PRAKTIČNOST IN VARNOST

Ne glede na to, kam želite iti, in ne glede na to, kaj želite vzeti s sabo, je vozilo E‑PACE zasnovano tako, da bo vas in vaše sopotnike na cilj pripeljalo brezskrbno, udobno in - kar je najpomembnejše - varno.

Da bi dosegli kar največjo varnost, smo v model E‑PACE vključili nabor možnosti, ki varujejo vas in vaše sopotnike ter aktivno preprečujejo nesreče. Sistemi za pomoč vozniku vozila E‑PACE so veliko več kot vsota teh delov, saj s sodelovanjem omogočajo, da je vožnja bolj preprosta in bolj varna.

SESTAVITE SI SVOJEGA
IZJEMNE LASTNOSTI
AKTIVNI KLJUČ
Z aktivnim ključem, ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko uživate v svojih najljubših dejavnostih, ključ pa ostane varno spravljen v avtomobilu. Za dodatno priročnost lahko ključ nosite kot zapestnico. Zapestnica je robustna in popolnoma vodoodporna, kar vam omogoča še dodatne dejavnosti. Z aktivnim ključem se preprosto dotaknete vrat prtljažnika in tako zaklenete ali odklenete avto oziroma deaktivirate ali aktivirate običajne ključe.
SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA<sup>1</sup>
Samodejno odpiranje vrat prtljažnika z gibi, ki je del dodatne opreme, vozniku omogoča, da vrata prtljažnika odpre in zapre s pločnika, ne da bi se pri tem moral dotakniti vozila ali ključa. Nogo preprosto nežno približate pod enega od zadnjih vogalov vozila in vrata prtljažnika se odprejo ali zaprejo.
NAJ VAM BO VSE NA DOSEGU ROKE
V vozilo E‑PACE lahko popolnoma preprosto spravite tudi velike predmete, saj širina prtljažnega prostora znaša do 1,3 m - preprosto pa je tudi podiranje sedežev. V prtljažnik s prostornino do 577 l brez težav spravite dve srednje velika kovčka ali tri kovčke dimenzij osebne prtljage.
FUNKCIJE ZA POMOČ VOZNIKU
SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA
Če vozilo E‑PACE zazna možnost naleta, izda zvočno opozorilo. Sledijo vizualna opozorila. Če se voznik ne odzove, sistem začne zavirati in tako pomaga zmanjšati resnost morebitnega naleta. Sistem vsebuje tudi zaznavanje pešcev.
POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU
Pomoč pri ohranjanju voznega pasu zazna, če se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in ob uporabi dodatnega krmilnega navora neposredno v volan vozilo usmeri nazaj na pravi vozni pas.
NADZOR STANJA VOZNIKA
Nadzor nad stanjem voznika zazna, ali postajate zaspani, in vas opozori, da je čas za odmor.
PRILAGODLJIVI TEMPOMAT Z OMEJEVALNIKOM HITROSTI
Prilagodljivi tempomat vam omogoča ohranjanje trenutne hitrosti vozila brez potrebe po nadaljnji uporabi stopalke za plin, kar zmanjšuje utrujenost. Omejevalnik hitrosti vam omogoča, da nastavite maksimalno določeno hitrost, ki je vozilo ne bo preseglo.
POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN POMOČ PRI VZVRATNEM PARKIRANJU
Omogočata lažje in varnejše manevriranje – ko izberete vzvratno prestavo, se aktivirajo tipala v sprednjem in zadnjem odbijaču. Pri parkiranju vam zaslon na dotik in zvočni signal nakazujeta, kako daleč od ovir se nahajate.
KAMERA 360°<sup>2</sup>
Ta sistem omogoča, da prek zaslona na dotik vidite 360° okrog svojega avtomobila. Tako vam ta možnost olajšuje številne manevre, kot sta parkiranje ob robniku ter vožnja skozi ozke ulice in križišča.
ŽAROMETA MATRIX LED

Žarometa Matrix LED, ki sta na voljo kot dodatna oprema, sta opremljena s tehnologijo inteligentne asistence za dolge luči (IHBA) in prilagodljivo sprednjo osvetlitvijo (AFL). Z delitvijo glavnega snopa v neopazne navpične trakove sistem IHBA poveča število dolgih snopov okrog bližajočih se vozil in vam s tem omogoči izjemno vidljivost, hkrati pa zasenči snope, usmerjene neposredno v bližajoča se vozila, in tako prepreči, da bi zmedli voznika, kar vam zagotavlja še večjo varnost. Animirana smerna kazalca omogočata, da preostali udeleženci v prometu hitreje vidijo, v katero smer ste namenjeni.

