TEHNOLOGIJA V VOZILU

Delovanje v harmoniji s športno naravo avtomobila in napredna tehnologija modelov F-TYPE zagotavljata, da se boste počutili varne, neprestano povezane in da se boste vedno zabavali.

Vozilo F-TYPE ima vgrajen najnovejši sistem za informacije in zabavo Touch Pro ter kakovostno zasnovane zvočne sisteme, zato ima samosvoj slog sporočanja informacij in kratkočasenja.

SESTAVITE SI SVOJEGA
INTUITIVNI VIZUALNI NADZOR

10” barvni zaslon na dotik je vaša edina interakcijska točka s sistemom za zabavo in informacije InControl. Omogoča vam neposreden nadzor nad navigacijo, glasbo, telefonom, temperaturo in številnimi dodatnimi sistemi za pomoč vozniku, kot so sistemi za pomoč pri parkiranju in sistem prilagodljive dinamike.

CONNECTIVITY
TOUCH PRO
Pri vozilih F-TYPE je sistem za informacije in zabavo Touch Pro del serijske opreme. Gre za izjemno odziven sistem z zelo intuitivnim uporabniškim vmesnikom in odlično grafiko; Touch Pro je najbolj napreden sistem za informacije in zabavo, kar smo jih kdaj proizvedli v Jaguarju. Pripomore k temu, da sta posedovanje in vožnja vozil F-TYPE bolj preprosta, ter omogoča veliko več užitka.
RAZIŠČITE TOUCH PRO
PAKET SMARTPHONE
S paketom Smartphone je interakcija s številnimi aplikacijami prek zaslona na dotik v vozilu F-TYPE preprosta in intuitivna. Paket omogoča izjemno izkušnjo poslušanja glasbe prek aplikacije Spotify in uporabo aplikacije Tile®, ki vam pomaga najti izgubljene ali založene predmete.
CONNECT PRO
Tehnologije in aplikacije Connect Pro vam omogočajo izjemno povezljivost in udobje. Vsebujejo aplikacije InControl, InControl Remote in aplikacijo Pro Services, vse pa so prilagojene prenosu podatkov v mobilnem omrežju 4G.
APLIKACIJA ZA DALJINSKO UPRAVLJANJE INCONTROL (INCONTROL REMOTE APP) <sup>1</sup>
Z aplikacijo za daljinsko upravljanje InControl imate možnost nadzirati in spremljati vozilo F-TYPE prek pametnega telefona. Nudi vam pomembne informacije in statistične podatke o vozilu, vključno z ravnijo goriva, podrobnostmi zadnje vožnje in podatki o tem, ali ima vozilo odprta oziroma odklenjena vrata ali okna. Z aplikacijo je mogoče tudi zagnati motor, prednastaviti klimatsko napravo, odkleniti ali zakleniti vozilo ter določiti lokacijo vozila F-TYPE na zemljevidu ali s funkcijo piskanja in osvetlitve.
VARNOSTNI SLEDILNIK
Varnostni sledilnik vam s pošiljanjem podatkov o lokaciji hitro pomaga določiti položaj vozila F-TYPE ob nezakoniti odtujitvi ali kraji. Tudi če je vozilo ukradeno skupaj s ključi, lahko z aplikacijo InControl Remote aktivirate alarm in o tem obvestite klicni center za sledenje vozilom.
APLIKACIJE INCONTROL
Aplikacije InControl vam omogočajo, da nadzirate kompatibilne aplikacije na zaslonu na dotik ter tako varno in udobno uporabljate aplikacije, ki so optimizirane prav za uporabo v vozilu. Aplikacije InControl vam omogočajo načrtovanje potovanja, organizacijo sestankov in odkrivanje sveta okoli vas, obseg njihovih zmožnosti pa se neprestano veča.
RAZIŠČITE APLIKACIJE INCONTROL
ZVOK MERIDIAN<sup>TM</sup>

V sodelovanju z britanskimi avdio strokovnjaki iz podjetja Meridian smo posebej za vozila F-TYPE zasnovali dva visokokakovostna sistema. Serijsko je v vozila nameščen 380-vatni sistem z 10 zvočniki in 2 nizkotoncema. Kot dodatna oprema je na voljo 770-vatni sistem prostorskega zvoka Meridian z 12 zvočniki, ki omogoča akustiko koncertne dvorane, in sicer ob pomoči ekskluzivne tehnologije Trifield™.

