim tokom imajo lahko različne vtikače, odvisno od ponudnika storitev. Primerne polnilne točke lahko najdete tudi na krajih, kjer se boste zadržali več ur ali celo čez noč, in sicer v nakupovalnih središčih, hotelih in ob fitnes centrih.
Dodatne informacije najdete na podstrani Doseg in polnjenje.

V: KAKŠNO OPREMO ZA POLNJENJE POTREBUJEM?

A:Ob nakupu vozila I‑PACE prejmete večfunkcijski polnilni kabel (imenovan tudi univerzalni polnilni kabel tipa 2), ki ga lahko vključite neposredno v običajno vtičnico. Kabel ima tudi adapter, s katerim ga lahko uporabljate tudi z industrijsko vtičnico (IEC).

Za optimalno polnjenje doma lahko namestite domačo polnilnico, ki jo je odobrilo podjetje Jaguar. Vozilo I‑PACE je opremljeno s 7,4-kilovatnim enofaznim polnilnikom na izmenični tok (AC), ki vaše vozilo čez noč popolnoma napolni in omogoča polnjenje do 35 km dosega na uro. Izberete si lahko polnilnico, ki ima lasten kabel (fiksno spojeni kabel), ali polnilnico brez kabla. Če izberete polnilnico brez kabla, potrebujete tudi kabel za javne polnilnice (tip 3), ki se tako imenuje, ker tak kabel potrebujete tudi za polnjenje na javnih polnilnicah na izmenični tok.
Vse polnilnice za hitro polnjenje z enosmernim tokom imajo lastne kable, zato za polnjenje na teh polnilnicah ne potrebujete dodatne opreme.
Dodatne informacije o polnjenju vozila I‑PACE najdete na podstrani Doseg in polnjenje.

V: KDO MI BO NAMESTIL DOMAČO POLNILNICO?

A: Podjetje Jaguar ima mrežo pooblaščenih ponudnikov in monterjev na vseh tržiščih, kjer prodajamo model I‑PACE. Naši partnerji vam bodo z veseljem svetovali o najprimernejših rešitvah. Za dodatne informacije se posvetujte s prodajalcem vozil Jaguar.

V: JE V CENO VOZILA VŠTETA TUDI CENA DOMAČE POLNILNICE?

A: Ne. Če želite namestiti domačo polnilnico, vse potrebne informacije o pooblaščenih ponudnikih in monterjih dobite pri prodajalcih vozil Jaguar.

V: KAJ SE ZGODI, ČE NAMESTIM DOMAČO POLNILNICO, POTEM PA SE ODLOČIM PRESELITI?

A: Dobavitelj domače polnilnice vam bo sestavil ponudbo za demontažo in ponovno namestitev v vašem novem domu.

V: ALI LAHKO Z ODOBRENO DOMAČO POLNILNICO ZA VOZILA JAGUAR POLNIM TUDI DRUGA ELEKTRIČNA VOZILA?

A:Da. Odobrene polnilnice so opremljene s priključkom za uporabo s sistemom za kombinirano polnjenje (CCS), ki omogoča polnjenje z enosmernim ali izmeničnim tokom. Na odobreni domači polnilnici boste lahko polnili vsa električna vozila, ki imajo take priključke.

V: LAHKO UPORABLJAM TUDI DRUGE DOMAČE POLNILNICE ALI SE MORAM PREJ PREPRIČATI, ČE SO KOMPATIBILNE?

A: Za polnjenje vozila I‑PACE lahko uporabljate vsako domačo polnilnico tipa 3 z enakimi priključki za polnjenje.

V: LAHKO NAMESTIM DOMAČO POLNILNICO, ČE IMAM PARKIRNO MESTO V VEČSTANOVANJSKI ZGRADBI?

A: Dobavitelji odobrenih domačih polnilnic, s katerimi sodelujemo, nudijo številne rešitve za polnjenje v različnih vrstah zgradb. Pomagali vam bodo tudi pri pridobitvi dovoljenj in poskrbeli za najprimernejšo rešitev.

V: NE DOMA NE V SLUŽBI NIMAM STALNO DOLOČENEGA PARKIRNEGA PROSTORA. ALI TO POMENI, DA NE MOREM IMETI ELEKTRIČNEGA VOZILA?

