VOŽNJA Z VOZILI F-PACE – ČRNA GORA

Razgibane črnogorske ceste so odlične za občutenje izjemne okretnosti in praktičnosti vozila F-PACE.

Oglejte si film
NAČRTOVANJE POTOVANJA

Spodaj najdete opise vsakega cilja na poti. Morda se boste odločili za drugačno pot, da pa bi lažje našli posamezno lokacijo, smo na koncu vsakega opisa dodali tudi koordinate. Vožnjo lahko načrtujete tako, da jih preprosto vnesete v satelitsko navigacijo ali jih kopirate in prilepite v aplikacijo.

SLANSKO JEZERO IN JEZ

Jez Slansko je del najstarejše hidroelektrarne v Črni gori, ki so jo odprli leta 1960. Jez meri 1663 metrov, elektrarna pa zagotavlja energijo za Nikšić in okolico. Slikovito Slansko jezero se razprostira na približno devetih kvadratnih kilometrih in je med domačini priljubljen kraj za oddih ob koncu tedna.

Koordinate za jez na Slanskem jezeru:
42°45'29"N 18°52'59"E

Oglejte si galerijo
KOTORSKI ZALIV

Kotorski zaliv leži na jugovzhodni obali Jadranskega morja in velja za enega izmed 25 najlepših zalivov na svetu. Zaradi izjemne lepote in edinstvene kulturne vrednosti je bil uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine.

Koordinate za Kotor (mesto)
42°25'29"N 18°46'17"E

Oglejte si galerijo
OSTRI ZAVOJI/SERPENTINE

Po petih letih napornih del so leta 1884 dokončali slovito cesto s 25 serpentinami, ki povezuje mesto Kotor in kraj Njeguši. Zasnoval jo je arhitekt Josip Slade. Del ceste ima obliko črke M, kar naj bi bil izraz ljubezni snovalca do nekdanje črnogorske kraljice Milene.

Koordinate serpentin:
42°24'13"N 18°46'51"E

Oglejte si galerijo.
NARODNI PARK LOVĆEN

Narodni park Lovćen je poimenovan po 1749 metrov visoki gori Lovćen, ki bdi ob samem robu parka. To področje ima za Črnogorce prav poseben pomen. Ob vznožju Lovćena se nahaja nekdanja črnogorska prestolnica Cetinje, gora pa je med meščani v poletnem času priljubljen kraj za druženje in piknike.

Koordinate za Lovćen (Njegošev mavzolej)
42°23'56"N 18°49'04"E

Oglejte si galerijo
SVETI STEFAN

Otoček Sveti Stefan se nahaja na najbolje ohranjenem in najatraktivnejšem delu črnogorske obale. Obalno letovišče se ponaša s številnimi cerkvami in drugimi spomeniki, ki pričajo o slavni preteklosti te regije.

Koordinate za Sveti Stefan:
42°15'20"N 18°53'28"E

Oglejte si galerijo
Raziščite vozilo F-Pace
Sestavite si svojega
REZERVIRAJTE IZKUŠNJO VOŽNJE
Rezervirajte izkušnjo vožnje z vozili Jaguar in preverite njihovo zmogljivost.
Najdite prodajalca
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar.
PRENESITE BROŠURO
Prenesite in si oglejte najnovejše brošure vozil Jaguar.
Rezervirajte testno vožnjo
S prodajalcem vozil Jaguar se dogovorite za testno vožnjo.