RAZIŠČITE MERIDIAN
FUNKCIJE ZA POMOČ VOZNIKU
OPOZORILNI SISTEM PRI MENJAVI VOZNEGA PASU
Opozorilni sistem pri menjavi voznega pasu (LDW) voznika z vizualnim opozorilom in nežno vibracijo volanskega obroča opozori, če zazna nenamensko zapuščanje voznega pasu ter tako varuje vse v vozilu.
OGLEJTE SI FILM
yt:Ml4TYkPhSJg
NADZOR STANJA VOZNIKA
Naš nadzor nad stanjem voznika ve, da postajate zaspani ali utrujeni in vas pravi čas opozori, da je čas za odmor.
OGLEJTE SI FILM
yt:QLBR1tDQdTI
ZAZNAVANJE BLIŽAJOČIH SE VOZIL Z NADZOROM MRTVEGA KOTA
Kot dodatna oprema je na voljo zaznavanje bližajočih se vozil, ki z uporabo prefinjenih tipal opozarja, če se od zadaj z razdalje približno 60-ih metrov približuje kakšno hitro bližajoče se vozilo. Nadzor mrtvega kota je izdelan tako, da omogoča dodatno opozorilo, če sistem zazna, da se je v prednastavljenem mrtvem kotu znašlo kakšno vozilo.
OGLEJTE SI FILM
yt:Oz8rX_cM9D8
SISTEM ZA ZAZNAVANJE PEŠCEV

Pomaga pri varovanju ljudi, ki se nahajajo izven vašega avtomobila, kakor tudi tistih, ki v njem sedijo. Če z avtom zbijete pešca, vodilni sistem za zaznavanje pešcev samodejno odpre pokrov motorja in s tem pripomore k zmanjšanju poškodb ob trku.

POMOČ VOZNIKU IN VARNOSTNE ZNAČILNOSTI
POMOČ PRI PARKIRANJU
Naš sistem pomoči pri parkiranju omogoča, da je bočno parkiranje na prostorsko omejena parkirna mesta lažje kot kdajkoli prej, in sicer tako, da vozilo usmeri na ustrezen prostor. Izbrati morate le primerno prestavo in nadzirati hitrost vozila. Pomoč pri parkiranju vas bo usmerjala, tudi ko želite avto zapeljati iz parkirnega mesta, ter zmanjšala stres pri parkiranju. Pri manevriranju vas bodo vodili grafike in opozorila.
OGLEJTE SI FILM
yt:UzQHxy8bjxA
POMOČI PRI PARKIRANJU
Pomoči pri parkiranju spredaj in zadaj sta zasnovani, tako da voznika z zvočnimi signali opozorita o prisotnosti objektov, ki se nahajajo v bližini vozila. Puščice na zaslonu na dotik sredinske konzole pa nudijo nadaljnje informacije o njihovem položaju in prostorskem odnosu do vozila. Za dodatno varnost in praktičnost kamera za vzvratno parkiranje, ki je na voljo kot dodatna oprema, prenaša sliko na zaslon na dotik.
KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO
Ta možnost združuje kamero na zadku vozila z informacijami na zaslonu na dotik. S pomočjo vodnikov razdalje v barvah in usmerjevalnih črt na zaslonu, ki se premikajo skladno s kotom premikanja volana, označuje območje, kjer lahko avto vzvratno parkira.
VARNOST POTNIKOV
Celovit sistem zračnih blazin zagotavlja dodatno zaščito za vas in vaše potnike. Preden se pravočasno aktivirajo sprednje zračne blazine, tipala zaznajo velikost in težo voznika in sopotnika. Napredni zategovalniki varnostnega pasu v vašem vozilu F-TYPE samodejno zategnejo varnostne pasove ob nenadnem zaviranju.
ZAŠČITNE PALICE OB PREVRNITVI VOZILA
Ta bistvena varnostna funkcija pri modelih kabrioletov pomaga ščititi potnike, če se vozilo prevrne. Pri modelih F-TYPE, F-TYPE R-Dynamic in F-TYPE R so zaščitne palice v barvi Satin Chrome, model F-TYPE SVR pa ima zaščitne palice v barvi v Gloss Black.
POMOČ PRI ZAVIRANJU V SILI (EBA)
V primeru nenadne uporabe zavor sistem poveča zavorno moč, da bi bila zavorna razdalja čim bolj kratka. V nepričakovanih situacijah pa pomaga tudi pri povrnitvi boljšega nadzora nad vozilom.

Tehnična odličnost vozil F-TYPE je oblikovana za čisti užitek vožnje in nudi zmogljivosti, ki ustrezajo zahtevam vsakega voznika na vseh podlagah. Nabor vozil F-TYPE nudi nekaj za vsakega voznika, lahko se odločite za coupé ali kabriolet, pogon na zadnja kolesa ali štirikolesni pogon, ročni ali samodejni menjalnik. Oblikujte in sestavite svoje popolno vozilo F-TYPE z našim konfiguratorjem ali pa nam sporočite svoje želje.

SESTAVITE SI SVOJEGA

1Le pri različicah s samodejnim menjalnikom.

Pri opremi InControl so določene opisane funkcije lahko del dodatne opreme ter odvisne od tržišča in pogonskega sklopa. Prosimo, da se posvetujete s prodajalcem vozil Jaguar in se pozanimate o pogojih, ki veljajo v vaši državi. Nekatere funkcije so pogojene s sklenitvijo pogodbe za prenos podatkov in primerno kartico SIM, katere obveznosti se bodo nadaljevale tudi po obdobju, ki vam ga bo svetoval prodajalec. Signala za mobilno omrežje ni mogoče zagotoviti povsod.

PRIMERJAJTE NAŠA VOZILA
Dodajte do tri modele za primerjavo
Url
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
Url
PRENESITE DIGITALNI KATALOG
Izvedite več o vozilih Jaguar
Url
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar
Url