DOSEG IN POLNJENJE

Z vozilom I‑PACE boste prišli dlje.

SESTAVITE SI SVOJEGA


S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
PRENESITE DIGITALNI KATALOG
Izvedite več o vozilih Jaguar
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar
NAPREDNE TEHNOLOGIJE, TRAJNOSTNA VOŽNJA

Združili smo strast do oblikovanja in električne tehnologije ter ustvarili avtomobil brez neželenih izpustov, ki pa je obdržal vse značilnosti pravega vozila Jaguar. Model I-PACE ima doseg 470 kilometrov po ciklu WLTP* zahvaljujoč kombinaciji visokokakovostne litij-ionske baterije z zmogljivostjo 90 kWh in količnika upora vozila I-PACE, ki znaša 0,29 Cd. 

SESTAVITE SI SVOJEGA
STE VEDELI ?

Izberite kategorijo in ugotovite, kako vpliva na doseg vozila I‑PACE.

Notranja temperatura
NOTRANJA TEMPERATURA

Ogrevanje kabine in uporaba klimatske naprave trošita energijo, kar lahko zmanjša doseg vozila.

Ta sistema se najpogosteje uporabljata ob začetku potovanja, zato smo modelu I‑PACE dodali možnost prilagajanja temperature v kabini, medtem ko se vozilo še polni. Tako vozilo I‑PACE za ogrevanje oziroma hlajenje uporabi energijo, ki jo prejme neposredno iz polnilnice, in ne troši energije, ki je shranjena v bateriji.

Ekstremne Temperature
EKSTREMNE TEMPERATURE

Ekstremno nizke in ekstremno visoke temperature vplivajo na ohranjanje ravni napolnjenosti baterije. Model I‑PACE se zato ponaša z izpopolnjenimi sistemi uravnavanja temperature, ki omogočajo optimalno ogretost baterije in zmanjšajo vpliv zunanjih temperatur na doseg vozila.

Slog vožnje
Slog vožnje

Največji vpliv na doseg vozila ima sam voznik. Pogosto in hitro pospeševanje hitro prazni baterijo, vožnja električnega avtomobila pri enakomerni hitrosti pa zagotavlja, da vozilo ohranja kar največji doseg. Na enak način postopno pospeševanje znižuje potrebo po sunkovitem zaviranju, za katerega vozilo potrebuje več energije kot za postopno zaviranje.

Vožnja v gostem prometu
VOŽNJA V GOSTEM PROMETU

Tako pospeševanje kot zaviranje trošita energijo.

Neprestani pospeševanje in zaviranje v gostem prometu jemljeta energijo bateriji in vozniku. 

V gostem prometu je za ohranjanje dosega vozila najprimernejša vožnja pri kar se da enakomerni hitrosti.

ČISTO, PRIROČNO, BREZ ZAPLETOV

Baterijo modela I‑PACE polnite prek vtičnice na vozilu, ki je diskretno skrita za lok sprednjega blatnika. Ko vozilo I‑PACE priključite, lahko brez skrbi odidete. Vozilo se bo samodejno prenehalo polniti, ko bo baterija popolnoma polna. Polnjenje med dežnim nalivom, ali celo, če je vozilo parkirano na snegu, je popolnoma varno, saj je polnilni sistem popolnoma samostojen.

DOMAČE POLNILNICE 
Za optimalno polnjenje doma lahko namestite domačo polnilnico1, ki jo je odobrilo podjetje Jaguar, in uporabite 3-načinski polnilni kabel. Vozilo I-PACE je opremljeno z 11-kilovatnim trifaznim polnilnikom na izmenični tok (AC), ki vaše vozilo čez noč popolnoma napolni in omogoča polnjenje do 65 km dosega na uro.
Ob nakupu prejmete tudi 2-načinski kabel, ki ga lahko vključite v običajno vtičnico. Če uporabljate običajno vtičnico, se polnjenje odvija počasneje kot z domačo polnilnico (do 11 km dosega na uro polnjenja), vendar zadostuje za polnjenje pri povprečnem dnevnem dosegu 60 km, če vozilo polnite vso noč.
JAVNE POLNILNICE
Ob nakupu vozila I-PACE prejmete 3-načinski polnilni kabel, ki ga lahko uporabite na javnih polnilnicah na izmenični tok (AC), ki so standardne v večini držav. Javne polnilnice na izmenični tok preprosto najdete na številnih lokacijah z aplikacijo Jaguar Remote ali prek navigacijskega sistema. Običajna 50-kilovatna polnilnica vozilo v eni uri napolni toliko, da lahko prevozite do 270 kilometrov2.
Vse več je tudi hitrih polnilnic na enosmerni tok (DC) z lastnimi kabli, saj se javna polnilna infrastruktura vse hitreje razvija. Vozilo I-PACE je zasnovano tako, da lahko prek kabla za enosmerni tok sprejme do 100 kW napetosti, zato vam posebnega kabla ni treba nositi s seboj.

Med modeli vozil Jaguar izberite naelektreno kombinacijo zmogljivosti, tehnologije in sloga.

SESTAVITE SI SVOJEGA

1Znamka Jaguar je določila prednostne dobavitelje opreme za vse trge, na katerih je na voljo vozilo I‑PACE. Naši trgovci na drobno in želeni dobavitelji so vam na voljo, da vam svetujejo glede najboljših rešitev za polnjenje. Za dodatne informacije se obrnite na svojega prodajalca vozil Jaguar.
2 7 kW napajanje je na voljo v večini držav.
3Znamka Jaguar je za vse trge, kjer je vozilo I‑PACE na voljo, želel ponudnike javnih dajatev in izbirali boste lahko med različnimi tarifami, odvisno od tega, kako pogosto uporabljate polnilne točke. Hitri polnilnik DC zagotavlja velike količine energije v kratkem času. Stopnja polnjenja se lahko zmanjša, ko akumulator doseže polno zmogljivost, tako da se lahko uporabniki odločijo za hitro polnjenje do 80 % zmogljivosti ali za polnjenje do potrebnega cilja.
4 Javni kabel za polnjenje (kabel za polnjenje v načinu 3) je standardno dobavljen z modeli I‑PACE, ki se prodajajo v celinski Evropi.

* WLTP (globalno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila) je nov proces, ki je bil uveden leta 2017 in pri katerem se v Evropi merijo poraba goriva in energije, doseg in izpusti osebnih vozil. Zasnovan je tako, da meritve bolj odgovarjajo dejanskim voznim lastnostim. Preskuša se vozila z dodatno opremo in po zahtevnejšem poskusnem postopku ter pri zahtevnejši vožnji. Podatki o zmogljivosti ne veljajo za modele, ki se prodajajo na Kitajskem. Uradni podatki preskusov EU iz preskusov proizvajalcev po zakonodaji EU. Samo za namene primerjanja. Realni podatki in zmogljivosti električnega vozila se lahko razlikujejo glede na vozne in okoljske spremenljivke.

Uradni podatki preskusov EU iz preskusov proizvajalcev po zakonodaji EU. Samo za namene primerjanja. Realni podatki in zmogljivosti električnega vozila se lahko razlikujejo glede na vozne in okoljske spremenljivke.