VOZNA ZMOGLJIVOST

Zaradi izboljšane vozne dinamike in prefinjenosti je vsako potovanje z vozilom E‑PACE pravi užitek.

Jaguar E‑PACE se zaradi svoje uravnoteženosti in odzivnosti v ovinkih hitro odzove na vaše ukaze.

SESTAVITE SI SVOJEGA
DRIVING TECHNOLOGY
VOZNE LASTNOSTI IN UPRAVLJANJE VOZIL JAGUAR
Šasijo vozila E‑PACE smo razvili tako, da je kar se da agilna in omogoča prefinjeno vozno dinamiko. Za izboljšanje zmogljivosti vzmetenja s povečanjem togosti smo za izdelavo šasije uporabili aluminijske elemente. Za povečanje udobja pri vožnji smo v vozilo E‑PACE namestili popolnoma neodvisen sistem vzmetenja z zasnovo zadnjega vzmetenja Multi-link.
ŠTIRIKOLESNI POGON
Štirikolesni pogon (AWD) za učinkovito vožnjo v različnih pogojih inteligentno nadzoruje porazdelitev navora med sprednjo in zadnjo osjo. Navor je enakomerno razporejen na obe osi, da bi s tem v celoti izkoristili razpoložljiv oprijem vseh štirih pnevmatik.
AKTIVNI POGONSKI SKLOP<sup>1</sup>
Aktivni pogonski sklop zagotavlja še večjo agilnost, saj optimizira oprijem in omogoča vozne karakteristike pogona na zadnji kolesi. Sistem vam omogoča, da se do 100 odstotkov navora z zadnje osi prenese na katero koli zadnje kolo, odvisno od možnosti oprijema.
NADZOR VOŽNJE NA VSEH PODLAGAH<sup>2</sup>
Nadzor vožnje na vseh podlagah (ASPC) poveča vašo samozavest pri vožnji v spolzkih pogojih. Gre za vrsto nadzora vožnje pri nizkih hitrostih, ki vozilu E‑PACE pomaga ob slabšem oprijemu, ne glede na vremenske razmere, in vam s tem omogoča, da se osredotočite le na krmiljenje.
MOTOR IN MENJALNIKI

Za vozilo Jaguar E‑PACE je na voljo cela paleta motorjev Ingenium. Od tistih z veliko konjskimi močmi, ki omogočajo popoln vozni užitek, do varčnejših in bolj prefinjenih motorjev. 9-stopenjski samodejni menjalnik vozila E‑PACE je izjemno odziven in tekoč ter zagotavlja, da boste vedno vozili v pravi prestavi, imeli učinkovito porabo goriva in hitro pospeševali. Če želite več osebnega nadzora voznika in še bolj učinkovito porabo goriva, izberite 6-stopenjski ročni menjalnik.

DRUŽINA INGENIUM

Motorji z nizkim trenjem, ki so izdelani le iz aluminija, imajo trdne bloke valjev in dve izravnalni gredi, kar zagotavlja nizke vibracije za nemoteno vsakodnevno delovanje. Vsi motorji so opremljeni s tehnologijo Stop/Start* in pametnim regenerativnim polnjenjem, saj kinetično energijo, ki nastane pri zaviranju, uporabijo za polnjenje akumulatorja in tako poskrbijo za izjemno varčnost, zlasti pri mestni vožnji.

* Odvisno od tržišča.

BENCINSKI MOTOR INGENIUM

V bencinske motorje Ingenium vozila E‑PACE so nameščene najsodobnejše inovacije, kot je sistem stalnega spremenljivega dvigovanja sesalnih ventilov, ki izboljšuje vse vidike učinkovitosti in ekonomičnosti porabe goriva ter prispeva k zmanjšanju izpustov CO2.

DIZELSKI MOTOR INGENIUM

Za nemoteno vsakodnevno delovanje poskrbijo dizelski motorji Ingenium vozila E‑PACE, ki imajo izjemno nizko trenje in se ponašajo z napredno tehnologijo izdelave turbopolnilnikov, ki jim omogoča visok navor ne glede na število vrtljajev in odzivnost, ki je enotna, progresivna in ima minimalen zamik.

NOVI DIZELSKI, BENCINSKI ALI ELEKTRIČNI MOTOR?

Naši bencinski in novi dizelski motorji so najčistejši in najučinkovitejši, kar smo jih kdaj izdelali. Naš najsodobnejši električni pogon pa predstavlja prihodnost. Kateri je pravi za vas?

KATERI VAM NAJBOLJ ODGOVARJA?
DRIVING DYNAMICS
NASTAVLJIVA DINAMIKA<sup>3</sup>
Če želite izboljšati prefinjenost vožnje, udobje ali zmogljivost avtomobila, vam možnost nastavljive dinamike, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča, da prilagodite nastavitve dodajanja plina, menjalnika, krmiljenja in vzmetenja, da popolnoma odgovarjajo vašim voznim potrebam.
PRILAGODLJIVA DINAMIKA<sup>4</sup>
Sistem prilagodljive dinamike, ki je na voljo kot dodatna oprema, zagotavlja natančno dinamiko in nadzorovano vožnjo, in sicer s stalnim nadzorovanjem položaja kolesa in premikov karoserije. Elektronsko nadzorovani blažilniki optimizirajo nastavitve vzmetenja ter tako omogočajo najboljše ravnovesje med udobjem, prefinjenostjo in stalno okretnostjo.
NADZOR VOŽNJE VOZIL JAGUAR
Za še bolj prilagojeno vozno izkušnjo vam nadzor vožnje vozil Jaguar omogoča izbiro med štirimi načini vožnje: običajnim, ekološkim, dinamičnim ali zimskim načinom. Pri vsakem se neopazno prilagodijo nastavitve dodajanja plina in krmiljenja.
ROČNI ALI SAMODEJNI MENJALNIKI
9-stopenjski samodejni menjalnik vozila E‑PACE je izjemno odziven, omogoča tekoče prestavljanje in je zelo učinkovit ter hitro menja prestave in s tem zagotavlja lahkotno pospeševanje. Če želite več osebnega nadzora voznika in še bolj učinkovito porabo goriva, si izberite izjemno lahki 6-stopenjski ročni menjalnik s kratkimi in tekočimi hodi.

Prvi kompaktni športni terenec znamke Jaguar, model E‑PACE, predstavlja edinstveno kombinacijo elegantnega videza, agilnosti in dinamične vožnje. Z našim konfiguratorjem si sestavite popolno vozilo E‑PACE.

SESTAVITE SI SVOJEGA

1Na voljo le pri motorjih D240 in P300.
2Le pri samodejnem menjalniku.
3Ni na voljo z motorjem D150 ali ročnim menjalnikom.
4Ni na voljo z motorjem D150, ročnim menjalnikom ali 17-palčnimi platišči iz lahke zlitine.

SESTAVITE SI SVOJEGA

S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
PRENESITE DIGITALNI KATALOG
Izvedite več o vozilih Jaguar
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar