DOSEG IN POLNJENJE

Z vozilom I‑PACE boste prišli dlje.

PRIMERJAJTE NAŠA VOZILA
Dodajte do tri modele za primerjavo
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
PRENESITE DIGITALNI KATALOG
Izvedite več o vozilih Jaguar
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar
PRIHODNOST LASTNIŠTVA VOZIL

Model I‑PACE ima doseg 470 km glede na vozni cikel WLTP*. To omogoča visokotehnološka litij-ionska baterija, ki ima kapaciteto 90 kWh. Združili smo novo generacijo tehnologije električnih avtomobilov in svojo oblikovalsko strast ter ustvarili vozilo, ki ne ustvarja neželenih izpustov, brez dvoma pa je pravi predstavnik družine Jaguar.

SESTAVITE SI SVOJEGA
STE VEDELI ?

Izberite kategorijo in ugotovite, kako vpliva na doseg vozila I‑PACE.

Notranja temperatura
NOTRANJA TEMPERATURA

Ogrevanje kabine in uporaba klimatske naprave trošita energijo, kar lahko zmanjša doseg vozila.

Ta sistema se najpogosteje uporabljata ob začetku potovanja, zato smo modelu I‑PACE dodali možnost prilagajanja temperature v kabini, medtem ko se vozilo še polni. Tako vozilo I‑PACE za ogrevanje oziroma hlajenje uporabi energijo, ki jo prejme neposredno iz polnilnice, in ne troši energije, ki je shranjena v bateriji.

Ekstremne Temperature
EKSTREMNE TEMPERATURE

Ekstremno nizke in ekstremno visoke temperature vplivajo na ohranjanje ravni napolnjenosti baterije. Model I‑PACE se zato ponaša z izpopolnjenimi sistemi uravnavanja temperature, ki omogočajo optimalno ogretost baterije in zmanjšajo vpliv zunanjih temperatur na doseg vozila.

Slog vožnje
Slog vožnje

Največji vpliv na doseg vozila ima sam voznik. Pogosto in hitro pospeševanje hitro prazni baterijo, vožnja električnega avtomobila pri enakomerni hitrosti pa zagotavlja, da vozilo ohranja kar največji doseg. Na enak način postopno pospeševanje znižuje potrebo po sunkovitem zaviranju, za katerega vozilo potrebuje več energije kot za postopno zaviranje.

Vožnja v gostem prometu
VOŽNJA V GOSTEM PROMETU

Tako pospeševanje kot zaviranje trošita energijo.

Neprestani pospeševanje in zaviranje v gostem prometu jemljeta energijo bateriji in vozniku. 

V gostem prometu je za ohranjanje dosega vozila najprimernejša vožnja pri kar se da enakomerni hitrosti.

ČISTO, PRIROČNO, BREZ ZAPLETOV

Baterijo modela I‑PACE polnite prek vtičnice na vozilu, ki je diskretno skrita za lok sprednjega blatnika. Ko vozilo I‑PACE priključite, lahko brez skrbi odidete. Vozilo se bo samodejno prenehalo polniti, ko bo baterija popolnoma polna. Polnjenje med dežnim nalivom, ali celo, če je vozilo parkirano na snegu, je popolnoma varno, saj je polnilni sistem popolnoma samostojen.

DOMAČE POLNILNICE
Za optimalno polnjenje doma lahko namestite domačo polnilnico, ki jo je odobrilo podjetje Jaguar * . Vozilo I‑PACE je opremljeno s 7,4-kilovatnim enofaznim polnilnikom na izmenični tok (AC)**, ki vaše vozilo čez noč popolnoma napolni in omogoča polnjenje do 35 km dosega na uro. Če uporabljate običajno vtičnico, se polnjenje odvija počasneje kot z domačo polnilnico (do 11 km dosega na uro polnjenja), vendar zadostuje za polnjenje pri povprečnem dnevnem dosegu 60 km, če vozilo polnite vso noč. Industrijske vtičnice (ali nadgrajene domače vtičnice) lahko vozilo na uro napolnijo za doseg do 35 km.

* Podjetje Jaguar ima sklenjena pooblaščena partnerstva za postavitev infrastrukture na vseh tržiščih, kjer se prodaja vozilo I‑PACE. Naši partnerji vam bodo z veseljem svetovali o najbolj primernih rešitvah. Za več informacij se obrnite na pooblaščenega prodajalca vozil Jaguar.
**Oskrba z električno energijo 7,4 kW je na voljo v večini držav.
JAVNE POLNILNICE
Najboljši način za polnjenje baterije na dolgih potovanjih je polnjenje s polnilniki na enosmerni tok (DC) - povprečni 50-kilovatni polnilnik vozilo na uro napolni za doseg 270 km*. Ko bo javna infrastruktura za polnjenje nadgrajena, bodo vozila I‑PACE opremljena tako, da bodo omogočala polnjenje s 100 kW enosmernega toka. To pomeni, da boste vozilo v le 15 minutah z lahkoto napolnili za doseg do 100 km. Javne polnilnice z izmeničnim tokom imajo lahko različne vtikače, odvisno od ponudnika storitev. Primerne polnilne točke lahko najdete tudi na krajih, kjer se boste zadržali več ur ali celo čez noč, in sicer v nakupovalnih središčih, hotelih in ob fitnes centrih. Le ustavite se, priključite in pojdite uživat.

