ZMOGLJIVA VOŽNJA

Odkrijte prijetno vznemirjenje pri vožnji z Jaguarjem F‑PACE ter uživajte v okretnem vodenju in zmogljivosti tehnološko naprednih učinkovitih motorjev.

SESTAVITE SI SVOJEGA


S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
PRENESITE DIGITALNI KATALOG
Izvedite več o vozilih Jaguar
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar
TEHNOLOGIJA USPEŠNOSTI

F‑PACE diha s polnimi pljuči in izjemno močjo motorjev v povezavi z Jaguarjevo lahko arhitekturo iz aluminija in naprednimi tehnologijami za dinamično zmogljivost. Tako navdušuje z osupljivo zmogljivostjo in presenetljivo varčno porabo goriva.

SESTAVITE SI SVOJEGA
F‑PACE SVR VOZNA ZMOGLJIVOST

V oddelku za razvoj posebnih vozil so model F‑PACE SVR izpopolnili tako, da do 100 km/h poskoči v samo 4,3 sekunde.

VSESTRANSKA SAMOZAVES

Ne glede na to, ali izberete pogon na zadnji kolesi (RWD)1 ali štirikolesni pogon, vas bo F‑PACE vedno navdušil z občutkom in vodenjem pristnega Jaguarja.

IZJEMNO LAHKA ALUMINIJASTA ARHITEKTURA

Izjemno lahka aluminijska arhitektura vozila F‑PACE je trdna in močna ter vsem potnikom nudi odlično zaščito, zmanjšana teža vozila pa poveča njegovo učinkovitost in izboljša vodljivost in zaviranje. Vozilo F‑PACE je med najlažjimi v svojem razredu saj je njegova teža porazdeljena skoraj popolno, v razmerju 50:502, kar omogoča športno zmogljivost in brezhibno vožnjo.

MOTORJI IN MENJALNIKI
OGLEJTE SI SPECIFIKACIJE
BENCINSKI MOTOR
Pri modelu F‑PACE lahko izbirate med bencinskimi motorji, kar dvema iz serije Ingenium. Ti 2,0-litrski 4-valjni bencinski motorji Ingenium s tlačnim polnilnikom z 250 ali 300 KM zagotavljajo izjemno uporabno moč in navor. Z izjemno lahko zasnovo in uporabo kotalnih ležajev z nizkim trenjem so izdelani za nemoteno ter visokoučinkovito delovanje.
NOVI DIZELSKI MOTOR
Tehnologijo Ingenium smo uporabili pri treh dizelskih motorjih v naboru vozil F‑PACE. Popolnoma aluminijski motorji z nizkim trenjem so izdelani za nemoteno vsakodnevno delovanje. Vsi motorji so opremljeni s tehnologijo Stop/Start1 in pametnim regenerativnim polnjenjem, saj kinetično energijo, ki nastane pri zaviranju, uporabijo za polnjenje akumulatorja in tako poskrbijo za izjemno varčnost, zlasti pri mestni vožnji.
MOTORJI, KI SO JIH NAVDIHNILA VOZILA F‑TYPE
Vsi bencinski motorji vozil F‑PACE nudijo moč in odzivnost pri še večji učinkovitosti. Z modelom F‑TYPE si delita 3,0-litrski bencinski motor V6 s tlačnim polnilnikom2, ki proizvede 380 KM in 450 Nm navora. Pri modelu F‑PACE SVR pa je na voljo še 5,0-litrski motor V8 s 550 KM in izjemnimi 680 Nm navora. Oba motorja omogočata takojšnjo visokozmogljivo vožnjo in visok navor pri vseh hitrostih motorja ter tudi edinstven zvok.
3,0-LITRSKI DIZELSKI MOTOR V6 S 300 KM IN DVOJNIM TURBOPOLNILNIKOM
3,0-litrski dizelski motor V6 s 300 KM in dvojnim turbopolnilnikom zagotavlja svojo moč na prefinjen in učinkovit način ter ustvari kar 700 Nm navora, kar omogoča izjemno odzivno vožnjo. Ima sistem za vbrizgavanje goriva v višini 2.000 barov z upravljanjem goriva, ki zagotavlja učinkovito zgorevanje in manj izpustov.
ROČNI ALI SAMODEJNI MENJALNIK

Osemstopenjski samodejni menjalnik v Jaguarju F‑PACE je izjemno odziven, uglajen in učinkovit. Poskrbi za hitro prestavljanje pri lahkotnem pospeševanju in prehitevanju. Z obvolanskima prestavnima ročicama lahko prestavljate tudi ročno. Šeststopenjski ročni menjalnik3 navdušuje z gladkimi in kratkimi hodi. Ta lahki in izjemno napredni menjalnik dodatno prispeva k izjemni učinkovitosti Jaguarja F‑PACE.

Zmogljiva vožnja
NADZOR VOŽNJE NA VSEH PODLAGAH IN PRILAGODLJIV ODZIV NA CESTIŠČE
Jaguarjev nadzor vožnje na vseh podlagah (ASPC) zagotavlja vzdrževanje nizke hitrosti, ki pomaga pri ohranjanju optimalnega vodenja na podlagah s slabšim oprijemom. Pri vozilih s štirikolesnim pogonom in prilagodljivo dinamiko je za doplačilo na voljo sistem prilagodljivega odziva na cestišče (ASR), ki zaznava razlike med cestnimi površinami in s prilagajanjem nastavitev motorja in zavornega sistema zagotavlja izkoriščanje razpoložljivega oprijema.