ZRAČNA BLAZINA ZA PEŠCE<sup>3</sup>

Ob trku tipala v odbijaču sprožijo skrito zračno blazino pod pokrovom motorja. Ta dvigne pokrov in tako zunanja zračna blazina zaščiti pešca ali kolesarja pred stikom z vetrobranskim steklom.

PAKETI ZA POMOČ VOZNIKU
PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI VOŽNJI V KOLONI
Če vozilo pred vami upočasni hitrost, prilagodljivi tempomat samodejno zmanjša hitrost vozila E‑PACE in ga zadržuje na varni razdalji od vozila pred vami. Vozilo E‑PACE, takoj ko je cesta pred vami prazna, pospeši na prednastavljeno hitrost. Če se vozilo pred vami popolnoma zaustavi, funkcija pomoči pri vožnji v koloni nežno zaustavi tudi vozilo E‑PACE. Ko se vozilo pred vami spet začne premikati, se le dotaknete stopalke za plin in vozilo E‑PACE bo spet sledilo vozilu pred vami.
ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA
Sistem za nadzor mrtvega kota vas opozarja na vozila, ki se nahajajo v vašem mrtvem kotu ali se mu hitro približujejo. Kadar naznanite smer in se tam nahaja ovira, vas opozorilna lučka opozori na morebitno nevarnost. Če vaše vozilo zazna drugo vozilo v mrtvem kotu, ko začnete menjati vozni pas, sistem vaše vozilo varno usmeri stran od bližajočega se vozila.
SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI VISOKIH HITROSTIH
Zaznava možnost trčenja z drugim vozilom in vas v tem primeru opozori, da je treba zavirati. Če se voznik ne odzove, vozilo začne zavirati in tako pomaga zmanjšati resnost morebitnega naleta.
NADZOR PROMETA ZA VOZILOM
Sistem za nadzor prometa za vozilom je posebej uporaben, ko vzvratno zapuščate parkirno mesto, saj vas opozarja na nevarnosti, ki se približujejo vozilu s katere koli strani. Na okoliščine za vozilom vas opozarja z zvočnimi in vizualnimi signali, tudi če je pogled nazaj oviran.
PARKIRNA ASISTENCA
Sistem za pomoč pri parkiranju vam omogoča lažje vzporedno in pravokotno parkiranje kot kdaj koli prej, tako da vozilo usmeri na parkirno mesto. Vi le izberete primerno prestavo ter nadzorujete hitrost z zavornim pedalom in pedalom za plin. Sistem za pomoč pri parkiranju vam pomaga, tudi ko parkirni prostor zapuščate. Pri manevriranju so vam v pomoč grafike in opozorila.
PARKIRNA POMOČ 360°
Parkirna pomoč 360° zagotavlja popolno samozavest pri manevriranju v tesnih okoliščinah. Ko izberete vzvratno prestavo, se samodejno aktivirajo tipala, ki so nameščena vse okrog avtomobila. Sistem je mogoče aktivirati tudi ročno. Pri manevriranju je ob vizualni pomoči na voljo še zvočno opozorilo, ki opozarja na oddaljenost od ovir. V obeh primerih se vam tudi na zaslonu na dotik prikažeta grafika vozila in pogled na okolico.

Prvi kompaktni športni terenec znamke Jaguar, model E‑PACE, predstavlja edinstveno kombinacijo elegantnega videza, agilnosti in dinamične vožnje. Z našim konfiguratorjem si sestavite popolno vozilo E‑PACE.

SESTAVITE SI SVOJEGA

1Del serijske opreme pri modelu HSE s paketom Specification. Na voljo v kombinaciji z vstopanjem v vozilo brez ključa.
2Na voljo le v kombinaciji s samozatemnitvenima, električno pomičnima vzvratnima ogledaloma.
3Odvisno od tržišča.
4Na voljo kot del paketa Specification pri modelu HSE ali kot dodatna oprema. Na voljo le s samozatemnitvenima, električno pomičnima vzvratnima ogledaloma. Le pri samodejnem menjalniku.
5Del serijske opreme pri modelu SE in pri modelu HSE s paketom Specification ali kot dodatna oprema.

Vozniki lahko uporabljajo funkcije v vozilu samo, če je to popolnoma varno. Vozniki morajo imeti v vsakem trenutku popoln nadzor nad vozilom.

SESTAVITE SI SVOJEGA

S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
PRENESITE DIGITALNI KATALOG
Izvedite več o vozilih Jaguar
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar