F‑TYPE SVR COUPÉ

Z izboljšanim motorjem s 575 KM F‑TYPE SVR predstavlja čisto moč, vznemirjenje in zmogljivost z neverjetno končno hitrostjo 322 km/h.

NAJVEČJA MOČ
575PS
 
POSPEŠKI
3,7sekunde 0–100 km/h
 
NAJVEČJA HITROST
322 km/h

PRIJAVITE SE NA TESTNO VOŽNJO

Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte svoje popolno vozilo Jaguar
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Jaguar
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar

Naš oddelek za razvoj posebnih vozil (SVO) ustvarja vozila, ki poosebljajo značaj vozil Jaguar: osupljivo zmogljivost, izjemno razkošje in najmodernejšo tehnologijo. Zadnja stvaritev, ki so jo razvili v najmodernejšem tehničnem središču oddelka za razvoj posebnih vozil, je model F‑TYPE SVR – najmočnejši model vozil F‑TYPE kdaj koli.

Tlačno polnjeni 5,0-litrski motor V8 s turbinskim polnilnikom z dvojnim vrtinčenjem odpravlja vlek in omogoča odzivno delovanje pri vseh hitrostih. Dobro se držite, od 0 do 100 km/h bo poskočil v le 3,7 sekunde in razvil končno hitrost 322 km/h*.

* Če se odločite zamenjati aerodinamični spojler iz ogljikovih vlaken modela F‑TYPE SVR z običajnim pomičnim zadnjim spojlerjem vozil F‑TYPE SVR Coupé, se končna hitrost zniža na 300 km/h.

F‑TYPE KABRIOLET
SESTAVITE SI SVOJEGA
IZJEMNE LASTNOSTI
VSAKA PODROBNOST ŠTEJE
Odkrijte popolni F‑TYPE. SVR je lažji in hitrejši, ima prilagojeno aerodinamiko, ki poveča oprijem, Jaguarjeva tehnologija pogona na vsa štiri kolesa pa v vsakem trenutku zagotavlja maksimalno vlečno silo. Vsak centimeter je optimiziran v prid dirkaškim zmogljivostim, kar predstavlja čisto Jaguarjevo dušo.