Vozila, ki si jih lahko ogledate na posnetkih in ki jih najdete na naši spletni strani, morda niso zadnji modeli z vsemi nadgradnjami in izboljšavami. Za podatke o najnovejših specifikacijah povprašajte pri prodajalcu vozil Jaguar.
OGLEJTE SI FILM
yt:PGx2zd9Afjw
JAGUARDRIVE CONTROL
Edinstveni sistem JaguarDrive Control v dinamičnem načinu poskrbi za hitrejše prestavljanje in športen 'kickdown', v Eco pa za varčnejšo vožnjo prej prestavi v višjo prestavo; v razmerah s slabšim oprijemom način za dež, led in sneg izbere nežnejše napredovanje. Tako vam F‑PACE omogoča popolno dinamično zmogljivost in nadvse varčno porabo goriva.

Vozila, ki si jih lahko ogledate na posnetkih in ki jih najdete na naši spletni strani, morda niso zadnji modeli z vsemi nadgradnjami in izboljšavami. Za podatke o najnovejših specifikacijah povprašajte pri prodajalcu vozil Jaguar.
OGLEJTE SI FILM
yt:hJWsGMsCcC4
NADZOR VEKTROJEV NAVORA
Tehnologija nadzora vektorjev navora poskrbi za nadzorovano neodvisno zaviranje posameznega notranjega sprednjega in zadnjega kolesa za maksimalno zmogljivost v še tako ostrih ovinkih, zmanjša podkrmiljenje in zagotavlja izjemno dinamiko športnega vozila za večjo voznikovo samozavest.
ELEKTRIČNI SERVOVOLAN
Električni servovolan (EPAS) zagotavlja izjemno odzivnost in nadzor. Ko ga resnično potrebujete, se aktivira na zahtevo ter tako prihrani energijo in gorivo. Dovršeno računalniško upravljanje sistema EPAS poskrbi za ustrezno prilagajanje servoojačanje krmiljenja – to je izrazitejše pri počasnem manevriranju, pri večjih hitrostih pa je zagotovljen občutek neposrednejšega delovanja.
PRILAGODLJIVA DINAMIKA
Prilagodljiva dinamika se odziva glede na pogoje in vaš slog vožnje. 500-krat v sekundi analizira krmiljenje in premike karoserije. Z elektronskim nadzorom stalno prilagaja blažilnike za optimalno nastavitev vzmetenja ter zagotavljanje dinamike in udobja Jaguarja F‑PACE.
NASTAVLJIVA DINAMIKA
Sistem nastavljive dinamike5, ki je na voljo za doplačilo in je povzet po Jaguarju F‑TYPE, omogoča nastavljanje dinamike, dušilne lopute, točk prestavljanja in krmiljenja glede na željo po športni vožnji. Če je vozilo za doplačilo opremljeno s prilagodljivo dinamiko (Adaptive Dynamics), lahko izberete tudi osebne nastavitve blažilnikov.

Vozila, ki si jih lahko ogledate na posnetkih in ki jih najdete na naši spletni strani, morda niso zadnji modeli z vsemi nadgradnjami in izboljšavami. Za podatke o najnovejših specifikacijah povprašajte pri prodajalcu vozil Jaguar.

SESTAVITE SI SVOJEGA

1Odvisno od države uvoznice.
2Odvisno od modela in motorja.
3Na voljo le pri 2,0-litrskih 4-valjnih dizelskih motorjih s 163 KM (odvisno od države uvoznice).
4Le pri modelih s samodejnim menjalnikom.
5Serijsko pri modelu F‑PACE S in SVR, ni na voljo pri 2,0- litrskem 4-valjnem dizelskem motorju s 163 KM.
6Le pri modelih s samodejnim menjalnikom. Serijsko pri modelu F‑PACE S in SVR, ni na voljo pri 2,0- litrskem 4-valjnem dizelskem motorju s 163 KM.
Predloženi podatki so izračunani na podlagi uradnih testov proizvajalca skladno z zakonodajo EU. Služijo samo za primerjavo. Realni podatki se lahko razlikujejo. Številke CO2 in vrednosti porabe goriva se lahko razlikujejo glede na nameščena kolesa in dodatno opremo.
Oglejte si podatke WLTP za vozilo F‑PACE.
Oglejte si podatke WLTP za vozilo F‑PACE SVR.
WLTP (globalno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila) je nova preskusna metoda EU za izračun porabe goriva in izpustov CO2 pri vozilih s potniki. Po tej metodi se merijo poraba goriva in energije, doseg in izpusti. Cikel WLTP je zasnovan tako, da zagotavlja rezultate, ki so bližji dejanskim voznim lastnostim. Preskuša se vozila z dodatno opremo in po zahtevnejšem poskusnem postopku ter pri zahtevnejši vožnji.
‡‡Podatki o motorjih niso bili ponovno potrjeni leta 2018. Prikazani podatki ustrezajo certifikatu NEDC za leto 2017.