A: Ni nujno. Pomeni pa, da bi morali uporabljati javno omrežje za polnjenje. Naj dodamo, da se omrežja javnih polnilnic za običajno in hitro polnjenje električnih vozil zelo hitro širijo.

V: KOLIKO STANE POLNJENJE ELEKTRIČNEGA VOZILA?

A: Cena električne energije niha glede na vplive tržišča. Za izračun stroška za enkratno polno polnjenje ceno, ki jo plačate za eno kWh, pomnožite z 90, saj ima vozilo I‑PACE baterijo zmogljivosti 90 kWh.

V: ALI LAHKO VOZILO POLNIM NA DOMAČEM FOTONAPETOSTNEM SISTEMU (SONČNE CELICE)?

A:Da. Vozilo lahko polnite s tokom, ki je večji od 2 A oziroma 750 W.

V: LAHKO VOZILO POLNIM NA KATERI KOLI JAVNI POLNILNICI?

A:Uporabljate lahko vse javne polnilnice z enakimi standardi in priključki, kot jih ima vaše vozilo, če imate pri ponudniku storitev odprt račun.

Nekatere javne polnilnice, ki so v lasti določenih proizvajalcev, pa se lahko uporabljajo le za polnjenje vozil teh proizvajalcev.

V: ZAKAJ PODJETJE JAGUAR NIMA LASTNEGA OMREŽJA JAVNIH POLNILNIC?

A: V številnih državah se hitro razvija neodvisno omrežje polnilnic za hitro polnjenje. Poskrbeli bomo, da bodo vozila Jaguar kompatibilna s tem omrežjem.

V: KAKO NAJDEM POLNILNICE?

A: Med vožnjo si lahko pomagate z navigacijskim sistemom vozila I‑PACE, pred potovanjem pa lahko polnilnice poiščete v aplikaciji Remote.

V: ALI LAHKO KABLE ZA POLNJENJE HRANIM V KABINI VOZILA ALI NA ZADNJIH SEDEŽIH?

A: Naša vozila imajo poseben prostor, ki je namenjen varnemu shranjevanju vseh kompatibilnih kablov za polnjenje.

V: LAHKO ZA POLNJENJE VOZILA I‑PACE UPORABIM KATERI KOLI KABEL TIPA 3?

A: Obstajata dve različici kablov za javno polnjenje (tip 3), in sicer 16-amperski in 32-amperski. Vozilo in polnilnica prepoznata, kateri kabel je priključen, in pri polnjenju uravnavata količino električnega toka. 32-amperska različica omogoča hitrejše polnjenje, kjer električna napetost to omogoča.

V: KAKO JE KABEL ZA POLNJENJE ZAŠČITEN PRED KRAJO ALI VANDALIZMOM, KADAR VOZILO POLNIM NA JAVNI POLNILNICI?

A: Kabel za javno polnjenje (tip 3) se zaklene v odprtino za polnjenje in ostane zaklenjen, dokler ne odklenete vozila I‑PACE.

V: LAHKO VOZILO I‑PACE VOZIM, DOKLER JE VKLJUČEN KABEL ZA POLNJENJE?

A: Ne. Obvezna zahteva mednarodnih standardov je, da električnih vozil ni mogoče voziti, dokler so priključena na polnilnico.

V: LAHKO ELEKTRIČNO VOZILO POLNIMO, KO PADA DEŽ?

A: Da. Lastniki in naključni mimoidoči niso izpostavljeni tveganju električnega udara.

V: ALI MORAM VOZILO VEDNO POPOLNOMA NAPOLNITI?

A: Predlagamo, da vozilo I‑PACE običajno polnite do 80 odstotkov, do 100 odstotkov pa ga napolnite le, če nameravate na daljšo pot. Gre za splošno priporočilo za električna vozila, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo in ohranjanje zmogljivosti baterije.

Naša električna vozila imajo sistem uravnavanja polnjenja, ki primerno prilagaja vaše potrebe po polnjenju baterije.

V: ZAKAJ SE PRVIH 80 ODSTOTKOV BATERIJE NAPOLNI VELIKO HITREJE KOT ZADNJIH 20 ODSTOTKOV?

