O JAGUARJU
C-X16 – OSUPLJIVA VIZIJA JAGUARJEVE PRIHODNOSTI

Jaguar C-X16 je bil prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu leta 2011.

C-X16 je dvosedežni športni avtomobil, ki je drugačen od ostalih. In kljub temu, da gre za koncept, predstavlja drzne Jaguarjeve namere glede oblikovanja in tehnologije v prihodnosti.

"Jaguar je imel vedno športno srce in C-X16 je popolno utelešenje naše vizije za Jaguarjev športni avto, ki resnično sodi v 21. stoletje. Je hiter, izjemno lep in poudarja našo zavezo razvoju trajnostnih tehnologij za pogonske sklope. Pooseblja že uveljavljene odlike Jaguarja, kot so čutno oblikovanje, živalska gibčnost in navdihujoča zmogljivost, ter jih združuje z lastnostmi, ki nas vodijo k športnim avtomobilom prihodnosti z nizkimi izpusti," je povedal Adrian Hallmark, direktor globalne blagovne znamke v podjetju Jaguar.

Tako kot konceptni avtomobil C-X75 bo tudi C-X16 jasno pokazal, da gre za športni avtomobil. In tako kot pri modelu C-X75 tudi v tem primeru udaren videz podpirajo navdušujoči tehnični podatki. Gre za konceptni avtomobil, ki se lahko od 0 do 100 km/h požene v le 4,4 sekundah. Njegova najvišja hitrost je 300 km/h, z 80 km/h do 120 km/h pa pospeši v le 2,1 sekunde.

Aluminijasta karoserija modela C-X16 je povsem tesno ovita okoli naprednih mehanskih sklopov, njegova gibčnost pa še poudarja njegovo dinamičnost. Uporaba preprostih, vendar odločnih linij v kombinaciji z nizko streho in zadnjim delom konceptu C-X16 zagotavlja videz zmogljivosti in elegance, kakršnega ima lahko le Jaguar.

Ian Callum, direktor oblikovanja pri Jaguarju, se strinja: "Športna vozila Jaguar morajo odražati jasno vizualno gibanje in C-X16 je popoln prikaz tega cilja. Vsaka linija se začne z namenom, zaključi pa z občutkom jasnosti. Zaradi tega pristopa ima C-X16 tako odločen značaj. Poglejte C-X16 in želeli si ga boste voziti. In točno to je tisto, kar morate čutiti ob športnem avtomobilu Jaguar."

Odkrijte več
NOVI DIZELSKI, BENCINSKI ALI ELEKTRIČNI MOTOR?
Naši bencinski in novi dizelski motorji so najčistejši in najučinkovitejši, kar smo jih kdaj izdelali. Naš najsodobnejši električni pogon pa predstavlja prihodnost. Kateri je pravi za vas?
ODKRIJTE VEČ
WLTP
WLTP (globalno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila) je nova preskusna metoda EU za izračun porabe goriva in izpustov CO2 pri vozilih s potniki. Po tej metodi se merijo poraba goriva in energije, doseg in izpusti.
ODKRIJTE VEČ
POSLOVNE VREDNOTE
Da zagotovo vedno izpolnimo svoje obljube, pri Jaguarju vsi upoštevamo preproste, a nadvse učinkovite vrednote.
Odkrijte več
VODSTVO
Spoznajte naše vodstvo, ki navdihuje.
Odkrijte več
SKUPNOST
Odkrijte, kakšna partnerstva je Jaguar oblikoval s skupnostmi, v katerih poslujemo.
Odkrijte več
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar
NAJDITE PRODAJALCA
SESTAVITE SI SVOJEGA


S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Jaguar
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
NAJDITE TRGOVCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Jaguar