Vozila, ki si jih lahko ogledate na posnetkih in ki jih najdete na naši spletni strani, morda niso zadnji modeli z vsemi nadgradnjami in izboljšavami. Za podatke o najnovejših specifikacijah povprašajte pri prodajalcu vozil Jaguar.
OGLEJTE SI FILM
yt:_5pnXq3zLLI
SLOG NOTRANJOSTI
Prešiti sedeži Performance nudijo udobje in podporo, sodobne obloge pa ustvarjajo občutek popolnega razkošja.
TEHNOLOGIJA IZJEMNE LAHKOSTI
Teža je sovražnik zmogljivost. Zato smo model F‑TYPE SVR oblikovali, da bi bil karseda lahek. Vsak gram ima svoj namen. Izpuh iz lahkega titana in Inconela ® nam je prihranil 16 kg, izjemna kovana platišča iz lahke zlitine pa so nam omogočila še 13,8 kg lažjo končno težo. Vsak preoblikovani premnik zadnjega vzmetenja težo zmanjša za 0,6 kg v primerjavi z običajnimi premniki. 398-milimetrske sprednje in 380-milimetrske zadnje zavore iz ogljikove keramike, ki so na voljo kot dodatna oprema, pa težo zmanjšajo za 21 kg v primerjavi z njihovimi nekeramičnimi alternativami. Vsak miligram, ki ga prihranimo na vozilu F‑TYPE SVR, omogoči hitrejše pospeševanje, boljše upravljanje in ostrejše zaviranje – za nepozabno izkušnjo vožnje.
AERODINAMIKA
SVR-jevo aerodinamični spojler je sestavni del njegove izboljšane zmogljivosti, ki omogoča tako manj upora kot višjo raven podtlaka. Spojler je širši in bolj dvignjen, zaradi česar deluje preko celotne širine avtomobila. Z njegovo namestitvijo se koeficient upora zmanjša za 2,5 odstotka, koeficient dviga pa za 15 odstotkov. Ostale aerodinamične izboljšave vodijo pretok zraka skozi motor za optimalno hlajenje in uravnotežen podtlak. Gladko podvozje in zadnji difuzor zmanjšata upor, uravnavata pretok zraka in izboljšata stabilnost.
TEHNOLOGIJA POWERTRAIN
5,0-litrski motor V8 modela F‑TYPE SVR predstavlja vrhunec moči, nastavljen pa je tako, da ima presenetljivih 575 KM in 700 Nm navora. Sistem štirikolesnega pogona deluje v povezavi z elektronsko aktivnim diferencialom, skupaj pa pripomoreta k boljšemu oprijemu in stabilnosti, kar zagotavlja popoln izkoristek izjemne zmogljivosti modela F‑TYPE SVR.
ZNAČILNOSTI MODELA F‑TYPE SVR COUPÉ
5,0-LITRSKI MOTOR V8 S 575 KM
Zaradi na novo umerjenega 5,0-litrskega motorja V8 s 575 KM je model F‑TYPE SVR najmočnejše vozilo serijske proizvodnje, kar smo jih kdaj koli izdelali v podjetju Jaguar. Od 0 do 100 km/h bo poskočil v le 3,7 sekunde in razvil končno hitrost 322 km/h*.
NAPREDNA AERODINAMIKA
Številne aerodinamične izboljšave, kot sta prilagojeni sprednji razdelilnik in širši spojler, modelu F‑TYPE SVR omogočajo višji podtlak in manjši upor. Zato vozilo F‑TYPE SVR neovirano reže zrak, hitreje pospešuje in omogoča lahkotnejšo vožnjo.
EDINSTVENA KOLESA
Model F‑TYPE SVR je opremljen s po meri izdelanimi 20-palčnimi platišči iz lahke zlitine z zaključno obdelavo v barvi Satin Grey. Na razcepljenih platiščih so pnevmatike Pirelli P ZERO™, ki so 10 mm širše kot serijske pnevmatike na vozilih F‑TYPE ter omogočajo boljše upravljanje in boljši oprijem.
EKSKLUZIVNA NOTRANJOST
Notranjost vozila F‑TYPE SVR je najboljši primer tega, kako se v našem oddelku za razvoj posebnih vozil posvečamo podrobnostim. Kamor koli pogledate, boste videli le ekskluzivne materiale. Od prefinjenih kontrastnih šivov do najsodobnejših zaključnih obdelav, ki ustvarjajo občutek popolnega razkošja.
SERIJSKA OPREMA NA VOLJO PRI VSEH MODELIH F‑TYPE
NAVIGACIJA PRO
Zaradi glasovnega vodenja po korakih in pogleda na križišča, navigacijsko usmerjanje omogoča preprosto načrtovanje potovanj in slednje potem. Funkcija Dead reckoning omogoča natančno določanje položaja vozila tudi takrat, ko sprejemanje GPS signalov ni več mogoče, kar je odlično za središča mest in vožnjo v tunelih.
EPAS
Električni servoojačevalnik krmilnega mehanizma (EPAS) nudi izjemne povratne informacije in nadzor. Vključi se na zahtevo ter tako varčuje z energijo, da je na voljo, ko jo zares potrebujete. Varčuje pa seveda tudi z gorivom. Izpopolnjeni sistem za upravljanje računalnika po potrebi spreminja pomoč pri krmiljenju – večjo pomoč nudi pri manevriranju pri nizkih hitrostih, pri višjih hitrostih pa izboljšuje občutek za vožnjo.
TOUCH PRO
Serijsko je v vsako vozilo F‑TYPE nameščen sistem Touch Pro, strojna oprema nove generacije z izboljšano programsko opremo, ki povezljivost in zabavo vozila F‑TYPE povzdigne na najvišjo raven. Gre za izjemno odziven sistem z zelo intuitivnim uporabniškim vmesnikom in odlično grafiko, zaradi katerega je vsako potovanje še bolj preprosto in prijetno.
ZVOČNI SISTEM MERIDIAN™
380-vatni zvočni sistem vozil F‑TYPE, ki so ga zasnovali britanski avdio strokovnjaki v podjetju Meridian™, poskrbi, da glasba v vašem vozilu oživi. Z 10 zvočniki in 2 nizkotoncema vam sistem ob pomoči digitalnega procesiranja signalov (DSP) in z naprednimi algoritmi izboljšave zvoka v vozilu F‑TYPE pričara edinstveno akustiko.
VEKTORIRANJE NAVORA
Vektoriranje navora pri vozilih F‑TYPE maksimalno poveča zmogljivosti tudi v najbolj ostrih zavojih. Tehnologija vektoriranja navora nudi nadzorovano neodvisno zaviranje med sprednjimi in zadnjimi kolesi, in sicer z dodajanjem dodatnih sil zasuka, ki vplivajo na vozilo.
PRILAGODITE SI SVOJE VOZILO F‑TYPE

Naj bo vaše vozilo F‑TYPE prilagojeno le vam. Izberite barvo karoserije in strehe ter si priskrbite kolesa, ki ju bodo popolno dopolnjevala. Osebno si prikrojite videz notranjosti, izberite svoje idealne sedeže, teksturo in barvne kombinacije. Z neverjetno izbiro možnosti, paketov in dodatkov Jaguar bo vaše vozilo F‑TYPE sestavljeno popolnoma po vaši meri.

SESTAVITE SI SVOJEGA
SESTAVITE SVOJEGA JAGUARJA F‑TYPE

Ustvarite Jaguarja F‑TYPE, ki se popolnoma sklada z vašim življenjskim slogom, slogom vožnje in osebnim okusom.

SESTAVITE SVOJEGA JAGUARJA F‑TYPE