A: Hitrost polnjenja omejujejo kemijski in fizikalni zakoni litij-ionskih baterij in zadnjih 20 odstotkov polnjenja traja enako dolgo kot prvih 80 odstotkov. Zaključne faze polnjenja skrbno nadzira sistem za nadzor baterije.

V: KOLIKO DNI LAHKO ELEKTRIČNO VOZILO STOJI BREZ POLNJENJA? GA LAHKO, NA PRIMER, PUSTIM PARKIRANEGA NA PARKIRIŠČU?

A: Naša električna vozila lahko brez polnjenja stojijo vsaj šest mesecev, a je priporočljivo, da vozilo napolnite vsaj enkrat na mesec. Sistem za nadzor baterije ima elektronski nadzor, ki porabi zelo malo energije.

V: KAJ POMENITA IZRAZA CILJNO POLNJENJE IN POLNJENJE ZA POTOVANJA?

A: Ciljno polnjenje se nanaša na polnilnice v nakupovalnih središčih, hotelih in fitnes centrih ter na drugih krajih, kjer preživite dalj časa.

Polnjenje za potovanja se nanaša na polnilnice v servisih ali na specializirane polnilnice za električna vozila, ki zagotavljajo hitro polnjenje v kratkem času.

V: ALI OBSTAJA APLIKACIJA ZA OPERACIJSKI SISTEM IOS ALI ANDROID, KI POMAGA PRI NADZORU POLNJENJA VOZILA I‑PACE?

A: Da. Aplikacija InControl Remote, ki je na voljo za operacijska sistema iOS in Android, vam omogoča, da prenehate ali začnete polniti, nadzira odhode in uravnavanje temperature pred začetkom vožnje, nadzira tarife in določa maksimalno polnjenje. Aplikacija tudi pošilja obvestila, če se vtič za polnjenje nepričakovano odstrani ali če se polnjenje prekine zaradi pomanjkanja energije.

ZMOGLJIVOST
V: JE UPRAVLJANJE ELEKTRIČNIH VOZIL PRIMERLJIVO Z UPRAVLJANJEM OBIČAJNIH AVTOMOBILOV?

A: Električni avtomobili omogočajo največji navor iz stanja mirovanja in izjemne pospeške.

Baterija je nameščena med osema. Zaradi tega ima vozilo nižje težišče in bolj enakomerno razporejeno težo, zaradi česar je boljše tudi upravljanje. Ker električna vozila spredaj nimajo velikega motorja, so kolesa nameščena bližje skrajnim robovom, kar povečuje stabilnost in izboljša občutek pri krmiljenju.
Vse to omogoča dinamično in odzivno vožnjo, ki je značilna za vozila Jaguar.

V: KAJ JE REGENERATIVNO ZAVIRANJE?

A: Elektromotorji za gibanje trošijo energijo. Ko pogon ni več potreben, na primer, ko se vozilo upočasnjuje, je zavorno silo mogoče izkoristiti za obratno delovanje motorja in proizvajanje električne energije. Energijo, ki pri tem nastane, je mogoče usmeriti v baterijo, s čimer se poveča doseg vozila.

V: VOZILA ZNAMKE JAGUAR SO IMELA OBIČAJNO RAZLIČNE VOZNE NAČINE. IMAJO ELEKTRIČNA VOZILA PODOBNE LASTNOSTI?

A:Model I‑PACE ima tri vozne načine, ki se samodejno prilagajajo nastavitvam vozila za večje udobje, boljšo dinamiko in ohranjanje dosega.

V: ZAKAJ VOZILA JAGUAR TEKMUJEJO V FORMULI E?

A: Prvenstvo Formula E, ki ga organizira FIA, nam omogoča realistične preskuse na dirkalnih stezah, kjer izpopolnjujemo tehnologije za električna vozila. S temi izkušnjami tudi novi generaciji cestnih avtomobilov zagotavljamo razburljivo zmogljivost, značilno za vozila Jaguar.

VARNOST
V: SO ELEKTRIČNI AVTOMOBILI VARNI?

A: Električna vozila so zasnovana, izdelana in preizkušena po vseh veljavnih in predlaganih varnostnih standardih.

Ustaljeni varnostni preskusni postopki, certificiranje in odobritve zagotavljajo, da so električna vozila pri trčenju varna.

V: KAJ SE ZGODI, ČE SE ZNAJDEM SREDI POPLAVE?

