VARNOST IN PRAKTIČNOST

AVTO, POSVEČEN VOZNIKU

RAZIŠČITE VARNOST
PRIMERJAJTE NAŠA VOZILA
Izberite do tri vozila Jaguar in jih primerjajte.
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
S prodajalcem vozil Jaguar se dogovorite za testno vožnjo.
PREVZEMITE BROŠURO
Prenesite in si oglejte najnovejše brošure vozil Jaguar.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar.
TU STE NA VARNEM

Zaščitne palice ob prevrnitvi vozila so bistvena varnostna funkcija pri modelih kabrioletov, ki pa izboljšajo tudi videz. V barvi Satin Chrome ali Gloss Black.

PROSTOR ZA DVA
ZAGOTOVILO
Model F-TYPE odlikuje celovit sistem zračnih blazin za vas in vašega sopotnika. Tipala zaznajo vašo velikost in težo in tako se sprednje varnostne blazine pravilno napihnejo. Napredni zategovalniki varnostnih pasov vozila F-TYPE v situacijah hitrega zaviranja samodejno zategnejo varnostne pasove.
OSNOVNE POTREBŠČINE
Več kot dovolj prostora za sprostitev konec tedna. Vozilo F-TYPE ima v prtljažniku dovolj prostora za ročno prtljago za dva. Pri različici coupé se samodejni pokrov prtljažnika, ki je na voljo kot dodatna oprema, odpre in dvigne, ko pritisnete priročno nameščen gumb.
ZAPELJITE IZ TEME

Pametna tehnologija novih diod Pixel LED, ki so v vozilu F-TYPE na voljo kot dodatna oprema, omogoča ločitev dolgega snopa in preprečuje zaslepitev drugih voznikov. Svojo širino in globino žarometa prilagajata tudi trenutni hitrosti, pri zavijanju pa se prilagodita ostrini zavoja, kar v vsakem trenutku zagotavlja večjo vidnost.

OD A DO B BREZ NAPORA

Model F-TYPE je nedvomno vozilo, prilagojeno vozniku. Napredni varnostni sistemi in sistemi pomoči vozniku omogočajo, da se posvetite le užitku vožnje.

POMOČ VOZNIKU
VARNOST
PAKET ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA
Če se med menjanjem voznega pasu v vašem mrtvem kotu znajde drugo vozilo, ga asistenca za nadzor mrtvega kota zazna in vas s korektivnim usmerjanjem krmilnega navora vodi stran od bližajočega se vozila. Pri vzvratni vožnji pa sistem za nadzor prometa za vozilom uporablja isti sistem ter vas prek zaslona na dotik opozarja na druga vozila.
POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU
Sistem zazna, če se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in ob uporabi dodatnega krmilnega navora neposredno v volan vozilo usmeri nazaj na pravi vozni pas.
KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO
Kamera za vzvratno vožnjo omogoča boljšo vidljivost pri vzvratni vožnji. Za pomoč pri parkiranju se na zaslonu na dotik pojavijo črte, ki predstavljajo predvideno smer vožnje.
TEMPOMAT IN OMEJEVALNIK HITROSTI
Tempomat omogoča vožnjo pri stalni hitrosti brez neprestane uporabe pedala za plin, z omejevalnikom hitrosti pa lahko določite najvišjo hitrost vožnje.
PARKIRNA ASISTENCA
S sistemom za pomoč pri parkiranju je vzporedno parkiranje veliko lažje, saj vam sistem pomaga pri krmiljenju na želeno parkirno mesto. Potem ko izberete vožnjo naprej ali vzvratno vožnjo, morate nadzirati le še hitrost vozila. Pri manevriranju vam bodo pomagali grafični prikazi in opozorila.
PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN PRILAGODLJIVI OMEJEVALNIK HITROSTI
Sistema vas opozarjata na omejitve hitrosti in znake za prepoved prehitevanja, ki jih vozilo prikazuje na instrumentni plošči. Prilagodljivi omejevalnik hitrosti uporabi sistem za prepoznavanje prometnih znakov in primerno prilagodi hitrost vozila.
SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA
Sistem za preprečevanje naleta vam pomaga pri preprečevanju trkov z drugimi vozili in pešci ob pomoči vgrajenih kamer. Če sistem zazna možnost čelnega trčenja, na to opozori z zvočnimi in vizualnimi signali. Če od voznika ni odziva, sistem samodejno zavira in tako pomaga zmanjšati posledice morebitnega naleta.
NADZOR STANJA VOZNIKA
Z nadzorom krmiljenja ter uporabe zavornega pedala in pedala za plin nadzor nad stanjem voznika zazna, ali postajate zaspani, in vas opozori, da je čas za odmor.
SISTEM ZA NADZOR TLAKA V PNEVMATIKAH
Sistem nadomešča potrebo po preverjanju tlaka v pnevmatikah, saj nenehno spremlja tlak v vsaki pnevmatiki in vas opozori, kadar je pnevmatika (ali več pnevmatik) občutno premalo napolnjena.
SESTAVITE SI SVOJEGA
IZBERITE RAZLIČICO F-TYPE

Pri izbiri med možnostjo različice coupé ali kabriolet ni napačne odločitve.

IZBERITE MODEL
PRIMERJAJTE NAŠA VOZILA
Izberite do tri vozila Jaguar in jih primerjajte.
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
S prodajalcem vozil Jaguar se dogovorite za testno vožnjo.
PREVZEMITE BROŠURO
Prenesite in si oglejte najnovejše brošure vozil Jaguar.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar.

Dodatna oprema in njena razpoložljivost se lahko razlikujeta glede na specifikacijo vozila (model in pogonski sklop) ali pa zahtevata namestitev drugih funkcij, da b+i jih lahko vgradili. Za več podrobnosti se obrnite na prodajalca vozil ali konfigurirajte vozilo na spletu.

Vozniki morajo imeti v vsakem trenutku popoln nadzor nad vozilom.