Podjetje Jaguar ima sklenjena pooblaščena partnerstva z javnimi polnilnicami na vseh tržiščih, kjer se prodaja vozilo I‑PACE.
*Hitri polnilnik na enosmerni tok omogoča polnjenje velikih količin energije v zelo kratkem času. Hitrost polnjenja se zmanjšuje, ko se baterija približuje popolni napolnjenosti, zato je v večini primerov baterijo bolj smotrno napolniti do 80 odstotkov oziroma do dosega, ki ga potrebujete.
ZEMLJEVID POLNILNIH POSTAJ – PREPROSTO ISKANJE POLNILNIH POSTAJ

Ne glede na to, kam se odpravljate, lahko zdaj svoje potovanje načrtujete vnaprej in poskrbite, da bo vaše vozilo Jaguar I‑PACE vedno dovolj napolnjeno. Z interaktivnim zemljevidom polnilih postaj lahko v vsakem trenutku poiščete naslednjo polnilno postajo, ne glede na to, kje ste.

POLNILNI KABLI
VEČFUNKCIJSKI POLNILNI KABEL
Večfunkcijski polnilni kabel (tudi univerzalni polnilni kabel tipa 2), ki ga dobite ob nakupu vozila I‑PACE, vam omogoča polnjenje na običajni ali industrijski vtičnici (IEC). Za več informacij glede uporabe vozila I‑PACE povprašajte pri prodajalcu vozil Jaguar.
POLNILNI KABEL ZA JAVNE POLNILNICE
S polnilnim kablom za javne polnilnice (tip 3) vozilo I‑PACE priključite na standardne javne polnilnice na izmenični tok. Z istim kablom lahko vozilo polnite tudi na domači polnilnici. Javne polnilnice, ki omogočajo hitro polnjenje na enosmerni tok, so že opremljene s kablom, tako da svojega ne potrebujete. Za več informacij o mreži javnih polnilnic v svoji državi povprašajte pri prodajalcu vozil Jaguar.

* Public Charging Cable (Mode 3 Charging Cable) is supplied as standard with I‑PACE models sold in mainland Europe.
NAMESTITEV DOMAČE POLNILNICE

Dobavitelji, ki so pooblaščeni za namestitev domače polnilnice, zagotavljajo, da bo polnilnica nameščena po najvišjih standardih. Robustno polnilnico lahko namestite na dovozu, v garaži oziroma na mesto, ki vam najbolj odgovarja. Za dodatne informacije se obrnite na prodajalca vozil Jaguar.

KONTAKTIRAJTE NAS
OHRANJANJE DOSEGA

Vozilo I‑PACE je opremljeno s tehnologijo, ki zagotavlja ohranjanje dosega in varuje baterijo. Pri prilagajanju temperature v kabini lahko recimo ogrejete ali ohladite notranjost vozila I‑PACE, medtem ko se ta polni, ne da bi pri tem praznili baterijo, saj se električna energija za prilagajanje temperature prenaša neposredno iz polnilnice.

RAZIŠČITE ZMOGLJIVOST
ECO NAČIN

Eco način vam z zmanjšanjem porabe energije in zagotavljanjem energetsko učinkovitejšega načina vožnje omogoča ohranjati doseg vozila I‑PACE. Vozilo pri tem neopazno prilagodi temperaturo v kabini, kroženje zraka in številne druge funkcije vozila. Spremembe lahko seveda preglasite z običajnimi prilagoditvami ali z nastavitvami v meniju.

Med modeli vozil Jaguar izberite naelektreno kombinacijo zmogljivosti, tehnologije in sloga.

SESTAVITE SI SVOJEGA

1Znamka Jaguar je določila prednostne dobavitelje opreme za vse trge, na katerih je na voljo vozilo I‑PACE. Naši trgovci na drobno in želeni dobavitelji so vam na voljo, da vam svetujejo glede najboljših rešitev za polnjenje. Za dodatne informacije se obrnite na svojega prodajalca vozil Jaguar.
2 7 kW napajanje je na voljo v večini držav.
3Znamka Jaguar je za vse trge, kjer je vozilo I‑PACE na voljo, želel ponudnike javnih dajatev in izbirali boste lahko med različnimi tarifami, odvisno od tega, kako pogosto uporabljate polnilne točke. Hitri polnilnik DC zagotavlja velike količine energije v kratkem času. Stopnja polnjenja se lahko zmanjša, ko akumulator doseže polno zmogljivost, tako da se lahko uporabniki odločijo za hitro polnjenje do 80 % zmogljivosti ali za polnjenje do potrebnega cilja.
4 Javni kabel za polnjenje (kabel za polnjenje v načinu 3) je standardno dobavljen z modeli I‑PACE, ki se prodajajo v celinski Evropi.

* WLTP (globalno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila) je nov proces, ki je bil uveden leta 2017 in pri katerem se v Evropi merijo poraba goriva in energije, doseg in izpusti osebnih vozil. Zasnovan je tako, da meritve bolj odgovarjajo dejanskim voznim lastnostim. Preskuša se vozila z dodatno opremo in po zahtevnejšem poskusnem postopku ter pri zahtevnejši vožnji. Podatki o zmogljivosti ne veljajo za modele, ki se prodajajo na Kitajskem. Uradni podatki preskusov EU iz preskusov proizvajalcev po zakonodaji EU. Samo za namene primerjanja. Realni podatki in zmogljivosti električnega vozila se lahko razlikujejo glede na vozne in okoljske spremenljivke.

Uradni podatki preskusov EU iz preskusov proizvajalcev po zakonodaji EU. Samo za namene primerjanja. Realni podatki in zmogljivosti električnega vozila se lahko razlikujejo glede na vozne in okoljske spremenljivke.