A:Globina bredenja za model I‑PACE znaša 500 mm, vozilo pa ima varnostne sisteme, ki zagotavljajo varnost v primeru poplav.

V: ALI ELEKTRIČNO VOZILO LAHKO PEREM V AVTOPRALNICI?

A:Da. Električna vozila so zasnovana in preskušena po enakih standardih kot vozila z motorjem z notranjim izgorevanjem.

V: LAHKO ELEKTRIČNO VOZILO POLNIMO, KO PADA DEŽ?

A: Da. Lastniki in naključni mimoidoči niso izpostavljeni tveganju električnega udara.

VZDRŽEVANJE
V: JE ELEKTRIČNA VOZILA TEŽKO VZDRŽEVATI?

A:V primerjavi z vozili z motorjem z notranjim izgorevanjem električna vozila potrebujejo manj vzdrževanja, saj imajo manj gibljivih delov. Povedano drugače, manj je delov, ki se obrabljajo.

V: IMA BATERIJA JAMSTVO?

A: Da. Baterija vozila I‑PACE ima jamstvo, ki traja 8 let ali 160,000 km in ga je mogoče uveljavljati, če je uporabnost baterije manjša od 70 odstotkov.

V: JE ELEKTRIČNO VOZILO MOGOČE VLEČI, ČE PRIDE DO ELEKTRIČNE NAPAKE ALI PA SE BATERIJA POPOLNOMA IZPRAZNI?

A:Vozilo I‑PACE je, če je potrebno, mogoče vleči na kratke razdalje in pri nizkih hitrostih.

V: ALI ELEKTRIČNO VOZILO LAHKO DVIGNEMO ENAKO KOT OBIČAJNO VOZILO, ČE SE MU PRELUKNJA GUMA?

A: Da. Vozilo I‑PACE je zasnovano enako trdno in strukturno kompaktno kot vozila na pogon z notranjim izgorevanjem.

Ne najdete odgovora na svoje vprašanje o električnih vozilih? Vprašajte strokovnjaka za električna vozila Jaguar.

STOPITE V STIK S STROKOVNJAKOM ZA EV
NAJ BO VAŠ

Med modeli vozil Jaguar izberite naelektreno kombinacijo zmogljivosti, tehnologije in sloga.

SESTAVITE SI SVOJEGA
OBVEŠČAJTE ME

* WLTP (globalno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila) je nov proces, ki je bil uveden leta 2017 in pri katerem se v Evropi merijo poraba goriva in energije, doseg in izpusti osebnih vozil. Zasnovan je tako, da meritve bolj odgovarjajo dejanskim voznim lastnostim. Preskuša se vozila z dodatno opremo in po zahtevnejšem poskusnem postopku ter pri zahtevnejši vožnji.

Uradni podatki preskusov EU iz preskusov proizvajalcev po zakonodaji EU. Samo za namene primerjanja. Realni podatki in zmogljivosti električnega vozila se lahko razlikujejo glede na vozne in okoljske spremenljivke.

Določene opisane lastnosti so lahko del dodatne opreme in so odvisne od tržišča. Podatke preverite na lokalizirani spletni strani znamke Jaguar ali pri lokalnem prodajalcu vozil Jaguar, kjer boste izvedeli vse o razpoložljivosti in prodajnih pogojih v svoji državi.

Nekatere funkcije so pogojene s sklenitvijo pogodbe za prenos podatkov in primerno kartico SIM, katere obveznosti se bodo nadaljevale tudi po obdobju, ki vam ga bo svetoval prodajalec. Signala za mobilno omrežje ni mogoče zagotoviti povsod. Informacije in slike, prikazane na tej spletni strani v povezavi s tehnologijo, vključno s prikazi slik zaslonov ali sekvenc, so podvržene posodobitvam programske opreme, nadzoru različic in drugim sistemskim oziroma vizualnim spremembam, odvisno od izbranih možnosti. Vozniki lahko uporabljajo funkcije v vozilu samo, če je to popolnoma varno. Vozniki morajo v vsakem trenutku zagotavljati popoln nadzor nad vozilom.

SESTAVITE SI SVOJEGA


S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
PRENESITE DIGITALNI KATALOG
Izvedite več o vozilih Jaguar
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar